Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:21, 25 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu za liliowca dziękuje i nie mam takiego.

Ja zawsze do zakupów roślin przez internet podchodziłem z wielkim dystansem. Na początku kupowania roślin korzystałęm z tego co było dostępne w pobliskich szkółkach bo nie ma nic lepszego jak wybrać sobie samodzielnie rośline.
Chęć posiadania ciekawszych rzeczy zmusiał mnie do internetowych zakupów, ale zawsze mam mnóstwo dylematów, sprawdzam czy się opłaca i zanim coś zamówie sprawdzam ze 30 razy.
Najgorsze są te myśli: a co jak zapłace i przyjdzie jakieś 'badziewie'
No ale jak to mówią, ryzyk fizyk (ojj, a fizyka to była moja pięta achillesowa )

Luki, rozumiem Cię. Niestety z cebulami na żywca też się można naciąć- przecież nie sprawdzisz, co z niej wyrośnie.

Łukasz, dziękuję za wiadomość na priv I zajrzenie do mojego wątku
Starorzecze na górce 23:48, 24 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Tak nawiasem to trafić na dobrego stolarza graniczy z cudem właśnie walcze z jednym i wymienia już 7 front w kuchni. Dobrze, że to ja nie decyduje bo dawno sprawa by w sądzie wylądowała.
Nie znam się na systemach nawadniania, ale jeżeli jest go za 'dużo' to tak logicznie myśląc wystarczy krócej podlewać, ale tylko sobie tak gdybam

Luki, w niektórych miejsach za dużo, a w innych Sahara...
Pilnuj stolarzy i trzymaj za pysk, nie płać dopóty, dopóki nie skończą i nie sprawdzisz
I niechaj sprzatają po sobie. Aha i jak się coś nie podoba, to marudź do skutku.
Starorzecze na górce 23:44, 24 lip 2013

Do góry
Tak nawiasem to trafić na dobrego stolarza graniczy z cudem właśnie walcze z jednym i wymienia już 7 front w kuchni. Dobrze, że to ja nie decyduje bo dawno sprawa by w sądzie wylądowała.
Nie znam się na systemach nawadniania, ale jeżeli jest go za 'dużo' to tak logicznie myśląc wystarczy krócej podlewać, ale tylko sobie tak gdybam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:40, 24 lip 2013

Do góry
Aniu za liliowca dziękuje i nie mam takiego.

Ja zawsze do zakupów roślin przez internet podchodziłem z wielkim dystansem. Na początku kupowania roślin korzystałęm z tego co było dostępne w pobliskich szkółkach bo nie ma nic lepszego jak wybrać sobie samodzielnie rośline.
Chęć posiadania ciekawszych rzeczy zmusiał mnie do internetowych zakupów, ale zawsze mam mnóstwo dylematów, sprawdzam czy się opłaca i zanim coś zamówie sprawdzam ze 30 razy.
Najgorsze są te myśli: a co jak zapłace i przyjdzie jakieś 'badziewie'
No ale jak to mówią, ryzyk fizyk (ojj, a fizyka to była moja pięta achillesowa )
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:41, 24 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piękna ta rabata ze stożkami już nie wiem, która mi się bardziej u Cibie podoba.
Coś mi mówi, że najładniejsza to powstanie pod tymi brzózkami
Czy ta duża cudna sosenka na rabacie ze stożkami to 'Mops' ??

Tak Łukasz to "pan mopsik" moja druga roślina w ogrodzie , pierwsza to sosna szczepiona na pniu ...posadzona za mopsikiem ..... i jeszcze świerk niebieski Blue montain również na tej rabacie .... To trzy rośliny które nabyłam do swojego ogrodu - nie mogłam się z nimi rozstać i z sentymentu zostały
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:07, 24 lip 2013

Do góry
Piękna ta rabata ze stożkami już nie wiem, która mi się bardziej u Cibie podoba.
Coś mi mówi, że najładniejsza to powstanie pod tymi brzózkami
Czy ta duża cudna sosenka na rabacie ze stożkami to 'Mops' ??
Rododendronowy ogród II. 08:21, 24 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Krwiste lilie cudowne

To takie całkiem zwykłe lilie ale ja też je lubię jak zakwitną , dobrze je widac z daleka. Pozdrawiam Łukasz.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 06:33, 24 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie na targach skąd ja to znam
Mam może 20 lili kupionych na wystawie w chorzowie i jak na razie ani jedna nie zgadzała się z tym co kupowałem zawsze jakaś kolorwa azjatycka się trafiała. Teraz kupuje tylko w jednym miejscu i nie było jeszcze żadnej pomyłki

Przy cebulowych zawsze jest ryzyko zakupu. Też mam sprawdzonego sprzedawcę w sieci, u którego kupuję cebule lilii
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:33, 24 lip 2013

