Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Luki 00:06, 24 lip 2013

Krwiste lilie cudowne
Mariusz 05:24, 24 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
I jeszcze modziutki drozd który nawet nie wie że powinien sie bac ludzi.

Drozdy, to chyba najmniej płochliwe ptaki, wygląda na młodego drozda śpiewaka.
Żołny już wyleciały z norek, teraz stadnie przemierzają Podkarpacie w poszukiwaniu owadów, często też zalatują w moje strony. bardzo wysoko się unoszą i siadają na potężnych słupach elektrycznych. W locie wydają charakterystyczny głos, tutaj większość gospodarzy wie, że leci żołna.
Wczoraj młody bociek wypadł z gniazda (100 m od przyjaznego), sąsiedzi powiadomili policję, która odwiozła go do lecznicy w Przemyślu. Z tego co mówili, chciał lecieć, opuścił gniazdo i z dużą siła uderzył o ich dach.
Pozdrawiam
Ewa 06:51, 24 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Ewuś zdziwiona jestem Twoim zdziwieniem bo przecież wszyscy wiedza i potwierdza że ogród masz śliczny. Racje masz jesli chodzi o ,,szczerośc " kobiet ale nie dotyczy to w żadnym stopniu kobiet ogrodowiskowych bo tu każda kobieta potwierdzi że ogród masz cudny i niezwykle zadbany. Buziaczki ślę a wpadne do Ciebie później.

Bogdziu, tak, tak prócz ogrodowiskowych .....ale mnię ta koleżanka nieco wczoraj zaskoczyła, powściągliwie , ale jednak powiedziała....."no, no ładnie tu macie" hihihi no to trochę zmienia moją teorię ale za to mój dawny stary dyrektor, co nie był u nas z 4 lata wczoraj jak wpadł to prosto z mostu powiedział , że mu sie podoba
W zasadzie nie o to chodzi przecież, nam nasz ogród jaki jest daje wielką satysfakcję, motywuje do aktywności fizycznej ogromnie cieszy każda roślinka, ot wszystko
Ja tu gadu, gadu a podlewać trzeba......
Bogdzia 08:14, 24 lip 2013

Anita1978 napisał(a)
A u mnie w czubku altanki pliszka ma gniazdo! Jak piję kawkę rano to ona karmi młode

anitko zazdroszczę musisz miec blisko wodę bo one tylko w takich miejscach zakładają gniazda , u mnie bywają wiosna ale gniazda nie zakłada.
Bogdzia 08:17, 24 lip 2013

Kasiek napisał(a)

Oj Bogdziu masz racje.Wlasnie jestem na etapie ,,odcinania´´pepowiny.I to corka chce ciachac Fakt ze zamieszka w miare blisko nas,ale jakos mi serce drga..Czas tak szybko leci,zaledwie wczoraj po raz pierwszy zobaczylam jej usmiech,dzisiaj juz ona sama wije sobie gniazdko...Ja chyba bardziej przezywam niz ona.

Kasiu bardzo dobrze Cie rozumiem ale jeśli bedzie blisko to masz sie z czego cieszyc, moja córa jest w Australii, to łatwo zgadniesz co ja przeżywałam.
Bogdzia 08:17, 24 lip 2013

asc napisał(a)
Bogdzia, moje liliowce leża w kartonie, nie miałam czasu posadzić... więc jak moje przeżyją to i Twoje
Dopiero wróciłam z wyjazdu służbowego.. wypadł późnym popołudniem...

Aniu czekam dziś znów na nie ale również na konto.
Bogdzia 08:19, 24 lip 2013

weronika77 napisał(a)
Bogdziu, wierszyk o żabkach fajny, też je podglądam.

Weroniko witaj, fajne sa te zabki , bardzo urozmaicają ogrodowe zycie.Pozdrówka.
Bogdzia 08:21, 24 lip 2013

Luki napisał(a)
Krwiste lilie cudowne

To takie całkiem zwykłe lilie ale ja też je lubię jak zakwitną , dobrze je widac z daleka. Pozdrawiam Łukasz.
Bogdzia 08:26, 24 lip 2013

Mariusz napisał(a)

Drozdy, to chyba najmniej płochliwe ptaki, wygląda na młodego drozda śpiewaka.
Żołny już wyleciały z norek, teraz stadnie przemierzają Podkarpacie w poszukiwaniu owadów, często też zalatują w moje strony. bardzo wysoko się unoszą i siadają na potężnych słupach elektrycznych. W locie wydają charakterystyczny głos, tutaj większość gospodarzy wie, że leci żołna.
Wczoraj młody bociek wypadł z gniazda (100 m od przyjaznego), sąsiedzi powiadomili policję, która odwiozła go do lecznicy w Przemyślu. Z tego co mówili, chciał lecieć, opuścił gniazdo i z dużą siła uderzył o ich dach.
Pozdrawiam

Tak masz racje to drozd śpiewak. Co roku maja u mnie gniazdo ale w tym roku były dwie pary , pierwsze juz dawno wyszły z gniazda a ten jakiś spóźniony , matka jeszcze go dokarmia.Mariusz te żołny , jak ja bym chciała je zobaczyc , to takie cudne ptaki a jeszcze piszesz ze całymi stadami latają to musi byc widok, zazdroszcze.Bociusia żal bardzo ,mam nadzieję ze lekarz mu pomoże .Wylot z gniazda dla wszystkich ptaków jest dośc niebezpieczny.Dzięki za te wieści . Pozdrawiam.
Bogdzia 08:28, 24 lip 2013

Ewa napisał(a)

Bogdziu, tak, tak prócz ogrodowiskowych .....ale mnię ta koleżanka nieco wczoraj zaskoczyła, powściągliwie , ale jednak powiedziała....."no, no ładnie tu macie" hihihi no to trochę zmienia moją teorię ale za to mój dawny stary dyrektor, co nie był u nas z 4 lata wczoraj jak wpadł to prosto z mostu powiedział , że mu sie podoba
W zasadzie nie o to chodzi przecież, nam nasz ogród jaki jest daje wielką satysfakcję, motywuje do aktywności fizycznej ogromnie cieszy każda roślinka, ot wszystko
Ja tu gadu, gadu a podlewać trzeba......

No to koleżanka nie podpadła jeśli troche pochwaliła a w duchu pewnie zazdrościła bo masz cudnie. Miłego dnia Ewuś.