Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moje poletko 12:24, 21 sty 2013

Do góry
Witaj Celinko
No za 3 róże z przesyłką musiałabym zapłacić 150 zł.ale lilie już zamówiłam będą posyłać w marcu
Ogród Joli 22:42, 20 sty 2013

Do góry
Całe dorosłe życie miałam do czynienia z roślinami.Na początku były to rośliny szklarniowe,bo na tym polegała nasza praca.Uprawiało się to na co był zbyt.Dwadzieścia lat temu założyliśmy nasz ogród.Sami projektowaliśmy go i sami obsadzaliśmy roślinami.Nie wszystko nam wychodziło.Wiele roślin było potem przesadzane w inne miejsca,bo zawadzały.Marzeniem mojego męża było posiadanie stawu w ogrodzie.Początki były trudne.Koparka wykopała głęboki dól.Trzeba było porobić półki na rośliny,a przede wszystkim wytępić trzcinę.Mieszkamy w starorzeczu Wisły.Trzcina jest wszędzie.Wytępienie jej graniczyło z cudem.Przynajmniej udało nam się ją trochę okiełznać.Staw wyścielony jest folią.Brzegi obłożyliśmy kamieniami.i osadziłam roślinami.

W ogrodzie mam dużo kwiatów.Przeważnie lilie

Moje ukochane jeżówki

Tu założyłam nowy kącik z jeżówkami

Mam też sporo hortensji

Ogród do kwadratu 12:07, 20 sty 2013

Do góry
Cebulki niektóre wymagają tego, by się przemroziły zimą.... wtedy dopiero kwitną.. dotyczy to większości wiosennych cebulowych... wyjątkiem są lilie, które można sadzić i jesienią i wiosną..
Ogród pomarańczowy 16:54, 19 sty 2013

Do góry
Chyba najbardziej pomarańczowe i różnorodne są aksamitki

Nasturcja

Paciorecznik

Lilie

Mój kawałek raju II 23:35, 18 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jeszcze raz wpadłam napisac że widziałam Twoje ptaszki . Modraszka bardzo modra.Powojnikowa rozmowa też ciekawa i fajne gatunki a białą cebulę o której pisze Justyna też lubie ale nie wiem jak się nazywa. Pozdrówka zostawiam.

jest kilka odmian zimująca i nie ja kiedyś siałam exibicion a lilie Bogdziu widziałaś?
W cieniu - zacieniona 20:15, 18 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Oj Babcia za cały rok się postarała wnusia ugościc. I było warto jak to widac.
Bogusiu czy ja dobrze pamiętam ze masz lilie martagon różowe? Jeśli możesz napisz czy nie wymarzają zima i czy sadzisz je w gruncie czy w doniczkach?
Mam różowe i złote martagony w gruncie...u .mnie nie wymarzają.
W cieniu - zacieniona 20:09, 18 sty 2013

Do góry
Oj Babcia za cały rok się postarała wnusia ugościc. I było warto jak to widac.
Bogusiu czy ja dobrze pamiętam ze masz lilie martagon różowe? Jeśli możesz napisz czy nie wymarzają zima i czy sadzisz je w gruncie czy w doniczkach?
Rododendronowy ogród II. 09:16, 18 sty 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)

Pozdrawiam serdecznie i przyłączam się do gratulacji

Kwiat godny fachowca od roślin wodnych, piękny kształt i kolor. Bardzo Ci dziękuje. Przy okazji zauważę że robisz jeziorko w cieniu to będzie problem z kwitnieniem lilii ale może masz inne plany związane z tymi kwiatami. Pozdrawiam serdecznie.

Bardzo słusznie.
Sioux, Paul Harriot, Chromatella i kilka innych oraz naturalne, choć lubią, to nie potrzebują dużo światła. Można powiedzieć cienioznośne. Zastanawiam się czy tutaj jakaś lilia będzie, raczej zrezygnuję na korzyść innych roślin..
Pozdrawiam

Dobrze wiedziec bo ja dotad myslałam że wszystkie muszą miec słońce.Musze zapisac żeby nie zapomniec bo to przydatna wiadomośc. A u siebie jestem pewna ze zrobisz piękny kącik z ciekawymi roślinami i będzie co podziwiac. Pozdrówka.

W temacie o liliach prędzej czy później opiszę te cienioznośne. Wygląda to tak, że wszystkie lilie uwielbiają słońce (bez wyjątku), wówczas bardzo obficie kwitną, ale spośród nich jest kilka odmian które można umieścić w miejscu cienistym - w miarę kwitną, kwiaty odbiegają nieco od rzeczywistych, zatraca się plamkowanie liści. Najlepiej w cieniu zachowuje się 'Marliacea Chromatella' o żółtej barwie kwiatów.
Życzę miłego dnia

Dzięki Mariusz akurat mi tego trzeba bo częśc jeziorka wiecej w cieniu niż w słoncu jest. Zapisane . dzięki . Miłego dnia.
Rododendronowy ogród II. 09:00, 18 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pozdrawiam serdecznie i przyłączam się do gratulacji

Kwiat godny fachowca od roślin wodnych, piękny kształt i kolor. Bardzo Ci dziękuje. Przy okazji zauważę że robisz jeziorko w cieniu to będzie problem z kwitnieniem lilii ale może masz inne plany związane z tymi kwiatami. Pozdrawiam serdecznie.

