Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 22:25, 15 mar 2021

Do góry
Skoro już o różach mówimy, to może od razu wrzucę tu moje pytanie z wątku różanego.

Planuję poszerzyć rabatę na skarpie i potrzebuję dobrać róże do różowej okrywowej The Fairy. Czy możecie pomóc? Nie wiem na jaki kolor się zdecydować, żeby to wszystko jakoś połączyć. Biała wydaj się najbardziej optymalna do takiego zestawienia, dobrze myślę?

Tu troszkę szerszy kadr tego miejsca:

Nie wiem czy aż tak bardzo blisko klona sadzić róże...

I jeszcze jeden (ze wczesnej wiosny, The Fairy jeszcze nie kwitnie), aby mniej więcej mieć pogląd na całą skarpę i planowane jej powiększenie:

Krowy, staw i my... 22:20, 15 mar 2021

Do góry
Dzisiejsze zwiastuny wiosny. Jak je widzę, sama buzia się śmieje

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 22:19, 15 mar 2021

Do góry
TAR napisał(a)
Aleeee plany, super. Podobna rynienkę chyba ma Danusia w Bukszpanowym, bardzo mi sie to podoba
Basia masz zajefajnego derenia controversa variegata, boski i jaki duzy i gesty.

Dereń cudnie się rozrasta, chyba będę musiała go w tym roku przyciąć, bo na boki to on chcę wszystko zająć Wczoraj zaobserwowałam, że wypuścił sporo nowych pędów w górę, będzie kolejny poziom

Cały czas się zastanawiam, czym go podsadzić dołem.. Runianka, hakone? Dereń ma trudne liście do zestawienia, nie za bardzo wiem z czym takie połączyć?

W "nogach" tych drzew obok derenia chcę posadzić niskie białe róże.. i jak to wszystko połączyć w całość ?

Ogród z koniczynką 22:16, 15 mar 2021

Do góry
Dzisiejsza wizyta na działce zaowocowała takimi widokami...
ok
Krowy, staw i my... 22:07, 15 mar 2021

Do góry
Wysiewów ciąg dalszy. Tym razem za pomocnika miałam moją kotkę. Pomocnik ogrodowy numer dwa (synuś jest pierwszy ), nornice i inne gryzonie nie mają z nią szans

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 22:06, 15 mar 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Cudnie bedzie A jak glebokie bedzie to ciurkadelko?

Dziewczyny, bardzo dziękuję za te wszystkie miłe słowa Sama nie mogę się doczekać realizacji. Na razie "walczymy" z piaskowcem, ogromne slaby 2 metrowe, ważą po wycięciu na elementy jakoś 100-200 kg... Wszystko się przeciąga, przyjechał jakiś gorszy piaskowiec na główny element w kompozycji, nie wiemy czy go brać, czy szukać innego, bo ten ma takie jakby (oryginalnie w kamieniu) czarne zacieki, nie da się tego w żaden sposób usunąć.. Na zdjęciu może tego tak nie widać, ale ogólnie wygląda jak plamiasty

Kasiu, ciurkadełko będzie miało głębokość około 40 cm, i to tak naprawdę dwa zbiorniki, górny na poziomie patio, i dolny na poziomie trawy. Pomiędzy nimi trzy stopnie z piaskowca, po których będzie spływać woda. Coś w takim tylu, tylko mniejszy rozmach
Krowy, staw i my... 21:49, 15 mar 2021

Do góry
Wczoraj i dziś trochę popracowałam w ogródku, nie padało Chociaż wiatr dawał się we znaki, ale jak to mój mąż mówi: było przywyknąć
Ku mojej radości okazało się, że chyba werbena patagońska przeżyła. Nie wiem jak to możliwe, przy takich mrozach jakie miały miejsce tej zimy. Może pierzynka śniegowa pomogła i moje lenistwo Jesienią nie wybieram opadłych liści z rabat, więc werbena była nimi przykryta i śniegiem.

Towarzystwo dla róż 21:39, 15 mar 2021

Do góry
Może trochę odświeżę ten wątek, żeby niepotrzebnie nie zakładać kolejnego.

