Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:54, 13 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Gratuluję Mireczko roczku..
Kwiatuszki zostawiam z tej okazji. Awatarek już letni... lilie się szykują w ogrodzie ... jakie planujesz?
I coś wspominkowego z minionego roczku.

dzięki, a takie napatstnice idealnie pasujące do mojego ogrodu będę już w tym roku miała - od Ciebie - i to oznacza że siewek nie wolno wywalać

a to już z października krzaczek

z niego jest różowa, a jeszcze mam inne które nie zakwitły oby były żółte bo jeszcze takie chcę

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:48, 13 lut 2013

Do góry
Halo Halinka! jakie piekne masz lilie,bardzo lubię połączenia żółtego z różowym (to ostatnie zdjęcie)
A jaki wyszedł efekt z blatami-jesteś zadowolona?
Halinka a o co chodzi z tym numerem że go masz ?

Dajanko dzięki za informacje- wyobraż sobie że pytałam w ogrodniczym to nawet nie wiedzieli o co chodzi,no ale ja też dopiero z ogrodowiska się dowiedzialam
Rododendronowy ogród II. 09:28, 13 lut 2013

Do góry
Bogdziu, Kwiatyllo masz sprawdzone zakupowo? Wiesz, że też szukam tej piwonii i nie wiem gdzie się zdecydować

Jeszcze mam pytanie o lilie. Do tej pory myślałam, że w gruncie mogą zimować tylko azjatyckie, a tymczasem czytam, ze zamawiasz z przeróżnych grup. Mogę Cię prosić o skrót, które sobie radzą bez żadnych dodatkowych zimowych zabiegów? Wystarczy, że podpowiesz nazwę grupy lub może łątwiej będzie wskazać te grupy, któe się nie nadają.
Twoje lilie martagon mnie oczarwały! Nie spodziewałam się, że takie cudeńka istnieją.

Pozdrawiam. U nas tak jak we Wrocłąwiu wczoraj sypnęło nieźle, ale dobrze, bo zapowiadają -10. Kołderka wskazana. Rudzik przylatuje, chyba ma się dobrze.
A! Jeszcze miałam powiedzieć, że znalazłąm swój wpis z jesieni o przysłowiu ludowym, że jeśli na Andrzeja zima, to 100 dni trzyma. U nas było zimowo na Andrzejki, czyli wychodzi na to, ze do połowy marca zima. Wygląda na to, że są duże szanse na sprawdzenie się mądrości ludowych.
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:54, 13 lut 2013

Do góry
Gratuluję Mireczko roczku..
Kwiatuszki zostawiam z tej okazji. Awatarek już letni... lilie się szykują w ogrodzie ... jakie planujesz?
I coś wspominkowego z minionego roczku.

Rododendronowy ogród II. 20:42, 12 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)

Witaj!
zima, zima a o wiośnie trzeba mysleć bo czas do przodu się toczy - wiec gdzie i jakie lilie zamówiłas bo mnie nabrało

Zamówiłam w trzech sklepach internetowych Lilypolu , Benexie i Kwiatyllo, ale z jednym z nich wogóle nie mogę się dogadac i juz przestałam się z nimi kontaktowac bo mam dośc a na dodatek to co chciałam od nich kupiłam już gdzie indziej

W lilypolu zamówiłam lilie martagon i orientpedy:Lilie martagon zamówiłam wszystkie gatunki jakie mają a z orientpedów Big Prother, Miss Feya, Baruta, Conca Dor. Cyclone, Yelloween i Garden Afaire zmawiałm tez na jesieni głównie Triumfator i White triumfator i jeszcze jakieś drobniejsze jak czosnki, krokusy zawilce i szachownice

a w Kwiatyllo lilie drzewiaste -kolekcję cynobrówki i piwonię Krinkled White

łał Bogdziu jakie piękne zakupy - chyba gdzieś czytałam , że nie masz już miejsca
dzieki zaraz nurkuję w te adresy - z ciekawością

Miruś naprawdę nie mam miejsca ale opanowac się nie mogę . jak na mnie to maleńkie te zakupy.
Rododendronowy ogród II. 20:40, 12 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Witaj!
zima, zima a o wiośnie trzeba mysleć bo czas do przodu się toczy - wiec gdzie i jakie lilie zamówiłas bo mnie nabrało

Zamówiłam w trzech sklepach internetowych Lilypolu , Benexie i Kwiatyllo, ale z jednym z nich wogóle nie mogę się dogadac i juz przestałam się z nimi kontaktowac bo mam dośc a na dodatek to co chciałam od nich kupiłam już gdzie indziej

W lilypolu zamówiłam lilie martagon i orientpedy:Lilie martagon zamówiłam wszystkie gatunki jakie mają a z orientpedów Big Prother, Miss Feya, Baruta, Conca Dor. Cyclone, Yelloween i Garden Afaire zmawiałm tez na jesieni głównie Triumfator i White triumfator i jeszcze jakieś drobniejsze jak czosnki, krokusy zawilce i szachownice

łał Bogdziu jakie piękne zakupy - chyba gdzieś czytałam , że nie masz już miejsca
dzieki zaraz nurkuję w te adresy - z ciekawością
Rododendronowy ogród II. 20:30, 12 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)
Witaj!