Do góry
Lilie na targach skąd ja to znam
Mam może 20 lili kupionych na wystawie w chorzowie i jak na razie ani jedna nie zgadzała się z tym co kupowałem zawsze jakaś kolorwa azjatycka się trafiała. Teraz kupuje tylko w jednym miejscu i nie było jeszcze żadnej pomyłki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:23, 24 lip 2013

Do góry
Kurcze paskudna sprawa z tym kretem, pamiętam ile szkód u mnie wyrządził, ale nie będę mówił jak się go pozbyłem ale to był przypadek.
Starorzecze na górce 00:17, 24 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
No i to są firmy......
Przed zatrudnieniem najlepiej dowiedzieć się wszystkiego żeby móc pilonować takich ..... ooo jak mnie denerwują takie ekipy, a już kilka takich mądrali po drodze spotkałem przy budowie domu siostry.
Mam nadzieję, że cała historia ma pozytywne zakończenie

Dokładnie, trafione-zatopione!
Musisz stać się fachowcem w danej dziedzinie, żeby ktoś zrobił swoją pracę, na której to on znac sie powinien oraz jeszcze klientowi doradzić i zaproponować sensowne rozwiązanie.
Ech.

Historia wciąż się toczy... Ale mam nadzieję taką, jak i Ty. A nadzieja umiera ostatnia
Starorzecze na górce 00:14, 24 lip 2013

Do góry
No i to są firmy......
Przed zatrudnieniem najlepiej dowiedzieć się wszystkiego żeby móc pilonować takich ..... ooo jak mnie denerwują takie ekipy, a już kilka takich mądrali po drodze spotkałem przy budowie domu siostry.
Mam nadzieję, że cała historia ma pozytywne zakończenie
Rododendronowy ogród II. 00:06, 24 lip 2013

Do góry
Krwiste lilie cudowne
Ogród Tosi 00:05, 24 lip 2013

Do góry
Piękne rabaty. Już wyobrażam sobie jak to wszytsko będzie szaleć w przyszłym roku
Cyprysiki Filifera Aurea Nana jest cudowny mam jeden i pieknie rośnie będzie ładnie wyglądał na rabacie
Z wizytą u ...... 00:01, 24 lip 2013

Do góry
Dziękuje bardzo Liliowce w takich ilościach na żywo muszą robić niesamowite wrażenie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:00, 24 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Musze popracować nad aktywnością bo często przeczytam kilkanaście wątków, a na końcu dopiero przypomni mi się, że wypadałoby coś napisać

Nie dziwię się Tobie Luki! Czasem jak się człowiek zaczyta, to zapomina o bożym świecie

U mnie też trochę pachnie. Dwie olbrzymki (cytrynowa i biała, miały być dwie białe zapomniałam niestety nazwy), zakupione na dorocznych targach roślinami w Książu. I floksy
Uwielbiam takie słodkie, odurzające zapachy!
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:00, 24 lip 2013

Do góry
Piękne hortensje
Ta zielona jeżówka cudowna ciekawe czy są długowieczne. Jak do tej pory nie miałem jeżówki dłużej niż jeden sezon
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:57, 23 lip 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
Przeczytałam ten wątek jednym tchem, od deski do deski
I jestem pełna podziwu. A jak doczytałam, że pękła setka i pragniesz dobić do 150 żurawek, to życzę Ci tego serdecznie.
Miałam okazję poznać miłośniczkę tych roślin. Byłam też w jej ogrodzie. To naprawdę piękne i fascynujące rośliny. Nie dziwię się, że Cię zauroczyły.
A rojników, to bym z przyjemnością u Ciebie skubnęła

Dziękuje za odwiedziny i bardzo dziękuje
Z tym 150 będzie trudno b juz nie mam gdzie sadzić żurawek. Już teraz 5 czeka na cudowne rozmonożenie rabat.
Rojniczków mogę jak najbardziej naskubać bo jest tego sporo więc proszę się nie krępować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:55, 23 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Lukaszu troszkę musisz podgonić tempo z postami

To mówię ja Jarząbek ponad 21 tys postów

Ostatnio troszke mnie spowolniło, ale ja się dopiero rozkręcam
Musze popracować nad aktywnością bo często przeczytam kilkanaście wątków, a na końcu dopiero przypomni mi się, że wypadałoby coś napisać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:53, 23 lip 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Łukasz, gratuluję 200 postu! Ale największy sukces to to, co pachnie i szumi u Ciebie w ogrodzie. Wspaniale!

Piękna siewka!!! Gratuluję!

To prawie nic przy innych terminatorach forum
Zapach mam teraz prawie w kązdym miejscu w ogrodzie lilie OT dają czadu
Siewka nie moja, ale nie wiedziałem co kupuje więc też ciekawość była, może już za jakiś czas dorobie się własnych siewek.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies