Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród dla moich synków 08:48, 03 kwi 2014

Do góry
Bardzo! Dziękuję Ci Tess! Teraz, to mam ochotę wyrwać te moje stare śliwki i posadzić tam brzozy Miałaś dobry pomysł z tymi trawami. Zakochałam się też w żurawkach.
Danusiowych grabek z długimi zębami do grabienia kamieni już szukam. Rozpiętość cenowa jest spora, od 25 do ponad 100zł.
Tess, spodobała się mi też twoja zielono-biała rabata z zawilcami. Myślę, że kolorystycznie pójdę w tym kierunku. Lubię białe kwiaty
Asiach, dziękuję za radę. Szczerze mówiąc, to jak bym nie musiała, to bym wcale takiego świństwa nie używała. Mam nadzieję, że to ostatni raz. Dzieci zostaną u babć na ten czas.
Pozdrawiam Wszystkich

Biegnę poszperać o mieszankach trawnikowych na wątkach.
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:14, 02 kwi 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Polecam te brzozy .... mają coś magicznego w sobie i mocno przyciągają uwagę przez białą korę ....
Dzisiaj orałam w warzywniku i są kolejne rabaty przygotowane pod nasadzenia

.....czyli z foto-dowodu nici....
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:06, 02 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Nie sposób pamiętać tych wszystkich rad . Sylwia, bardzo cenię w Tobie to, że zawsze podpowiesz, cykniesz fotkę, choć pewnie te pytania często się powtarzają, Ty jesteś taka cierpliwa...

Brzozy pożyteczne poznałam dopiero tu, na Forum. Są piękne. U Ciebie to już okazały lasek. Zastanawiam się też nad nimi, już robiłam rozeznanie co do dostępności w moich okolicach. Zobaczymy, jak się plany i wizje rozwiną .

Czekam na rabatę gabionową , ale zamawiam też foto-dowód na to, że od czasu do czasu odpoczywasz na tych cud-kanapach!

Polecam te brzozy .... mają coś magicznego w sobie i mocno przyciągają uwagę przez białą korę ....
Dzisiaj orałam w warzywniku i są kolejne rabaty przygotowane pod nasadzenia
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:14, 02 kwi 2014

Do góry
Syla napisał(a)

dziewczyny , trącajcie mnie od czasu do czasu bo mi pamięć ostatnio szwankuje .... i choć nie pamiętam Jagoda , że coś doradziłam to i tak proszę bardzo bo cała przyjemność po mojej stronie

Nie sposób pamiętać tych wszystkich rad . Sylwia, bardzo cenię w Tobie to, że zawsze podpowiesz, cykniesz fotkę, choć pewnie te pytania często się powtarzają, Ty jesteś taka cierpliwa...

Brzozy pożyteczne poznałam dopiero tu, na Forum. Są piękne. U Ciebie to już okazały lasek. Zastanawiam się też nad nimi, już robiłam rozeznanie co do dostępności w moich okolicach. Zobaczymy, jak się plany i wizje rozwiną .

Czekam na rabatę gabionową , ale zamawiam też foto-dowód na to, że od czasu do czasu odpoczywasz na tych cud-kanapach!
Początki w Kruklandii 20:33, 02 kwi 2014

Do góry
No dałabym te rozplenice i rozchodniki, ale i jeszcze coś zimozielonego.
Świerki karłowe mogą być???
No i brzozy sztuk 3

I jak to rozłożyć na tej wątrobie?

Majowo nie tylko w maju 15:24, 02 kwi 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)
Żeby je usunąć musisz mieć zgodę gminy - zawsze możesz powiedzieć, że jej nie uzyskałaś
Ja kocham brzozy, mam tylko 5 i to jeszcze małych ale za jakiś czas....

