Joku
19:23, 28 kwi 2021

Haniu, jutro posadzę przylaszczkę na swoje miejsce pod krzakiem. Zawilców miałam kilka odmian, ale większość wyginęła - miejsce nieodpowiednie, ale innego wtedy nie miałam. Została mi właśnie ta odmiana ze zdjęcia, biała o pełnych kwiatach i chyba wczoraj odkryłam jeden żółty kwiatek. Musiał jakoś przewędrować w obecne miejsce. A w poprzednim ogrodzie miałam piękne zawilce o niebieskawych kwiatach.
Pamiętam o bordowolistnym wilczomleczu dla ciebie - wyślę jak przekwitną.
Basiu, ja się cieszę ze wszystkich a najbardziej z sangwinarii. To dla mnie nowość, dotychczas widywałam ją jedynie na zdjęciach.
Ofiarodawczyni jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję.
Prace ogrodowe powoli idą do przodu. Przyjrzałam się z bliska epimediom - chyba zmarzły. Liście na pewno wyrosną nowe ale kwiatów prawdopodobnie nie będzie w tym roku.
Pamiętam o bordowolistnym wilczomleczu dla ciebie - wyślę jak przekwitną.
Basiu, ja się cieszę ze wszystkich a najbardziej z sangwinarii. To dla mnie nowość, dotychczas widywałam ją jedynie na zdjęciach.
Ofiarodawczyni jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję.
Prace ogrodowe powoli idą do przodu. Przyjrzałam się z bliska epimediom - chyba zmarzły. Liście na pewno wyrosną nowe ale kwiatów prawdopodobnie nie będzie w tym roku.