Rododendronowy ogród II. 19:35, 12 lut 2013

Do góry
Witaj!
Moje zmagania ogrodowe 19:30, 12 lut 2013

Do góry
Piękne Ci to hipeastrum zakwitło.
Gdzie zamówiłas lilie i jakie ??

pozdrawiam / zgubił mi się wątek/
Rododendronowy ogród II. 17:50, 12 lut 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Lilie też zamówiłam, na razie tylko 2 odmiany (2 wsadziłam jesienią) jak będą ładnie rosły to na pewno powciskam ich w przyszłości więcej.
Pozdrawiam

Ja przez wiele lilii nie sadziłam w ogrodzie bo było wieczne kopanie i wiadomo ze cebule przy takiej okazji się niszczy , ale teraz już koniec (?) kopania i przekopywania bo wszystko urosło to odważniej cebule sadze ale nie za bardzo mam na nie miejsce- i to jest wielki dla mnie problem.Pozdrawiam Ewelinko.
Rododendronowy ogród II. 14:50, 12 lut 2013

Do góry
Witam!
Lilie też zamówiłam, na razie tylko 2 odmiany (2 wsadziłam jesienią) jak będą ładnie rosły to na pewno powciskam ich w przyszłości więcej.
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 14:48, 12 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
To i ja dla Ciebie zostawiam coś nowego-na lilie przyjdzie czas później

Ula dzięki za pieknego ciemiernika. u mnie rosną już od wielu lat , mam chyba trzy rodzaje , biały , czerwony i zielony.
Liliowo i kolorowo:) 14:27, 12 lut 2013

Do góry
Witam!
Spodobał mi się wstęp, podobne odczucia mam jak ty, o odpoczynku od pracy, może czasami zbyt wielu kolorach...
Lilie przecudne, u mnie będą pierwszy raz w tym roku, ale jak się sprawdzą to powiększę ich liczbę.
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:19, 12 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Irenko Ty najlepiej znasz swoje lilie, popatrz na te to są martagony http://lilypol.pl/lilie-martagon-c-31.html

tu są moje Claude Shride, dzięki Aniu, w końcu mam nazwę
Rododendronowy ogród II. 11:52, 12 lut 2013

Do góry
To i ja dla Ciebie zostawiam coś nowego-na lilie przyjdzie czas później
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:13, 12 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Jak miło patrzeć gdy ktoś jak ty
w szczęściu, radości spędza swe dni.
Więc precz ze smutkiem niech zginie płacz
w któryś tam roczek jak żabka skacz.

Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

Wierszyk fajny....... będę skakać...
A teraz wytłumacz mi jak to jest, że lilie rosną głęboko, a to białe coś...śliczne, rośnie raczej na płytkim.... I jak zrobić takie cóś śliczne... bo kcem to mieć

Bardzo proszę, dla ciebie i ogrodowiska nowa relacja - włosienicznik (jaskier) wodny. Twoje oczko jest spore, spokojnie możesz próbować uprawiać ją - rośnie ładnie na 1 m głębokości - ale musisz pamiętać, aby po kwitnieniu wyjąc całą biomasę z oczka.

I jak zrobić takie cóś śliczne... bo kcem to mieć

To już masz - wpisałem.
Liliowo i kolorowo:) 22:42, 11 lut 2013

Do góry
Witam Cudowne lilie. Pozdrawiam i kwiatka na powitanie ślę

Liliowo i kolorowo:) 22:34, 11 lut 2013

Do góry
fajnie że też coś u mnie wypatrzyłas, lilie piekne
ja sobie trąbkowe upodobałam i martagony - chcę dokupic więcej
Liliowo i kolorowo:) 22:29, 11 lut 2013

Do góry
Witaj Mira miło , że byłas u mnie i zapraszam, byłam chwilę u Ciebie i zapewne będe częstym gościem bo Twój ogród to moje klimaty , już wiem co zgapię od Ciebie Twój piękny i jak bardzo potrzebny regał tylko musze go pokazac mojemu M a to kolejne lilie ....
Łąki z roślinami cebulowymi 22:11, 11 lut 2013

Do góry
Krokusy jak również tulipan, śnieżyczka przebiśnieg, zimowit, lilie, także cebula, czosnek, szparag są jednoliścienne, więc nawet jeśli liście będą to Bofix czy inny herbicyd selektywny działa na dwuliścienne, na krokusy więc nie zadziała, tak jak na trawę.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Szafran
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies