Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród Cioci cz. 3 11:01, 22 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Malgosiu odbija nie martw sie. Wytrzep dobrze te tuje z brazowych galazek jak sie da to nozyczkami obetnij i podlej srodkiem lub najlepiej opryskaj "Previcur energe". Zregeneruja sie nie jednego krzaka juz uratowalam. Czy one za tym plotkiem drewnianym maja slonce. Oslony pasuja do wykonczenia domu.
Jak sie rozpisalam.

Mają słońce ale nie pali bo to południowa strona. Będę pryskać i otrzepywać
Ogród Cioci cz. 3 11:00, 22 maj 2018

Do góry
..

O matko, ale kwiecia. Gdzies u kogos przeczytalsm, ze dopiero rododendrony u ciebie kwitna ale jak pięknie wszystko naraz rozkwita.
Moja corka ma dzisiaj urodziny i zawsze dostawala bumiety z konwalii. W tym roku u nas juz konwalie przekwitly.
Nie pamiegam aby rodki kwitly razem z piwoniami.
Bylam dzisiaj w Łazienkach i szaro buro bo tez wszystko przekwitlo, gdzie niegdzie jakis krzak rodka kwitnie.

Też nie pamiętam aby wszystko razem kwitło Do róż i bylin teraz spokój będzie czyli głównie zieleń
Ogród z łezką II 10:50, 22 maj 2018

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Rosarium, beznadzieja, szkoda kasy i nerwów a te co się obstały to pełno mszycy ale kupiłam też w Ćwik no i te są piękne już pączki mają Jak przyjadę z Anią kiedyś to kawałek poproszę

Cwik to pewna dostawa. Jak cos pomyla to z nadwyzka przysylaja DARMOWA.

Taka jestem wk... Na ta Chod....
Ogród z łezką II 10:44, 22 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

Bardzo lubię tę różę Silna jest, będziesz zadowolona z niej.
Ostatnio, jak przeglądałam róże, doszłam do wniosku, że muszę gdzieś (!) przenieść sir John Betjeman`a i Red Leonardo da Vinci...to takie niskie wypierdki przy reszcie...nie pasują mi. Na miejsce Johna coś spokojnie znajdę, ale na miejsce leośków, pod Alchymista, zupełnie nie wiem co...

Co zrobic ladne, ale wypierdki, tez mam takie i w jesieni lub wiosna przesadze w miejsce dla niskich roz, gdyz nie nadaja sie przy wyższych.
Ptasi gaj 10:31, 22 maj 2018

Do góry
Na tym koniec fot czekam na roze.

Pogoda piekna.
Ogród Cioci cz. 3 10:03, 22 maj 2018

Do góry

Malgosiu piekne. Jak zagladam po ogrodach to kazdy ma inne. Ile tych odmian jest.
Malgosiu tez lubie panoramy. Czasami tak jest, ze nie da sie. Ale jak idziesz np do parku to najpierw ogladasz panorame a poznidn detale roslinne.
Tak staram sie focic. Ogladajacy moze w umysle kojarzyc jak dany ogrod rozplanowany.
We wszystkich ogrodach teraz kwitna byliny u mnie nie ma ich za duzo, ale czekam na roze. Zapowiada sie nie zle kwitnienie.

Pozdrawiam.

U mnie bylin sporo więc czekamRóże też mają sporo pąków
Ogród z łezką II 09:52, 22 maj 2018

Do góry

Kasiu pokiereszowane troche przesylka. Bardzo ladne krzaki moj ani jeden z Rosarium taki nie byl.

Ładne sadzonki, tym bardziej, że to u nich te najmniejsze, w 2 litrowych doniczkach.
Testuj Grafin Dianę, mam na nią ochotę Była by na podmiankę Johna B.

Rosarium trzeba z daleka omijać!
Ogród z łezką II 09:49, 22 maj 2018

Do góry
Kasiu dzięki serdeczne tak po cichu myślałam, że ja wstawisz na wątku.