Bardzo słusznie.
Sioux, Paul Harriot, Chromatella i kilka innych oraz naturalne, choć lubią, to nie potrzebują dużo światła. Można powiedzieć cienioznośne. Zastanawiam się czy tutaj jakaś lilia będzie, raczej zrezygnuję na korzyść innych roślin..
Pozdrawiam

Dobrze wiedziec bo ja dotad myslałam że wszystkie muszą miec słońce.Musze zapisac żeby nie zapomniec bo to przydatna wiadomośc. A u siebie jestem pewna ze zrobisz piękny kącik z ciekawymi roślinami i będzie co podziwiac. Pozdrówka.

W temacie o liliach prędzej czy później opiszę te cienioznośne. Wygląda to tak, że wszystkie lilie uwielbiają słońce (bez wyjątku), wówczas bardzo obficie kwitną, ale spośród nich jest kilka odmian które można umieścić w miejscu cienistym - w miarę kwitną, kwiaty odbiegają nieco od rzeczywistych, zatraca się plamkowanie liści. Najlepiej w cieniu zachowuje się 'Marliacea Chromatella' o żółtej barwie kwiatów.
Życzę miłego dnia
Moja działka. 22:12, 17 sty 2013

Do góry
Bogusiu jakie masz cudowne róże i lilie na działce,
Jak masz tam uroczo
Kobieto uczyć nas będziesz; co robić by mieć takie boskie róże

Do miłego
Rododendronowy ogród II. 18:10, 17 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
I ja się przyłączę do gratulacji
i też tulipek

Irenko a Ty tych postów masz jeszcze więcej i to dużo więcej, ale Ty jesteś młodsza to i nogi szybciej Cię po wątkach nosza , a rekordzistkąjest chyba Ania Monte , bo że wszystkich ,,na łeb " bije Danusia to wiadomo. Dzięki Irciu, czytałam że też zamówiłaś cynobrówki i lilie wielkości Waligóry.To bedzie radocha jak zakwitna.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:54, 17 sty 2013

Do góry
finka napisał(a)

ja tylko lilie olbrzymki i Lucyferki ...póki co! szukam kocimiętki, a sporo jej chcę!

wiosną w kwietniu

Martuś, to już rezerwuję....chciałabym, jeśli będą...Turberosa, Nervosa

sztuk 100.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:52, 17 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

ja tylko lilie olbrzymki i Lucyferki ...póki co! szukam kocimiętki, a sporo jej chcę!

wiosną w kwietniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:14, 17 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Boćku kochany...ja tez niby nie, a chcę
póki co planowanie...a zamówiłam lilie i Lucyferki

A zółtej piwonii ,menokopsa i ciemiernika nie zamówiłas?

żółtej piwoni????? gdzie! ?
to Wy już zamawiacie ????? Nie nooooo gierczusia znowu zanotowała opóżnienie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:13, 17 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

Madzia www.kwiatyllo.pl
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:02, 17 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko, chyba zamówię..wstrzymałam się, bo bałam się, że może piwonia nie wzejść..raz kupiłam kłącze drzewiastej, wsadziłam w grunt...i zapomniałam, aż nagle po długim czasie jest, wyszła; więc jeśli kupię, to chyba to kłącze w doniczkę dam, napisz jak ty rok temu zrobiłaś, coś pamiętam że w domu podpędzałaś....menokopsa kupowałam kilka sztuk w Krotonie w 2011 i wszystkie padły i tak samo ciemierniki...może coś źle zrobiłam? nie wiem..
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:59, 17 sty 2013

Do góry
Ale foch z donicami..też bym zrezygnowała.. i miesiąca nie czekała, bo z miesiąca zrobi się trzy i 3 razy drożej..
Gratki z okazji setuni i spr. czy mi foto się wgrywa

Się nie wgrywa...... awaria....... dałam Ci różowe lilie z szałwią w pastelowych kolorach

Się już wgrywa wiec edit... i to jednak białe lilie..ale co tam..kwiatuch jest kwiatuch...

Rododendronowy ogród II. 09:48, 17 sty 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Ładniutki storczyk, dzisiaj to Kwiatyllo.pl przysłało mi do domu katalog, nie ma w niczego czego bym nie miała , no może po za jedna lilią, Bogdziu dzisiaj w końcu udało mi się zrobić zdjęcie kosa nie za bardzo wyszło, bo mam kiepski aparat i robiłam w zbliżeniu ale jednak Kos dla Ciebie

Aniu za kosa wielkie dzięki i nie najważniejsza jest jakośc zdjec tylko radosc że sie udało je zrobic. teraz światło kiepskie to większośc zdjec kiepsko wychodzi. kos -samiec jest sliczny. a że w katalogu nie ma dla Ciebie nic do kupienia to ja sie tego spodziewam bo to raczej Ty byś mogła ich zaskoczyc niektorymi roslinami. Ale piwonii Krinkled White to chyba nie masz?, czy masz?

Bogdziu mam taką, pozdrawiam

Mogłam się tego domyślac że Ty wszystko masz.A lilie martagon masz? , bo ja własnie kupuję.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:16, 17 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

to Wy już zamawiacie ????? Nie nooooo gierczusia znowu zanotowała opóżnienie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:16, 16 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies