Ogród z zegarem
18:47, 10 kwi 2021
Jaki piękny. Bardzo wypaśna sadzonka.
Mam Dwarf Pink i jestem baaaardzo zadowolona. Już ma bajeczne różowo czerwone malusie listeczki.
Dzień dobry wszystkim forumowiczom, czytam forum od dawna teraz przyszedł czas na pierwszy post to co widać na zdjęciach to trawnik przed domem między chodnikiem a podjazdem, 4,5mX7,5m. Stanowisko jest bardzo nasłonecznione i wietrzne, gleba raczej słaba (był piasek na to przywieziona wywrotka ziemi), trawy nijak nie umiem tam utrzymać w efekcie wygląda jak na zdjęciach. Myślę o założeniu tu rabaty, posadziłam już brzozę płacząca, jałowca, świerka syberyjskiego, pod płotem rośnie róża, miskant i jałowiec zasłaniający skrzynkę elektryczne. Szare kominki pod płotem są zakończeniem drenażu oczyszczalni przydomowej z tego powodu nie mogę tam posadzić nic większego. Chciałabym całkowicie zrezygnować z trawy na tym kawałku i osiągnąć naturalny efekt gdyż nowoczesne nasadzenia zupełnie nie pasują do otoczenia. Może ktoś z Was potrafi zaproponować jakieś sprytne rozmieszczenie roślin które nie mają dużych wymagań?