Piękna jest. Jak tak ładnie rośnie to muszę ją gdzieś dobrze usadowic.
Ona taka kopiasta jest. Miejsce muszę zostawić aby o inne róże nie zahaczała.

Bardzo lubię tę różę Silna jest, będziesz zadowolona z niej.
Ostatnio, jak przeglądałam róże, doszłam do wniosku, że muszę gdzieś (!) przenieść sir John Betjeman`a i Red Leonardo da Vinci...to takie niskie wypierdki przy reszcie...nie pasują mi. Na miejsce Johna coś spokojnie znajdę, ale na miejsce leośków, pod Alchymista, zupełnie nie wiem co...
Ogród Małej Mi 2017 00:07, 22 maj 2018

Do góry
Piwonie sa piekne, ale u mnie cos nie bardzo chca kwitnac. Na 3 szt kwitnie jedna. Dobrze odzywiam wszystkie tak samo posadzone tez gleboko nie sa.
Musze im zmienic mjejsce.
Wyczytalam, ze dzialka 28 arow to wcale nie mala urobic sie trzeba.

Ela.. też mam takich sporo.. muszę je przesadzić ,przenieś.. nie wiem.. kupiłam ładne kłącza, kwitnące .. i od 4 lat ani dygną.. ile było tyle jest..
Juz w zeszłym roku bym je przesadziła, a nawet 2 lata temu tylko czasu brak. i posadzone i rosną tak, że powinne być okazałe ..

Albo miejsce albo jednak źródło.. z 2 źródeł mam super.. i te rosną wszędzie.

Ptasi gaj 00:02, 22 maj 2018

Do góry
Dzisiaj w Łazienkach

Czosnki jak spore piłki, lawenda wyrosła

Chiński zakątek

Moja działka na Dębowym Lesie 23:55, 21 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Eluś, patrząc na tą twoją rembrajer . odniosłam wrażenie,że to wielka róża.
Duzy krzaczek zbudowała.
ale w gruncie rzeczy nie wiem jaka ona jest naprawdę. Ja nie mam.
a takowa wielka tez przydałaby mi się

Hostowo już całkiem przyjemnie

Hosta Halcyon i Hosta Brim Cup

Aniu to o tej przy altanie pisalas. Myślałam, ze te roze ktore kupilam ktoras z nich to kolos i mialam zagwostke gdzie je posadzic.
Powiem szczerze, Rembrajera bym juz wiecej nie kupila. Kwitnje obficie i jak bym jej pozwolila cala altana by byla zarośnięte. EM ma pretensne ze ja skracam. Kwitnie dosyc dlugo ale tylko raz. Lubie roze ktore powtarzana kwitnienie i dlatego.

Od poczatku ogrodu mialam jedna hostę szczerze nie lubilam ich. Dopiero w tym roku kupilam 20 donic i posadzilam w lasku sosnowym przy nowo zakupionych rododendronach. Ladne hosty masz juz rozrosniete.
Przelamalam sie.
Pozdrawiam
Ogród Cioci cz. 3 23:41, 21 maj 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
W ogrodzie pięknie ale za ogrodzeniem płakać się chce. Co wychodzę za furtkę to wpadam w rozpacz. W szkółkach twierdzą że tuje się odbudują ale trzeba poczekać. No to zasłoniłam Tanio a nawet mi się podoba i kolejna zima może ich nie zniszczy
Tak wyglądają moje biedactwa.

No i wymyśliłam

Miały być ładniejsze osłony ale duuużo droższe i za dwa miesiące dopiero. Zobaczymy jak się sprawdzą te i kiedyś zrobimy piękny parkan

Malgosiu odbija nie martw sie. Wytrzep dobrze te tuje z brazowych galazek jak sie da to nozyczkami obetnij i podlej srodkiem lub najlepiej opryskaj "Previcur energe". Zregeneruja sie nie jednego krzaka juz uratowalam. Czy one za tym plotkiem drewnianym maja slonce. Oslony pasuja do wykonczenia domu.
Jak sie rozpisalam.
Ogród Cioci cz. 3 23:30, 21 maj 2018

Do góry
..