Za jakiś czas sypnął sąsiadom
O widzisz, zadzwonie do gminy i zapytam. Na początek tak bez szczegółów
Majowo nie tylko w maju 09:40, 02 kwi 2014

Do góry
Żeby je usunąć musisz mieć zgodę gminy - zawsze możesz powiedzieć, że jej nie uzyskałaś
Ja kocham brzozy, mam tylko 5 i to jeszcze małych ale za jakiś czas....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:31, 01 kwi 2014

Do góry
Annna napisał(a)
Witaj Aniu, oglądam Twój piękny ogród - istne cudo!
To jak postawał jest niesamowite! Podziwiam!
Ja jestem aktualnie na początku ogrodowej dogi, stawiam swoje pierwsze niepewne kroki, ale patrząc na Wasze piękne ogrody jestem pełna nadzieji, że u mnie też coś ładnego powstnie.

Bardzo podoba mi się Twój skrawek zieleni zaraz za płotem, za furtką po prawej stronie. Mogłabym Cię porosić o nazwy roślinek/iglaków jakie tam nasadziłaś? Wszystko tak ładnie ze sobą się komponuje. Masz może jakieś aktualne zdjęcie całości Twojego cuda?

Pozdrawiam serdecznie!

dziękuję,
jak trzy lata temu zaczynałam przygodę z ogrodem to nie wiele wie działam o roślinach dzięki ogrodowisku i projekcie Danusi jest jak jest no i jeszcze trochę pracy do tego należy dodać...
W miejscu o które pytasz są cisy tuż przy płocie, 3 świerki, obwódka z bukszpana, trochę traw, żurawki, rh, brzozy, hortensje
Miejsko & sielsko 20:12, 01 kwi 2014

Do góry
zastanawiam się jakie drzew zakupić... rozważam:

1. Grujecznik lub brzozy a może, no właśnie co?
U Oci ... 13:56, 01 kwi 2014

Do góry
Melduję, że dziś postaram się o fotki, bo nudą wieje w wątku.
Zalatana jestem na nic czasu nie mam. Dylematów sporo. Chcę brzozy jak u Gabisi i do tego miejsce na ognisko, tylko miejsca trochę mało.

Miejsce na ognisko jakieś takie murowane bym chciała czy może z większej kostki granitowej w stylu nowoczesnym. Tylko inspiracji w necie brak
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:45, 01 kwi 2014

Do góry
ANIA napisał(a)

Piękne połozenie działki - pod lasem.

Działka jest na prawdę w cudnym miejscu, przed laskiem jest jeszcze rzeczka ale zanim ja tam dojdę z moim ogrodem to trochę minie, na razie będzie tam trawa no i może posadzę tam brzozy
Szkoda tylko że sąsiedzi nie dbają w ogóle o dolne części działek, i po obu stronach mam chaszcze od których muszę się jak najszybciej odgrodzić, muszę, jak dam radę to w tym roku, dosadzić kilka świerków serbskich, brzozy i derenie bo one szybko rosną i pięknie wyglądają
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:28, 01 kwi 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Marzenko - już kończę te rewolucje…
Dziś mam szczęśliwy dzień bo:

- mój Mikołaj był rano u kardiologa, bo od małego miał szmery i dziurkę w przedsionku,
a okazało się, że dziurka zarosła, szmerek ma być, bo jest chudzina i serce ma jak dzwon

- u Kulasa przy Domarze znalazłam wreszcie dorenbosy, których (pechowo dla mnie) w tym roku jak na lekarstwo. Nie są tak ładne jak moje poprzednie, ale dojrzeją.

- ponieważ brzozy miały być trzy, a są dwie to kupiłam mega wielką kule bukszpanową (ponad 120 cm),
którą planuję posadzić między te dwie brzozy. Kosztowała 250 zł jedynie. Wolałabym mieć ją z przodu, wyeksponowaną, a najbardziej w donicy koło drzwi. Ale na rabacie miejsca zero, a w donicy ją zmarnuję.

- kupiłam jeszcze maleńkie graby na żywopłot

Jak transport przyjedzie, to zrobię zdjęcia.

Faktycznie dzień dobrych wiadomości
Cieszę się z Tobą
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:13, 01 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Gabi jeszcze jakieś rewolucje planujesz?

