Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 15:00, 24 kwi 2015

Oj nie wiem czy da redę pocieszyć bo po przymrozkach u mnie kilka pąków jej spadło, mam nadzieję że jednak części uda się zakwitnąć.
Joaska 15:11, 24 kwi 2015

makkasia napisał(a)
I co jest napisane na Twojej etykiecie Genie?
świetne te donice z bratkami

Mam fotę etykiety!!!
150-250 cm
Joaska 15:29, 24 kwi 2015

Nie wiem czy coś widać czy nie, ale wstawiam, i właśnie te ala' stożki cisowe wylecą a w ich miejsce wsadzę chyba 3 trzmieliny ... co wy na to?

a tu zamiast trzmielin cisy??

Mysza 18:47, 24 kwi 2015

Joasiu działasz w ogrodzie na całego
Śliczna magnolia
Czy posadziłaś już swoje Pisardi??
Ja posadziłam Nigrę, ale nie wiem co z nią będzie , bo coś mi marnieje

Asiu widziałam, że masz w planie podsadzenie magnolii runianką.Czy to dobre zestawienie?Też muszę moją czymś podsadzić w półcieniu.
kitek81 19:20, 24 kwi 2015

Kochana, pracujesz jak mróweczka! Znam ten ból, jak się urobisz, a roślinki małe, że nie widać dobrze na rabatkach!
Pocieszające jest to, że jak się nawiezie i wystarczająco podleje to roślinki szybko rosną będzie dobrze
malgorzata_s 19:22, 24 kwi 2015

Przyszłam z rewizytą. Magnolię masz piękną uwielbiam ją, choć znam ją tylko ze zdjęć jak większość roślin Pod oknem na rabacie moim zdaniem pasują stożki z cisu. Pod płotem natomiast nie wiem jaką masz koncepcje rabaty, no bo z tego co widać jest duża i na pewno będzie tam coś więcej niż 3 trzmieliny.
Asisko_2005 15:58, 25 kwi 2015

Joaska napisał(a)

Asiu tak jak Beatka pisze ja je kupiłam uszkodzone za całe 28 zł za szt. i je naprawiłam.
ale fakt 300 Zł bym nie dała .... ze zrobieniem takiej raczej byłby problem, lepiej chyba z cegły cos wykombinować i pomalować np. na betonowo...

buuuuuu to nie pozostaje mi nic innego tylko składać i oszczedzać na donice....
Joaska 13:31, 26 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Joasiu działasz w ogrodzie na całego
Śliczna magnolia
Czy posadziłaś już swoje Pisardi??
Ja posadziłam Nigrę, ale nie wiem co z nią będzie , bo coś mi marnieje

Asiu widziałam, że masz w planie podsadzenie magnolii runianką.Czy to dobre zestawienie?Też muszę moją czymś podsadzić w półcieniu.

Gosiu nie wiem czy runianka to najlepsze rozwiązanie ale na razie nic innego nie wymyśliłam, no chyba że kilka kulek bukszpanowych i ściółkowanie korą... pewnie jak to u mnie wyjedzie to w praniu, przystawie kulki jak mi się spodoba to tak zostanie , jak nie to będzie runianka
Moje Pissardi jeszcze stoją w doniczkach i tez nie wyglądają najlepiej.... kupiłam je bez pąków bo myślałam że lada moment wypuszczą pączki kwiatowe, a tu czas mija a one ... śpią...
Joaska 13:37, 26 kwi 2015

kitek81 napisał(a)
Kochana, pracujesz jak mróweczka! Znam ten ból, jak się urobisz, a roślinki małe, że nie widać dobrze na rabatkach!
Pocieszające jest to, że jak się nawiezie i wystarczająco podleje to roślinki szybko rosną będzie dobrze

Kasiu to nawet nie to że małe bo małe nie są, ale to że bez liści , bo hortki i róże to już po 2 latka mają, tak że spore raczej będą.
No i tła nie ma, ale lada moment już będzie bo cisy już kupione i czekają na wsadzenie ...
Wczoraj padłam przy wsadzaniu klonów globosum i RH bo ziemia u nas koszmarnie zakamieniona więc wykopanie dołka (a pod to co wsadzałam akurat musiały być pokaźne) graniczy niemalże z cudem . Więc wsadzenie 16 cisów to będzie nie lada wyczyn, jeszcze bieganie z taczką po kompost do teściów .... bo przecież roślinki lubią złoto ogrodników
Joaska 13:40, 26 kwi 2015

malgorzata_s napisał(a)
Przyszłam z rewizytą. Magnolię masz piękną uwielbiam ją, choć znam ją tylko ze zdjęć jak większość roślin Pod oknem na rabacie moim zdaniem pasują stożki z cisu. Pod płotem natomiast nie wiem jaką masz koncepcje rabaty, no bo z tego co widać jest duża i na pewno będzie tam coś więcej niż 3 trzmieliny.

No i tak właśnie będzie , stożki pod okno a trzmieliny na rabatę pod płot, no właśnie taka ta rabata wyszła duża bo tam spadek w stronę sąsiada musi być, więc plan jest taki , jako tło będzie choina kanadyjska strzyżona w dość szeroki żywopłot. potem miskanty Morning light, potem trzmielinki w nóżkach bergenie, a przed nimi przynajmniej na razie jasne żurawki.... potem może zmienie na trawę carex ice dance