Planuję poszerzyć rabatę i potrzebuję dobrać róże do różowej okrywowej The Fairy. Czy możecie pomóc? Nie wiem na jaki kolor się zdecydować, żeby to wszystko jakoś połączyć. Biała?

Tu troszkę szerszy kadr tego miejsca:

I jeszcze jeden (ze wczesnej wiosny, The Fairy jeszcze nie kwitnie), aby mniej więcej mieć pogląd na całą skarpę i planowane jej powiększenie:

Zacisze Alicji 21:37, 15 mar 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Troszkę wiosny...

Cieszy już ta wiosna
Zacisze Alicji 21:33, 15 mar 2021

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:30, 15 mar 2021

Do góry
effka napisał(a)

Felco 2 to sekatorek do małych bylinek i trawek a te nożyce elektryczne to takie coś:

Rach ciach jeden ruch i wielka kępa 3 metrowego miskanta leży.

Cudowne!
Ja też całe szpalery lecę jednym cięciem jak Hattori Hanzo
Zacisze Alicji 21:28, 15 mar 2021

Do góry
Zacisze Alicji 21:24, 15 mar 2021

Do góry
Troszkę wiosny...
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 21:10, 15 mar 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Pokaż zrobioną czapkę - bardzo jestem ciekawa

Już sie chwalę i to nie tylko ostatnią czapką, ale czterema, o!

Brzozowy raj 20:20, 15 mar 2021

Do góry
Pracy przy nowych rabatach ciąg dalszy i na dzień dzisiejszy wyglądają tak

Mirkowy ogród (początki) 20:02, 15 mar 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Hej Mireczko Fajnie, że berberysy pokazałaś - ja bardzo je lubię.
Muszę dokupić 3 sztuki i podsadzić dużego bukszpany, żeby moje psy tam nie chodziły.
Lubię green carpet i te chcę kupić

Hej Mirelka Też lubię berberysy tylko żeby nie te kolce.Te zielone się mega przebarwiają na jesieni .Ja chyba mam takie jak ty miałaś w tamtym ogrodzie przy garażu.To Green Carpet są?
Tak mi się te zielone przebarwiają.
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:38, 15 mar 2021

Do góry
Muszę się pochwalić donicami...

Przy wejsciu kupiłam takie co chciałam z tego materiału co te stare ,które mam od kilku lat...
Teraz mam jednakowe donice ,a nie różne...

"Stare" poszły na taras ... posadzę w nie jakieś kwiatki...

I kupiłam takie na taras... nie są z tego materiału co te przy wejsciu,ale może kiedyś znajdę takie co chcę...
Posadzę w nie hakonki Albostriata...

Koniec
Zieleń, drewno i antracyt 19:27, 15 mar 2021

Do góry

a to moje ulubione drzewo, uschnięty dąb, na którym uwielbiają przesiadywać kormorany(uciekły przed zdjęciem) i bieliki
Zieleń, drewno i antracyt 19:26, 15 mar 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Wczoraj udało mi się w końcu przenieść je do doniczek
Ale, żeby nie było nudno jadąc po kompost, nabyłam przy okazji donice pod przyszłe hosty na front, a do nich tymczasowy wypełniacz w postaci kolejnych bratków. Tym razem bardziej na niebiesko

A do tego... ja już chyba jestem uzależniona... znalazłam w spożywczaku różę Climbing Iceberg z gołym korzeniem. Biedna leżała samotnie na półce w wymiętym opakowaniu. Zajrzałam do środka, a tam bardzo ładna, dorodna sadzonka do mnie mruga... normalnie wymusiła na mnie zakup

Śliczne bratki. Zawsze mam dylemat, jaki kolor kupić i zawsze zaczynam od niebieskich, fioletowych, a potem nie mogę się powstrzymać...
Zieleń, drewno i antracyt 19:23, 15 mar 2021

Do góry
Po dłuższej przerwie wróciłam do spacerów na "moich" łąkach. Bardzo mi się spodobało to co na nich zastałam. Wszędzie woda, po kilku latach suszy to miejsce wygląda tak jak powinno każdego przedwiośnia Do tego wiosnę zapowiada powrót czajek (w ilości kilkukrotnie większej niż w roku poprzednim), czapli białej i szarej tylko boćków jeszcze brak.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies