Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 15:23, 15 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

Takie super bajki i wiersze, może pisać tylko matematyczka
przeczytałam, obejrzałam, jestem na bieżąco pozdrawiam Bożenko

Irenka Ty się ze mnie nie nabijaj a moje utwory mają służyc rozweseleniu ( patrz co napisała Marta) a nie byc oceniane pod względem literackim.Tu zresztą forum nie jest poświecone literaturze ani poezji w dobrym ani złym wydaniu.Ilosc moich bajek można chyba porównywac tylko z ilością obrazów Moneta bo obydwoje tworzymy wszystko bedąc w jednym ogrodzie. On oczywiście tworzył dużo lepiej , ja też bym tak chciała ale nie umiem.A ludziom starym tak jak i dzieciom duzo wolno.

nie kokietuj gdzie ty stara jesteś?!!
uważam, że twoje bajki i wiersze są super, sporo w obowiązującej lekturze nieudacznych utworów było..
porónanie z Monetem, genialne
Bogdzia 15:36, 15 lut 2013

Martek napisał(a)
Wieści dobre na parapecie i za oknem Bogdziu .Widzisz jak się przeobrażam ? J /w )))))))))))))))))))))))))

Podziwiam Cię zawsze , Twój humor i przeobrażenia, a za oknem u niektórych zaczna byc wiosennie, pokazywaly dziewczyny kwitnace leszczyny, wawrzynka wilczełyko , no i ptaki wyraźnie wiosennie zaczynaja śpiewac.Idzie wiosna.
Bogdzia 15:38, 15 lut 2013

irena_milek napisał(a)

Takie super bajki i wiersze, może pisać tylko matematyczka
przeczytałam, obejrzałam, jestem na bieżąco pozdrawiam Bożenko

Irenka Ty się ze mnie nie nabijaj a moje utwory mają służyc rozweseleniu ( patrz co napisała Marta) a nie byc oceniane pod względem literackim.Tu zresztą forum nie jest poświecone literaturze ani poezji w dobrym ani złym wydaniu.Ilosc moich bajek można chyba porównywac tylko z ilością obrazów Moneta bo obydwoje tworzymy wszystko bedąc w jednym ogrodzie. On oczywiście tworzył dużo lepiej , ja też bym tak chciała ale nie umiem.A ludziom starym tak jak i dzieciom duzo wolno.

nie kokietuj gdzie ty stara jesteś?!!
uważam, że twoje bajki i wiersze są super, sporo w obowiązującej lekturze nieudacznych utworów było..
porónanie z Monetem, genialne

Z Monetem łączy mnie jedynie posiadanie ogrodu i twórczośc na jego temat , szkoda ze nic więcej
Pozdrawiam serdecznie Irenko.
EPODLAS 15:55, 15 lut 2013

Bogdziu, tak chciałabym pojechać do Francji i zobaczyć ogród Moneta i ten słynny mostek. Widziałam go w telewizji, ale to nie to samo. Całe życie malował swój ogród pędzlem. My robimy to aparatem. Jednak mamy coś wspólnego z Monetem
Bogdzia 15:57, 15 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, tak chciałabym pojechać do Francji i zobaczyć ogród Moneta i ten słynny mostek. Widziałam go w telewizji, ale to nie to samo. Całe życie malował swój ogród pędzlem. My robimy to aparatem. Jednak mamy coś wspólnego z Monetem

Bardzo słuszne spostrzeżenie. Bożenko może jeszcze sie uda obejrzec ten ogród , ja Ci tego bardzo zyczę.
aldonaz 16:48, 15 lut 2013

Jak zwykle wierszyk na każdą okazję, dodatkowo okraszony zdjęciami - tylko Ty tak potrafisz Bożenko. Pozdrówka
Madzenka 18:06, 15 lut 2013

Jak człowiek się naczyta o tych liliach to już musi iść sobie coś kupić....
monteverde 21:06, 15 lut 2013

Bogdziu fajny wierszyk wiesz zauważyłam, że sikory jakieś takie teraz czyściejsze, piórka mają żywsze kolory przez ten okres godowy też kupiłam chyba z 9 martagonów kolekcja się rozrasta pozdrawiam
weronika77 21:27, 15 lut 2013

Bogdziu, robię ponownie próbę napisania komentarza, może mnie system nie wyrzuci z O.
mira 21:32, 15 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

Uśmiałam się z Waszej wymiany zdań Bożenko nie wiedziałam że byłaś matematyczką! Po Twoich bajkach myślałabym że jeżeli nauczycielką, to raczej polonistką

pozdrawiam serdecznie!!

Bożenko czemu lilie martagon są takie drogie? Dobrze Ci rosną w gruncie, nie przemarzają? Jak już kupię chciałabym trochę się nacieszyć..

dzięki

Karola , dobrze rosna , nie marzną i nawet się rozmnażają (wolno) . Niestety brzydko pachną, ja nie mam wyczulonego wechu ale inni twierdzą że przepoconymi skarpetkami. W ogrodzie nie czuc ich zapachu , trzeba by specjalnie wąchac. Przypuszczam ze są drogie bo to lilie prawie całkowicie wyniszczone w przyrodzie.Są to oryginalne gatunki botaniczne i chyba troche potrwa zanim bedą bardziej dostępne niz dziś, zresztą wszystkie gatunki kolekcjonerskie takie dla koneserów nawet jak brzydkie to jednak drogie. Mnie sie podoba ich naturalistyczny wygląd i dlatego chcę ich miec jak najwięcej ,ale poskrzypki lubia je o wiele bardziej niż inne lilie.

tak sobie myślę , że w pobliżu jak się posadzi tąbkowe to tylko ich zapach będzie tych trąbkowych a jest ładny
ja Bogdziu zamówiłam martagony i mam zamiar posdzić je pod sosnami pomiędzy paprociami i hostami i będę dmuchać na nie - i cieszę się bo też zamówiłaś więc porównamy

pozdrawiam