Danusiu miałaś super pomysł jak zaaranżować rabatę z nowym drzewem, niskimi hortensjami i obwódką z niskich traw - będą carexy. Pozwoliłam sobie sobie to narysować na zdjęciu z całą rabatą. To się już dzieje, poszerzam całość. Mam ogromną prośbę o poradę co dodatkowo posadzić w poszerzonym miejscu przed tujami, zaznaczyłam na zdjęciu. Miskanty zostaną wysunięte do przodu i posadzone równo po środku względem drzew. Zrobi się zatem miejsce obok traw i tam gdzie obecnie są wrzosy chciałabym czegoś dużo w jednym gatunku. Zależy mi na takim uporządkowaniu na rabacie
Dodatkowo poszerzam jeszcze w lewym rogu, tam gdzie hortensja na pniu. Początkowo chciałam tam przenieść wrzosy i wrzośce, ale tam jest kamień i fajnie rozjaśnia mi tem kąt i jest konsekwencja względem reszty, a wrzosy w kamieniu to chyba nie bardzo. Uparłam się na to moje mini wrzosowisko, bardziej nawet wrzośce bo są bezproblemowe

Czy może lepiej w tym rogu po lewej posaadzić klona japońskiego i dać mu jakieś fajne kulkowe towarzystwo?
Placyk z donicami planuję zaaranżować z lustrem, dosadzić kulki, klony japońskie limonkowe i czerwone bo tam jest zacisznie i dodać niskie trawy. Czy to wszystko ma sens?