Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:40, 17 kwi 2015

Do góry
magnolia też startuje bezimienna bo miała być żółta ...
pomyłka w szkółce

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:12, 17 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)

kiedy znajdziesz złoty środek? bo nei ukrywam że zaglądam tu codziennie w oczekiwaniu an koncept

A ja czekam na skończone ogrodzenie Wtedy wezme w obroty rabaty na froncie

mądrez napisane. Magnolia wydaje mie sie że własnei też tak czuje ogód nowoczesny naszych czasów

To pewnie dlatego masz taki fajny ogród
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:10, 17 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Mam tylko jakieś paskudy, i Ola mi dyszy w kark że siadałam przed swoim lapotem a przeciez ona potrzebuje baaardzo go

przewalanka - za gęsto było, teraz będą rzędy z odstępem. Ciekawe czy nie będę żałować
i kawałek zrobiony:

Magnolio! Ty i rzędy!!! Jakaś nowość to jest!
Jak dla mnie CUDOWNIE
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:15, 17 kwi 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Marti.
Taki złoty środek jest i nawet zdobywa nagrody. Tworząc swój ogród od podstaw masz możliwość dopasowania tego światowego trendu do architektury którą obecnie posiadasz i którą realizujesz. Uważam, że surowość materiałów z których korzystasz pasuje do tego klimatu jak najbardziej. Mam tu na myśli ogrody które zyskują sobie coraz większą rzeszę zwolenników również w Polsce. Połączenie elegancji ogrodów formalnych z ogrodami inspirowanymi naturą. Całkowite odejście od form kulistych, stożkowych czy spiralnych kosztem wpisania mniej foremnych brył roślinnych w naturalny ruch traw i wysokich bylin. Za stworzenie takiego właśnie ogrodu w zeszłym roku Tommaso del Buono i Paweł Gazerwitz zostali nagrodzeni na ChFS.
The Telegraph Garden

mądrez napisane. Magnolia wydaje mie sie że własnei też tak czuje ogód nowoczesny naszych czasów
Miniary Megabasi :) 23:47, 16 kwi 2015

Do góry
Aniu, specjalnie dla Ciebie

i magnolia, w końcu o zdrowych kwiatach:
Ogród w Tarnowie 23:06, 16 kwi 2015

Do góry
Magnolia gwiezdzista stellata

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:38, 16 kwi 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
O ja! Marta przebiła Gośkę!

w ilości kopców kreta na trawniku?- pewnie,w tej konkurencji wygrywam!

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:32, 16 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

no comment, wymiekam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:30, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
a pokaż że coś jeszcze, plisss

Mam tylko jakieś paskudy, i Ola mi dyszy w kark że siadałam przed swoim lapotem a przeciez ona potrzebuje baaardzo go

przewalanka - za gęsto było, teraz będą rzędy z odstępem. Ciekawe czy nie będę żałować

tu się jeden gość wtrącał że niby równam nierówno, więc lepiej on wyrówna

i kawałek zrobiony:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:20, 16 kwi 2015

Do góry
ja też je lubię- w tym roku też te same, ale nie doszłam do aparatu jeszcze, więc zostawiam zeszłoroczne

Miejsko & sielsko 22:17, 16 kwi 2015

Do góry
Ewciu byłam dzis z tobą (zanim poszlas do ogrodniczego), nie wiem co tam ci magnolia zaproponowala ale wiem że jak dla mnie to tego klona mogłabyś juz nie wyjmować z tej slicznej czarnulki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:58, 16 kwi 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Piękna ta biała magnolia. Widać dobrze jej u ciebie. Zdjęcia sasanek śliczne. Masz dojrzały i piękny ogród.

To jej ostatnie chwile

Bożenko magnolek mam więcej właśnie czekam na tą różową eksplozję...i dziekuję ogród czy dojrzały, ja myślę, że to zaporzyczone otoczenie tak sprawia, a sam ogród powoli rośnie, dziękuję za miłe słowa
Pozdrawiam
Makowo na Kociewiu 19:49, 16 kwi 2015

Do góry
Jestem W końcu! Udało się! Cały dzień nie mogłam się dostać na forum, nie wiem czy to tylko ja tak miałam
Magnolia piękna. Planuje u siebie Genie Wręcz marzę o niej
Idę połazić po Twoim ogrodzie
Lifting starego ogródka 18:49, 16 kwi 2015

Do góry
Witam, od kilku dni pogoda dopisuje, więc codziennie spędzam sporo czasu w ogrodzie. Czas na pracę mam jednak tylko kiedy synek śpi w wózeczku, czyli jakieś 1,5 godz. dziennie. Nie mam więc oszałamiającego tempa jeśli chodzi o progres, no ale powoli, powoli coś idzie do przodu

Lewą stronę chodnika całą przekopałam, oczyściłam z kamieni, gruzu, starych korzeni itp. i z grusza wyrównałam. Mamy więc przygotowane pole do nasadzeń Jutro jedziemy z mężem do szkółki Jupiii!!! Oczywiście na jutro głoszą załamanie pogody i deszcz ... :/

Z prawej strony chodnika wykopuję mnóstwo jakichś roślinek cebulowych, które teraz się pokazują. Są ich chyba setki ...

