Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 16:45, 07 lis 2015

polinka napisał(a)
Kostrzewa sina będzie świetnie wyglądać jak się rozrośnie. U mnie po jednym sezonie miałam wielkie, gęste poduchy Tylko co jakiś czas trzeba odmładzać przez podział wtedy nie robi się brzydka.

Te kostrzewy mam właśnie z podziału, z 3 szt podzieliłam na 9 kępek. Ale moim rekordem podziału są pierwiosnki. W ubiegłym roku kupiłam 4 doniczki w kolorze ecri. Cudne. Po przekwitnięciu podzieliłam je i z 4 wyszło 12 sadzonek. W tym roku wiosną znów podzieliłam i z tych 12 szt wyszło mi 56 sadzonek. Wszystkie sią przyjęły, więc liczę, że wiosną jak zakwitną, będzie miodzio...
bogumila 16:47, 07 lis 2015

Rumianka napisał(a)

Te kostrzewy mam właśnie z podziału, z 3 szt podzieliłam na 9 kępek. Ale moim rekordem podziału są pierwiosnki. W ubiegłym roku kupiłam 4 doniczki w kolorze ecri. Cudne. Po przekwitnięciu podzieliłam je i z 4 wyszło 12 sadzonek. W tym roku wiosną znów podzieliłam i z tych 12 szt wyszło mi 56 sadzonek. Wszystkie sią przyjęły, więc liczę, że wiosną jak zakwitną, będzie miodzio...

...Pozdrawiam specjalistkę dzielenia roślin...lubię to...
Rumianka 17:05, 07 lis 2015

bogumila_bienko napisał(a)

...Pozdrawiam specjalistkę dzielenia roślin...lubię to...

Nawet w piosence jest ..."to co się da podziel na dwa...
paula23 20:40, 07 lis 2015

Rumianka napisał(a)

Ja w tym roku zaliczyłam rekord z kostrzewą z 1szt zrobiłam około 100 maluszków

Przyszłam od Ani z instrukcją cytowania kilku wypowiedzi
Bierzesz pierwszą wypowiedź cytuj -kopiujesz całość i wklejasz do notatnika potem kolejne cytujesz,kopiujesz i wklejasz do notatnika, w notatniku odpisujesz na każdą wypowiedzią, całość kopiujesz i wklejasz na forum w jednym poście

Haha nie wiem czy da się inaczej ale ja tak robię, na innym forum na jakim piszę jest opcja wielocytuj ale tu chyba nie ma...
Rumianka 09:51, 08 lis 2015

paula23 napisał(a)

Ja w tym roku zaliczyłam rekord z kostrzewą z 1szt zrobiłam około 100 maluszków

Przyszłam od Ani z instrukcją cytowania kilku wypowiedzi
Bierzesz pierwszą wypowiedź cytuj -kopiujesz całość i wklejasz do notatnika potem kolejne cytujesz,kopiujesz i wklejasz do notatnika, w notatniku odpisujesz na każdą wypowiedzią, całość kopiujesz i wklejasz na forum w jednym poście

Haha nie wiem czy da się inaczej ale ja tak robię, na innym forum na jakim piszę jest opcja wielocytuj ale tu chyba nie ma...

Paula, to rzeczywiście jesteś mistrzem dzielenia roślin. Ile to satysfakcji oraz ile kasy zostaje w suchym...
Rumianka 12:40, 08 lis 2015

U nas dzisiaj tak mocno wieje, że własne myśli ulatują z głowy. Na morzu 10 w skali Beauforta, to już szaleńcza... kołyska wody. W Rewie fale są ogromniaste, kilkumetrowe, aż przelewają się przez jezdnię. Wywalają się drzewa pod naporem wiatru, nie cierpię takiej pogody...
sylwia_slomc... 13:03, 08 lis 2015

Na pocieszenie , u nas też głowę urywa, ale słonko świeci i jest 20 stopni C.

Ale p.......dzi niemożliwie to fakt tylko, że po tych zachodach słońca w purpurze było do przewidzenia
Warmia 13:35, 08 lis 2015

U nas dzisiaj też cieplutko, ale wiatr nie daje wyboru. Miałam sprzątać ogród, a zostało mi prasowanie
sylwia_slomc... 13:51, 08 lis 2015

Warmia napisał(a)
U nas dzisiaj też cieplutko, ale wiatr nie daje wyboru. Miałam sprzątać ogród, a zostało mi prasowanie

Prasowanie u mnie czeka........aż się doczeka
Rumianka 18:21, 08 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Prasowanie u mnie czeka........aż się doczeka

Prasowanie, nie zając, nie ucieknie...