Marzenko - już kończę te rewolucje…
Dziś mam szczęśliwy dzień bo:

- mój Mikołaj był rano u kardiologa, bo od małego miał szmery i dziurkę w przedsionku,
a okazało się, że dziurka zarosła, szmerek ma być, bo jest chudzina i serce ma jak dzwon

- u Kulasa przy Domarze znalazłam wreszcie dorenbosy, których (pechowo dla mnie) w tym roku jak na lekarstwo. Nie są tak ładne jak moje poprzednie, ale dojrzeją.

- ponieważ brzozy miały być trzy, a są dwie to kupiłam mega wielką kule bukszpanową (ponad 120 cm),
którą planuję posadzić między te dwie brzozy. Kosztowała 250 zł jedynie. Wolałabym mieć ją z przodu, wyeksponowaną, a najbardziej w donicy koło drzwi. Ale na rabacie miejsca zero, a w donicy ją zmarnuję.

- kupiłam jeszcze maleńkie graby na żywopłot

Jak transport przyjedzie, to zrobię zdjęcia.
Zalesiona dzialka 11:59, 01 kwi 2014

Do góry
Witam. Od pol roku jestem posiadaczka zalesionej dzialki. Drzew jest tyle co i w lesie. Slonca na dzialce niewiele, w niektorych miejscach- gdzie sie najczesciej chodzi- to nawet trawa nie rosnie. Jest pare krzakow Pigwy, Migdaly, Forsycje, Zlotokap. Krajobraz bajkowy. Tyle ze chcialabym miec jakas rabate z kwiatkami. I stad moj post.
Czy sa jakies kolorowe kwiaty ktore roslyby praktycznie w cieniu, z niewielkimi przeswitami slonca, pod swierkami, brzozami, jabloniami. Przewazaja swierki srebrne i brzozy. Myslalam tez o trawach ozdobnych takich w kepkach, czy to dobry pomysl, czy pozostaje trawnik lub/i konwalie- te rosna na potege. Zamierzenie mam takie zeby bylo tam i miejsce do siedzenia, i do podziwiania, i zeby chodzic swobodnie mozna bylo.
Majowo nie tylko w maju 21:30, 31 mar 2014

Do góry
Brunnera i te trawki dobrze tam rosną i ładnie razem wygladaja więc szkoda mi tego towarzystwa rozsadzac.
Brzozy z boku to obiekt sąsiedzkich dyskusji. Sąsiedzi zza płota maja tuje więc robią mu taki zielony parawan (mogłby być cięty).
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:47, 31 mar 2014

Do góry
Tutaj obok tej brzozy rosną te grzybki

A tu jeszcze trochę bzu i moja kochana lipa

Betula pendula 'Youngii' - brzoza brodawkowata "Youngii" 19:24, 30 mar 2014

Do góry
Witam. Jak głęboko sięgają korznie takiej brzozy. Chciałam posadzić ją w trawniku ale mam na głębokości 160 cm rury od pompy ciepła, czy im nie zaszkodzi. Czytałam, że ma płytki system korzeniowy.
Ogród na górce 11:30, 30 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu , miło że jesteś wraz z wiosną czekam, aż Twoje brzozy się zazielenią, uwielbiam ich kolor wiosną.
Jestem ciekawa tej szklarni i kolorów które wymyślisz...

Ja również uwielbiam ten "brzozowy" odcień zieleni, jest wyjątkowy
Ogród na górce 22:01, 29 mar 2014

Do góry
Aniu , miło że jesteś wraz z wiosną czekam, aż Twoje brzozy się zazielenią, uwielbiam ich kolor wiosną.
Jestem ciekawa tej szklarni i kolorów które wymyślisz...
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 17:31, 28 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kraaniu, u Ciebie widziałam fajne połączenie brzozy i hosty białoobrzeżownej. Czy hosta ma tam podlewanie automatyczne, czy daje radę w takim klimacie leśnym?

Ewo odpowiedziałam w Twoim wątku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies