Te kostrzewy mam właśnie z podziału, z 3 szt podzieliłam na 9 kępek. Ale moim rekordem podziału są pierwiosnki. W ubiegłym roku kupiłam 4 doniczki w kolorze ecri. Cudne. Po przekwitnięciu podzieliłam je i z 4 wyszło 12 sadzonek. W tym roku wiosną znów podzieliłam i z tych 12 szt wyszło mi 56 sadzonek. Wszystkie sią przyjęły, więc liczę, że wiosną jak zakwitną, będzie miodzio...
W kolejnych latach jak już trawy urosną i nabiorą masy możesz sobie ułatwić wiosenne cięcie i wycinać nożycami elekrycznymi Ja tak swoje gracki w tym roku ścinałam
Kostrzewa sina będzie świetnie wyglądać jak się rozrośnie. U mnie po jednym sezonie miałam wielkie, gęste poduchy Tylko co jakiś czas trzeba odmładzać przez podział wtedy nie robi się brzydka.
Dzięki Waldek za cierpliwość.
Ogród podlewam raz w tygodniu, teraz skoncentruję się na zimozielonych. Smaragdy przed zimą dostaną konkretną dawkę wody. Muszę się pochwalić, że zauważyłam u siebie wzrost populacji dżdżownic, jest ich naprawdę o wiele więcej niż w poprzednim roku.
Widać, że gnojówki i kompost im służą
Pewnie jest to realne ale jak dla mnie to juz wyższy poziom ogrodniczkowania...a ja niestety na dole tej drabiny jestem...mam nadzieję, że za dwa lata jak będę miała zielone światło na kolejną rewolucję to osiągnę efekt nowoczesnego, spójnego ogrodu A jeśli dalej będzie mnie to tak męczyć to pomyślę o projekcie