Ta środkowa rabata zawsze mi się podobała. Jest tak skomponowana, że nawet jak rododendrony nie kwitną to wygląda efektownie. Kiedy moje takie będą.
Ircia wstawiasz te letnie fotki a zimą trwa w najlepsze. Nie odstraszysz.
Miał padać śnieg, ale pstrzy trochę. U nas mróz trzyma -10 teraz.
Zaraz idę znowu w plener. Mam kondycję,ale to zaczyna być męczące te codzienne wyjścia. Zmienialiśmy się z eM raz on raz ją. Ma dużo pracy pilnej i teraz ja chodzę każdy dzień. Wczoraj telefon pokazał ponad 15 tys kroków.
Dzisiaj nie ma mowy gdzieś dokoła pochodzę i wrócę bo mrozi.
Slicznie masz na tarasie, te anabelki wyglądają w donicach zjawiskowo. Masz te donice całe wypełnione ziemią? Są fajne, głębokie to pewnie ziemia tak szybko nie wysycha? Są ceramiczne?
Dziś taka zima, muszę zostawić kilka zdjęć zimy, żeby mieć pamiątkę, potem bym zapomniała. Jest pięknie, ale oby to się szybko stopiło i nastała wiosna
Z tłustości to u mnie będzie tylko sernik. Zamiast pączków kupiłam pojemnik kiwi. A jak sie trafią goście, to francuskie ciasto jest w pogotowiu, i coś na szybko się upiecze.
Ciekawe, czy pan od ptaszków pojawisie na jakimś kiermaszu, w tym roku.
Jolu bardzo dziękuję i cieszę się, że się podoba.
Co do mebli, używam farb kredowych, tu stwierdzę że Anny Sloan są najlepsze, choć i na innych pracowałam, a potem na końcu woskowanie i polerowanie. Zero skrobania. Malowałam 2 razy, po drugiej warstwie lekka przecierka, wosk, znowu lekka przecierka i polerowanie.
Wieści w sprawie kurnika. Będzie on zbudowany na ramie. Dzięki temu mobilny kurnik może zmieniać usytuowanie.
Obecnie trwają prace nad konstrukcją. Rama już jest Jupii. Będą jajka