O matko, ale kwiecia. Gdzies u kogos przeczytalsm, ze dopiero rododendrony u ciebie kwitna ale jak pięknie wszystko naraz rozkwita.
Moja corka ma dzisiaj urodziny i zawsze dostawala bumiety z konwalii. W tym roku u nas juz konwalie przekwitly.
Nie pamiegam aby rodki kwitly razem z piwoniami.
Bylam dzisiaj w Łazienkach i szaro buro bo tez wszystko przekwitlo, gdzie niegdzie jakis krzak rodka kwitnie.
Ogród Cioci cz. 3 23:21, 21 maj 2018

Do góry

Nim urośnie to potrwa a może akurat wcale ciąć nie trzeba będzie
Teraz osrliki

Malgosiu piekne. Jak zagladam po ogrodach to kazdy ma inne. Ile tych odmian jest.
Malgosiu tez lubie panoramy. Czasami tak jest, ze nie da sie. Ale jak idziesz np do parku to najpierw ogladasz panorame a poznidn detale roslinne.
Tak staram sie focic. Ogladajacy moze w umysle kojarzyc jak dany ogrod rozplanowany.
We wszystkich ogrodach teraz kwitna byliny u mnie nie ma ich za duzo, ale czekam na roze. Zapowiada sie nie zle kwitnienie.

Pozdrawiam.
Ogród Małej Mi 2017 23:14, 21 maj 2018

Do góry
Piwonie sa piekne, ale u mnie cos nie bardzo chca kwitnac. Na 3 szt kwitnie jedna. Dobrze odzywiam wszystkie tak samo posadzone tez gleboko nie sa.
Musze im zmienic mjejsce.
Wyczytalam, ze dzialka 28 arow to wcale nie mala urobic sie trzeba.
Ogród Małej Mi 2017 22:52, 21 maj 2018

Do góry
Anku mieszkam w nie zlym miejscu i obok piekny park. Osiedle tez zadbane. Kwiaty sie zmieniaja wyspami posadzone. Tulipany przekwitly zaczynaja irysy, i inne czerwcowe w maju bo takie jest przesuniecie tej wiosny.
Zreszta sama wiesz jak jest roslinnosc przekwita szybko.
Pozdrawiam rowniez rybki.
Żywopłotki cisowe. 22:41, 21 maj 2018

Do góry

Haniu przepiekny kwiecisty ogrod tyle tego wszystkiego. Piwonie szok jak to wszystko ogarniasz i ta wiosna pedzaca wszystko naraz.

Wiem, ze dalii tez masz duzo u Zoji sie dowiedzialam o jakis podporach pokaz jakie moze i ja kupie. Daj cynk ze wstawilas.
U mnie roze i trawy wyrastaja wysokie moze sie przydadza.
Orliki w tym roku wysiałam jest szansa, ze i u mnie takie beda w przyszlym roku.

Pozdrawiam

Elu!
orliki zasiejesz raz, to będą się rozrastały.

Dali jeszcze wszystkich nie posadziłam nie mogę ogarnąć, ale taka jest wiosna. wszystko na raz do wykonania.
Dalie są w donicach już w tym tygodniu skończę.

Jak tylko nie zapomnę pokażę, jeszcze muszę odszukać gdzie kupowałam.
Ogrodowe kreacje 22:40, 21 maj 2018

Do góry

bylinówka:

Polish Spirit już też ma pąki:

Piekny ten powojnik. Gobasia go ma i tez taki piekny a kwitnie przepięknie.
Wysepka sie zageszcza.
Ogrodowe kreacje 22:35, 21 maj 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Powojnik Piilu

Piilu podobny do dr Ruppera. Rapsody piekny jasny granat niebieski.

Rabatka dobrze wyszla tylko czekac jak zacznie wszystko smigac.
Ptasi gaj 22:34, 21 maj 2018

Do góry
Dzisiaj pod wieczór odbyła spacer. Akcje szuka przekwitły. Deszcz wytrzepal liśc

To robi dobre wrażenie Pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies