Reniu działam jak mogę a mały synek to wiesz raz pomaga raz przeszkadza Przedwczoraj jeździliśmy taczkami ale miał ubaw . Miałam 2 razy cięższe taczki no ale robota szła do przodu
Wiąz kocham o tej porze roku, potem troche mniej a pod koniec sezonu jak szpeciele mu zniekształcaja liście to mnie wnerwia...ale walczę ze szpecielami i jest ich coraz mniej...
Jabłonka ozdobna cała swoja urode pokaze za chwilke jak zakwitnie i jesienia jak ma maleńkie ciemnoczerwone owoce
Trawnik łatam ponieważ pies wydarł mi miejscami do gołej ziemi - ona rozpedzona pędzi do płotu zeby kogos obszczekac idącego za płotem i hamuje, wydeptując trawe....mam 2 wyjscia - albo zrobic dosiewke albo łatac. Ponieważ poszerzałam moja główna rabate o spory kawałek i wycinałam darń, która akurat w tym miejscu była bardzo ładna. Wycinam prostokąty darni i przenosze ją w przygotowany wczesniej dołek w "łysym" miejscu, staram sie dopasować grubość warstwy darni do dołak, i tak jeden obok drugiego - jak w komputerowej grze Tetris...a brzegi zasypuje ziemią. No i obficie podlewam przez kilka dni...powinna sie przyjąć. Zobaczymy...tyle że to żmudna robota....
Czytam, ze u Ciebie pogoda nie teges ... u mnie z rana było też nieciekawie ale teraz już słonko pięknie przygrzewa Od razu żyć się chce
Słoneczka dużo życzę i miłej zabawy
Ty masz duże rabaty ... jednak więcej miejsca A tulipanowca masz zwykłego czy fastigiatę? Patrzę na Twoje zimozielone i dochodzę do wniosku, że one sa jednak bardzo potrzebne w ogrodzie - robią naprawdę dużą robotę Muszę o nich pomyśleć jeszcze w jednym miejscu
PS I co to jest za żurawkami?
PS Wiesz co? pytałaś mnie o Elegant Lady i powiedziałam Ci, że ich nie mam a ... wczoraj przejrzałam moje notatki dot cebulowych i ... okazuje sie, ze posadziłam 56 sztuk!!! tylko zabij ... nie wiem gdzie? Ale jestem zakręcona
hihi..no ma sprzęt ,tylko jak już wywalałam stamtąd parę krzaków to wiem jak korzenie są splątane i myślę,że te kulki by się zmarnowały...
Jednak załóżmy ,że je stamtąd zabiorę
To wtedy muszę posadzić tam coś innego i znów pojawia się pytanie co by tam pasowało.....?????
Mój mózg muli w tej kwestii ,tak jak net na forum ostatnio.
Za jodłą, po prawo ,przed szmaragdami będą hortensje Limki 7 sztuk co przed nimi to jeszcze nie wiem a dalej to już jest Ambrowiec i potem 5 rodków.
pod ambrowcem sesleria wymieszana z kępkami szałwii blue medium dalej hakone .
Ten wielki ma z 10 lat, w tamtym roku był własnie przesadzony na to miejsce. Na pewno Twoje się przyjmą. Wiadomo jakie było lato, upały przez miesiąc i susza przez 3. A rośnie i nic mu nie jest
Dorodne masz te buksy Ten wielki to jak długo rośnie u Ciebie? Ja kupiłam ostatnio takie 3 giganty ... kopane z gruntu ... więc boję się trochę czy aby się przyjmą ... czy powinnam je teraz jakoś szczególnie traktować?