Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:05, 14 lip 2013

Do góry
Witaj Elu
Lubie rojniki, ale jakoś w tym roku się z nimi pokłuciłem Jakoś źle rosną i za mocno kwitną czego bardzo u nich nie lubie. Kwiaty są brzydkie i na dodatek kwitnie największa rozeta, która później zamiera
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:12, 14 lip 2013

Do góry
Zgadzam się z tobą Danusiu. Żurawka Rio ma piękny kolor i bardzo duże liście, coś mi się wydaje, że to kolejna gwiazda wśród żurawek
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:31, 14 lip 2013

Do góry
Piękne hortensje i ta urocza malutka funkia z ogromem kwiatów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:31, 14 lip 2013

Do góry
Jakoś wcale nie zdziwiło mnie to, że każdy zagląda przez płot
U Przemka w ogrodzie. 11:09, 14 lip 2013

Do góry
Ta alejka już wygląda zachęcojąco na początkowych zdjęciach, ojj ma ona wielki potencjał. Jak już będzie posadzone wszystko co napisałeś to będzie genialnie. Czekam nieierpliwe
Liliowce baaaardzo ładne
Zielony chaos u Dawida 10:48, 14 lip 2013

Do góry
Piekne róże, a w szczególności lilie Linda zapisana do zeszytu
Jurajski Ogród 10:27, 14 lip 2013

Do góry
Przepiękny ogród Tyle kamienia i to na dodatek genialnie wykorzystanego dodaje charekteru. Bardzo pdobają mi się murki i rośliny na nim posadzeone
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:42, 13 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Gdyby nie ta okropna deszczowa pogoda miałbym dzisiaj piękne kwitnienie liliowców, a tak połowa się nie otwarła do końca i częśc zdąrzyła namoknąć, ale kilka udało się uwiecznić Fotki robione na szybko w deszcze i troszke mało ostre.

Divine Comedy

Mystery Man na żywo ma więcej kolorków.

Lullaby Baby

Magic Lake mój faworyt. Jestem nim zachwycony, zdjęcie nie oddaje nawet 10% jego pięknej kolorystyki, jest sporo jaśniejszy. Wielki kwiat z ładną falbanką

to tak jk u mnie z liliowcami a z żółtego jałowca zrób bonsai popatrz u Zbyszka, tam była cala ekipa przy strzyżeniu
Ogród to moje hobby 23:41, 13 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piękne klony. Niestety mieszkam blisko rzeki co zawsze troszke obniża temperature i takie drzewka wrażliwe na mróz nawet przy mocnym okryciu marzną.
No, ale zawsze można podziwiać u kogoś
Witam zawsze warto spróbować okryć na zimę w pierwszych latach póżniej da sobie radę.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:26, 13 lip 2013

Do góry
Te nicinenie aż tak straszne ??

Liliowce to moja druga miłośc w roślinach w sumie teraz gdy już nie mam gdzie upychać żurawek to chyba nawet pierwsza tym bardziej w okresie kwitnienia
Ogród to moje hobby 23:22, 13 lip 2013

Do góry
Piękne klony. Niestety mieszkam blisko rzeki co zawsze troszke obniża temperature i takie drzewka wrażliwe na mróz nawet przy mocnym okryciu marzną.
No, ale zawsze można podziwiać u kogoś
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:23, 13 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Dziękuje bardzo Marzenko

Opuchalki to straszne paskudy, jeszcze ich nie miałem i trzeba odpukać w niemalowane.
Dursban to silny środek i dziwne, że nie pomaga. Może zmień na inny bo jest ich dość dużo.
Czytałem, że chrząszcze opuchalaka żerują w nocy, może wtedy warto wykonać zabieg.
W ostateczności pozostaje chyba wprowadzenie nicieni do gleby, podobno są skuteczne, ale niestety dość drogie i nie wiem jak dokładnie się je stosuje. Z tego co się orientuje w Polsce dostępny jest Larvanem sprzedawany przez firme Koppert. Myśle, że trzeba by tam zadzwonić i dowiedzieć się konkretów.

Ja już larvaren zamwiałam ale nie podlałam bo sie wystraszyłam ...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:03, 13 lip 2013

Do góry
Widoczek na moją ulubioną część ogrodu. Oczywiście nic nadzwyczajnego i bez żadnych zasad, ale rosną na niej moje ulubione rośliny : lilie, żurawki i zachwycające mnie liliowce

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:00, 13 lip 2013

Do góry
Bożenko bardzo mi miło ja zawsze wychodzę zadowolony tym bardziej, że jako stały klient dostaje zawsze duży rabat
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:54, 13 lip 2013

Do góry
Oczywiście grzecznie czekam i przy okazji zbieram szczene z podłogi po takich pięknych widokach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:39, 13 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
no właśnie Luki ... my tu od rana sobie czekamy ... wszystko w swoim czasie )))

austinki ... no jak ich nie kochać ... przecież to cud świata ...

Madżen od roku czy od dwóch lat wgapiam się w te rabaty i ciągle mnie czyms zaskakujesz ... dlaczego ja tych austinek nie widziałam wcześniej ??? ... co to te małe fioletowe łebki ... czosnki ??? ...

budleja ... niebieska ... przesliczna i te motyle

i chyba jeszce zółtą austinkę masz ... te kojarzę ... bo jej nie kupiłam ))

Iza żólta austinka przekwitła. Musze poczekać na nastepne jej szaleństwa - pewnie ok 1 miesiąca. Austinki różowe posadzone dopiero w czerwcu, zamówiłam w rosarium. Są posadzone przy trejażach z powojnikami. A zólta ustinka pójdzie jesienią tu.... bo mi tu za smutno

a jej miejsce zajmie Leonardo Wiesz przez kogo
Te małe fioletowe to czosnki (Ani ASC pisała ja się nazywają...) Zakochałam się w nich w ubiegłym roku u Finki, oj będe je sadzić .... oj będę ... dużo....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:33, 13 lip 2013

Do góry
no właśnie Luki ... my tu od rana sobie czekamy ... wszystko w swoim czasie )))

austinki ... no jak ich nie kochać ... przecież to cud świata ...

Madżen od roku czy od dwóch lat wgapiam się w te rabaty i ciągle mnie czyms zaskakujesz ... dlaczego ja tych austinek nie widziałam wcześniej ??? ... co to te małe fioletowe łebki ... czosnki ??? ...

budleja ... niebieska ... przesliczna i te motyle

i chyba jeszce zółtą austinkę masz ... te kojarzę ... bo jej nie kupiłam ))
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:29, 13 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Uwielbiam twoje rabaty
Nie wiem czy czytałaś odpowiedz na pytanie o żurawki w moim wątku. Mogę skopiować tutaj jeśli chcesz.

Zaraz CIę odwiedzę tylko dla komitetu kolejkowego wkleję fotki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:25, 13 lip 2013

Do góry
Uwielbiam twoje rabaty
Nie wiem czy czytałaś odpowiedz na pytanie o żurawki w moim wątku. Mogę skopiować tutaj jeśli chcesz.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:20, 13 lip 2013

Do góry
Oh Danusiu piękny masz ten ogród. Zaczynam pisać i nie wiem co poźniej powiedzieć bo brak mi słów.

Mam pytanko o żółtą trawke w donicy z zurawką i białymi cyklamenami. Co to za trawka i czy jest wieloletnia ??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies