Joasiu działasz w ogrodzie na całego
Śliczna magnolia
Czy posadziłaś już swoje Pisardi??
Ja posadziłam Nigrę, ale nie wiem co z nią będzie , bo coś mi marnieje
Asiu widziałam, że masz w planie podsadzenie magnolii runianką.Czy to dobre zestawienie?Też muszę moją czymś podsadzić w półcieniu.
Kochana, pracujesz jak mróweczka! Znam ten ból, jak się urobisz, a roślinki małe, że nie widać dobrze na rabatkach!
Pocieszające jest to, że jak się nawiezie i wystarczająco podleje to roślinki szybko rosną będzie dobrze
Przyszłam z rewizytą. Magnolię masz piękną uwielbiam ją, choć znam ją tylko ze zdjęć jak większość roślin Pod oknem na rabacie moim zdaniem pasują stożki z cisu. Pod płotem natomiast nie wiem jaką masz koncepcje rabaty, no bo z tego co widać jest duża i na pewno będzie tam coś więcej niż 3 trzmieliny.
Gosiu nie wiem czy runianka to najlepsze rozwiązanie ale na razie nic innego nie wymyśliłam, no chyba że kilka kulek bukszpanowych i ściółkowanie korą... pewnie jak to u mnie wyjedzie to w praniu, przystawie kulki jak mi się spodoba to tak zostanie , jak nie to będzie runianka
Moje Pissardi jeszcze stoją w doniczkach i tez nie wyglądają najlepiej.... kupiłam je bez pąków bo myślałam że lada moment wypuszczą pączki kwiatowe, a tu czas mija a one ... śpią...
Kasiu to nawet nie to że małe bo małe nie są, ale to że bez liści , bo hortki i róże to już po 2 latka mają, tak że spore raczej będą.
No i tła nie ma, ale lada moment już będzie bo cisy już kupione i czekają na wsadzenie ...
Wczoraj padłam przy wsadzaniu klonów globosum i RH bo ziemia u nas koszmarnie zakamieniona więc wykopanie dołka (a pod to co wsadzałam akurat musiały być pokaźne) graniczy niemalże z cudem . Więc wsadzenie 16 cisów to będzie nie lada wyczyn, jeszcze bieganie z taczką po kompost do teściów .... bo przecież roślinki lubią złoto ogrodników
No i tak właśnie będzie , stożki pod okno a trzmieliny na rabatę pod płot, no właśnie taka ta rabata wyszła duża bo tam spadek w stronę sąsiada musi być, więc plan jest taki , jako tło będzie choina kanadyjska strzyżona w dość szeroki żywopłot. potem miskanty Morning light, potem trzmielinki w nóżkach bergenie, a przed nimi przynajmniej na razie jasne żurawki.... potem może zmienie na trawę carex ice dance