Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Gabriela 13:47, 26 kwi 2015

agniecha973 napisał(a)
Przesyłka przyszła w ciągu 24 godzin. Na razie wrażenia pozytywne. Takich brzoskwiń/nektaryn wypasionych jeszcze nigdy nie kupiłam. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Inne drzewka typowych rozmiarów. Wszystko oprócz morwy czarnej posadzone. Zastanawiam się nad miejscem dla niej.

Poproszę o namiary na PW, szukam morwy czarnej.
popcorn 13:50, 26 kwi 2015

hehe, zubrówka, mówisz? piékna nie jest, ale moze uzytek z niej mozna zrobic?

ta Lennei to magnolia soulangea? chyba taka kupilam, z 2 kwiatkami, niewielka ale cieszy pozdrawiam!!
Gabriela 13:51, 26 kwi 2015

agniecha973 napisał(a)
Ostatnio dostałam od cioci różne pierwiosnki. Podzieliłąm na mniejsze, posadziłam, gdzie akurat miałam miejsce. Będę za jakiś czas grupować po ogrodzie.

Musiały to być zaiste wielkie kępy pierwiosnków. Za dwa sezony Twoje już też będą wielkie i wielki będzie efekt.
Pszczelarnia 11:23, 27 kwi 2015

Pierwiosnkowe poletka - klasyka angielska! Zazdraszczam.
monia 11:45, 27 kwi 2015

agniecha973 napisał(a)
Aga z grabiami, pogmeraj w korzeniach i napisz co odkryłaś. A robak był godny tej czereśni czy nie zaglądałaś do środka

Dziewczyny, to co piszecie o sprzedawcach roślin dotyczy się całokształtu dzisiejszego handlu. Aby sprzedać i zarobić. Szkoda się rozpisywać.

EWa, dzięki za wsparcie.

Monika, moje jabłonki trafia czy maluję czy nie. Na rok się kiedyś zbuntowałam, bo poprzedniego roku pomalowałam a i tak popękały. Nie zrozumiesz jak to działa. Te jabłonki, które u ciebie dziś widziałam to takie jakie zamierzam mieć, czyli na podkładce, która nie hamuje wzrostu drzewka, jest duże silne, dobrze ukorzenione. Te moje to takie jak jedno ramię twoich jabłonek, a te najbardziej wyrośnięte to maksymalnie jak dwa ramiona. Badziew.

Na jesień będę próbowała szczepić czereśnie i jabłonie. Przesadziłam do sadu dzikie czereśnie i jabłonki na nich będę szczepić tylko nie wiem czy to mi wyjdzie. Zerknij do mnie co to za roślinka z przywrotnikiem ?
Pszczelarnia 12:11, 27 kwi 2015

Monika, szczepi się wiosną, okulizuje w lipcu. Na jesieni nic się nie robi, tylko owoce zbiera.

Zaglądam za tytułem pracy habilitacyjnej.
monia 12:29, 27 kwi 2015

no to poczekam na lato
grupa_trzyma... 16:51, 27 kwi 2015

Turówka wonna? A ja słyszałam, że żubrówkowa trawa to tomka wonna. Czy to to samo?
agniecha973 17:05, 27 kwi 2015

Zaglądam, ale czasu nie mam (przez tą habilitację, he he). Może wieczorem wczorajsze zdjęcia wkleję.
malkul 21:11, 27 kwi 2015

kiedy wysadzasz pomidorki do szklarni?