Anka rob powoli kamienie zawsze mozesz po przesuwac. Jak bedziesz sadzic rosliny zawsze jakis kamien przeszkadza..
Na poczatku przy brzegu sadzilam w koszach potem kosze wywalilam wysadzilam rosliny juz rozkrzewione dodalam gliny w workach jutowych i otoczylam kamieniami.
Lilie co widac rosna w 3 koszykach ok 60 cm od lustra wody. A z drugiej 1 koszyk.
Mam oczko w miejscu bardzo slonecznym to jest mankament na poczatku nim sie rosliny rozrosly glony sie mnozyly na potege.
godz 12.00
Anka tylko eM przyjdzie z pracy przyniesie nośnik bo tam te wszystkie foty zgrał to prześlę i dam znać.
Wkurzyłam się, bo to mój komputer i mi przestawia.
Anka o wszystkim napiszę o odkurzaczu też będziesz zadowolona z moich relacji, ale tak jak pisałam wieczorem jak en wróci.
Wieczorem mam spokój i mi się nie miesza.
Anka nie napuszczaj od razu wody do pełna.
Jak będziesz sypała żwir do oczka tak jak jest u mnie to przemyj go na zewnątrz aby nie utworzył się szłam na spodzie oczka.
Myśmy robili w ten sposób, że najpierw żwir sypaliśmy na pierwszy schodek od góry następnie ostrym strumieniem wody opłukaliśmy żwir szlam spływał do najniższego miejsca w oczku i później wypompowaliśmy ten muł pompą do brudnej wody.
I tak każdy schodek do najniższego wtedy żwir będzie czysty i woda którą napełnisz oczko nie będzie bardzo mleczna.
Podaję abyś nie zrobiła błędu bo potem to już po ptakach jak napełnisz zbiornik.
Aniu czytam, że jesteś na etapie układania kamieni w oczku i koło oczka. mnie się wydawało, ze dobrze mam, a po pewnym czasie dwa z brzegu wpadły do wody bo się brzeg osunął ciut, musiałam innymi z wody podpierać te na brzegu, ale ja mam otoczaki, a nie duże płaskie i pewnie dlatego Jakiego kamienia użyjesz do wykończenia linii brzegowej u siebie?