Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

GosiaJoanna 14:00, 26 kwi 2015

Fajnie Was zobaczyć Dziewczyny pozdrawiam serdecznie...magnolia "gienia" oj piękna
Gardener27 14:36, 26 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)

Szalenie podobają mi się te spirale Może moje też kiedyś takie będą Póki co są do połowy tych olbrzymów

Fajne spotkanie w gronie pozytywnie zakręconych
Ewkakonewka 16:42, 26 kwi 2015

Ewcia miło Was zobaczyć Pozdrowienia zostawiam
wiewiora 20:52, 26 kwi 2015

Macham cieplutko ,miałam dziś wolne i wykorzystałam sadząc pomidory a magnolia posadzona?
Ewa777 21:02, 26 kwi 2015

szemusia napisał(a)
To dziś dzień spotkaniowy
Pięknymi roslinkami oczy nacieszyłyście

Beatko, spotkanie bardzo miłe, bo miłe są koleżanki
Bardzo przyjemnie ogląda się roślinki w takim towarzystwie, zwłaszcza, że dziewczyny dobrze się znają i na bieżąco rzucają ciekawymi informacjami Pogoda nam dopisywała
Margo 21:06, 26 kwi 2015

Ewo, pisze dopiero teraz, bo wciąż w ogrodzie dzialiśmy wykorzystując piękną pogodę Dziekuję za przemiłe spotkanie, super spędziłam czas . Fajnie było poznać Elę . No i zachwyciłam sie Twoją Genie, na żywo jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach. Dziękuję Krzyśkowi za info o bonsai. Po powrocie do domu obejrzałam moje i wiele mu brakuje do prawdziwego bonsai, a taka byłam z niego dumna . A co tam, nadal troszkę jestem...
Pozdrawiam wieczorową porą
Ewa777 21:07, 26 kwi 2015

Rench napisał(a)

Spotkanie fantastyczne,jak wszystkie nasze spotkania bywają
Ale jestem pełna podziwu,że przyszło ci do głowy grzebać w korzeniach tej magnolii

Opowiedz mi jeszcze o tej ananasowej mięcie, bardzo mnie intrygują te nowomodne odmiany ananasowa,truskawkowa,czekoladowa....czy one naprawdę tak pachną ?

Renatko, ja uwielbiam miętę. Lubię ją zaparzać lub przygotować mojito (zwłaszcza w upały). Dlatego lubię mieć różne jej rodzaje. Czekoladowa miała nutkę czekolady w zapachu i smaku. Ananasową tylko wąchałam i pachnie delikatnie miętą. Jak sobie zaparzę, to dam znać
Ale mam mięty ostrzejsze i łagodniejsze. O truskawkowych jeszcze nie słyszałam, a ta ananasowa, to u mnie też nowość
Ewa777 21:09, 26 kwi 2015

ela_z napisał(a)
Spotkanie super nam się udało Szkoda że musiałam wcześniej wracać:/ CO w Kowalach pozytywnie mnie zaskoczyło . Gienia w rozkwicie piękna. Co do robaków to niestety nie pomoge Pozdrawiam

Elu, bardzo się cieszę, że udało nam się spotkać Liczę, że w maju też się spotkamy Genia mnie zachwyca co dnia. Pojawiają się nowe pąki
Ewa777 21:15, 26 kwi 2015

gierczusia napisał(a)
Ooooo ja Coę a to jakieś szaleństwo nie dam rady nadrobić , nie ma szans ale fotki ze spotkania pooglądałam, zakupy clematisowe...ajjjjjj, szallejesz Kobitko . Poczytałam ,że kupiłaś jaramilę według mnie to zdecydowanie najlepszy nawóz trawnikowy . Na robaki w magnolii popatrzałam ze współczuciem..te robale to normalnie jak plagi egipskie

Buziole

Elu, fotki pooglądaj, to wystarczy Zajęta jesteś kobietko, ale mam do Ciebie sprawę, więc odezwą się na pv
Jaramilkę używamy już od kilku lat i też jesteśmy z niej zadowoleni. Wczoraj wysypałam zeolit (przyszedł na czas) i nawóz, a dziś mocno popadało, więc trawa będzie piękna
Gdyby nie Ogrodowisko, to nie zajrzałabym w korzenie, tylko posadziłabym od razu. Ale po lekturze o niespodziankach w żurawkach coś mnie tknęło, żeby sprawdzić korzenie (zwłaszcza, że to roślina z Holandii) i nie wiem, czy to dobrze, bo nie wiadomo co to Ale posłucham rady Waldka i będę liczyć, że będzie dobrze
Ewa777 21:18, 26 kwi 2015

JoannaP napisał(a)
Ubolewam że nie było mnie na spodkaniu

Duże to centrum ogrodowe zakupy fajne

W roku w ogrodzie Witold Czuksanow mówił że magnolia Leonard Messel jednego roku miała 30 pare kwiatów a następnego roku ponad 140 o ile dobrze pamiętam
Genie też piękna
Ja w swoim starym ogrodzie nam magnolie Susan 10 letnia właśnie zaczyna kwitnąć

Joasiu, pamiętaj o targach i mur beton wtedy przyjedź

Ale mnie ucieszyłaś tą wiadomością o Leonardzie, aż poszłam policzyć ile mój ma kwiatów - 66! To co to będzie w przyszłym roku

Genia ma 8 kwiatów i jeszcze 4 pąki Też nieźle