Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Gardener27 21:21, 21 kwi 2015

Podczytuję u Ciebie o zeolicie i Ciekawe rzeczy piszesz

Czy akcent wodny będzie w tym roku robiony ?
Kasya 21:25, 21 kwi 2015

gierczusia napisał(a)

Ten piasek to właśnie zeolit..jest super drobny , jak miał..ma zresztą różne frakcje i każda jest do czegoś innego..ta najdrobniejsza jest do rozluźniania trawnika.. Po deszczu albo intensywnym zraszaniu już nic nie widać ,mni wszytsko wlazło w szczeliny powstałe w czasie wertykulacji....nie pamiętam już jak z ceną, ale całej wypłaty raczej na niego nie wydałam... Kupiłam worek 15 kg i mam go już chyba 4 rok więc to cudo jest wydajne

hmmm...a gdzie kupowalas ?
malgorzata_s... 21:31, 21 kwi 2015

Przytulam mocno albo puczę z calutkiej siły jak się u nas mówi. No ale oczywista tak coby cię nie zapuczyć całkiem
Ewa777 23:00, 21 kwi 2015

Przed chwilą kupiłam zeolit na all. 15kg kosztuje 26zł z przesyłką
gierczusia 08:48, 26 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)
Podczytuję u Ciebie o zeolicie i Ciekawe rzeczy piszesz
Czy akcent wodny będzie w tym roku robiony ?

Cieszę sie ,że i mój wątek może się do czegoś przydać .. Zeolit naprawdę sprawdzony i goraco polecam

A akcent wodny.....aaaaa...

Bardzo mi się podoba ten projekt przelewowej dwupoziomowej sadzawki....jest po prostu bosski a ja tu patrzę na te kąpiące się w moim brzydactwie sikorki i tabuny ptaków , które przylatują do mńie do wodopoju..jaszczury,schodzące po kamieniach do samego lustra wody.....i jak tu ich i siebie tego pozbawić ??? Tak więc kwestia przebudowy oczka jak na razie wstrzymana...ze świadomością że dizajn mojego ogródeczka baardzo na tym ucierpi....
gierczusia 08:50, 26 kwi 2015

Kasya napisał(a)

hmmm...a gdzie kupowalas ?

U nas zeolit niedostępny w sprzedaży sklepowej więc kupowałam w necie podobnie jak napisała Ci Ewka
Ps..dobrze ,że mnie wyręczyła , bo na moją odpowiedż to byś " troszku " poczekała...
Buziole
gierczusia 08:53, 26 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Przytulam mocno albo puczę z calutkiej siły jak się u nas mówi. No ale oczywista tak coby cię nie zapuczyć całkiem

A wiesz Gośku ,że ja tego słowa " puczyć " jeszcze nigdy nie słyszałam ?? A orzecież bywało się w górach i to dość często...zapuczyć na ament to mnie możesz, bo kto do babci z obiadem pojedzie ??.... Ale na małe puczenie to ja siem piszę
Buziole
gierczusia 08:54, 26 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
Przed chwilą kupiłam zeolit na all. 15kg kosztuje 26zł z przesyłką

Noooo czy dobrze mi tam gdzieś dzwoniło,źe drogi jakoś specjalnie nie był dzięki Ewka za info , buziaki
Mathildis 10:23, 26 kwi 2015

Ogród w skalo mikro, a wątek zdecydowanie w skali makro.... no cóż dobrze, ze wolną niedzielę mam to trochę u Ciebie pogrymaszę

No niestety mało fotek i musiałam poczytać dziś zapewne ładny dzionek u Ciebie, może znajdziesz chwilkę na kilka fotek

P.S. ze starszym Państwem już lepiej? Czy nadal nieczasowa jesteś?
gierczusia 12:38, 26 kwi 2015

Ania Mathildis tak mi zmyła głowę ,źe nic tylko fotki wstawić
Mozga sobie szaleje

Wiąz camperdownii ..śliczne ma te kffiatuchy choć gdyby miał takie jak magnolia to byłby drzewem idealnym

Mój wiciokrzew ja nie wiem co to za wariat , ale miał kwiaty chyba do listopada teraz wnet będą znów to najdłużej kwitnąca roślina w moim ogrodzie powinna dostać medal

To będą moje anźeliki mam przynajmniej taka nadzieję

Kwiaty skimmi z bordowo - różowych zrobiły się białe

Dobrej niedzieli życzę