Oprócz tego wywożę ziemię z prawej strony wjazdu, bo jest tam wyżej niż krawężnik. Do tego ziemia jest z gruzem i mnóstwem kamieni. Chcę tam dosypać lepszej ziemi i zasadzić coś zadarniającego - to jest wąski fragment między krawężnikiem wjazdu i płotem, więc kosiarką byłoby tam ciężko operować, dlatego pomyślałam o czymś okrywowym. Mam nadzieję, że się to sprawdzi.

Ponadto trochę pracuję w ogrodzie za domem. Obcięłam a mąż wykopał korzeń dwóch ogromnych starych mahonii, przesadziłam dwie thuje (jedna brabant, a druga nie wiem) ze środka ogrodu pod płot, trochę się umachałam, bo jedna miała ok. metra a druga nieco ponad.

No i trochę sadzimy tego, co zimowało w piwnicy.

Na koniec zostawiam kolejną porcję wiosny u mnie w ogrodzie

już za chwileczkę, już za momencik ... magnolia

Fukcja jest starą rośliną, ma pień gruby jak drzewo. Ciocia na zimę wstawia ją do pownicy. I ona w tej piwnicy niedawno zakwitła (fuksja znaczy, nie ciocia ) Przedwczoraj wywędrowała na światło dzienne, trochę kwiatków przy tym transporcie a potem przy przesadzaniu do nowej donicy pospadało, ale i tak cieszy

Eksperymentarium 18:44, 16 kwi 2015

Do góry
Moja Magnolia Rustica Rubra po 3 latach czekania zakwitła, kwiatów kilka ale za to piękne
Miejsko & sielsko 17:15, 16 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Czeeść Wszystko ok.? Dajesz radę?

och Polinko...
Jakoś się trzymam ale łatwo nie jest
Chociaż, dziś kobieta do mnie podeszła, wyciągnęła rękę i powiedziała, ze musi mnie poznać…
Miała wznowę w płucach… płakała. Powiedziała, że będzie silna jak ja…

Najgorsze najbliższe dwa dni...

ale... po chemii z plastrami pojechałam co centrum ogrodniczego, chciałam kupić to co mi Magnolia wymodziła do donicy. Nie było nic… na razie jest tak…

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:55, 16 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Gośka ale paskudnie! Cholewka nie wiem do której foty wzdychać....
Zbiorowo do wszytskich, pojedynczo....albo od razu wyprowadzić się do bloku , koniecznie bez balkonu nawet....

I jeszcze ten taras z meblami- musiała pokazać, baba jedna.
za mało hiacyntów. na jesieni kupuj hiacynty hurtem- niech tam się świeci na całej rabacie, nie tylko po brzegach.
Chyba że jestes jak moja siostra co twierdzi, że hiacynty kojarzą się jej z ....fallusem. W sumie cos w tym jest, ale trudno, będzie hodowla fallusów.

Gratulujemy siostrze męża, partnera Przy okazji, moja koleżanka na moje kręcone bukszpany mówi " Znowu ciachnęłaś kutasiki"
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:17, 16 kwi 2015

Do góry
To jeszcze jedna magnolia i sorki, że niechcący ci naśmieciłam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:49, 16 kwi 2015

Do góry
myslałam że się nie wysłało, ale jednak tak.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:49, 16 kwi 2015

Do góry
Gośka ale paskudnie! Cholewka nie wiem do której foty wzdychać....
Zbiorowo do wszytskich, pojedynczo....albo od razu wyprowadzić się do bloku , koniecznie bez balkonu nawet....

I jeszcze ten taras z meblami- musiała pokazać, baba jedna.
za mało hiacyntów. na jesieni kupuj hiacynty hurtem- niech tam się świeci na całej rabacie, nie tylko po brzegach.
Chyba że jestes jak moja siostra co twierdzi, że hiacynty kojarzą się jej z ....fallusem. W sumie cos w tym jest, ale trudno, będzie hodowla fallusów.

Do donicy przy ognisku może gdzieś jeszcze wrzucić powojnika co się zwiesi na ściankę?- takiego małego, może być powtórzony hakuree- to jest strefa 4 przemarzania, więc powinien dac radę zimą. Czy już bez kombinacji wolisz?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies