Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi i Romka 13:20, 30 lip 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
A w ogrodzie zaczynają hortensje anabelki w zeszłym roku nie kwitły, w tym nawet ładnie, deszcz im służy

Basiu, co rośnie u Ciebie obok hortensji? Czy to piwonie?
Blaski i cienie nowego życia 12:58, 30 lip 2024

Do góry
Magleska napisał(a)
Ula ślicznie u Ciebie -Ani relacja z wizyty - rewelacja

Inne spojrzenie zawsze mile widziane musisz w jakiś dzień wpaść u mnie ciągle coś w przeróbkach. Wczoraj ogarnęłam liliowcową, nisko przy ziemi. Wygląda jak wiosną.
Dziś tylko ogarniam sadzonki w doniczkach bo dom też woła.

Rekord na jabłoni 16szt w kupię

Wzięłam na szarlotkę, zostało 10szt
Blaski i cienie nowego życia 12:48, 30 lip 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Bardzo ładne widoki z tymi tujami.
Hortensje piękne.
I poidełko suuper.
To kupione czy robione ?
Hortensja debolistna śliczna.
Mam ja rośnie na pełnym słońcu i daje radę.

Taka Zdolna to nie jestem niebieskie kupione ale ptaki z niego nie korzystają, wolą mini oczko więc to robi na pniu tylko za dekorację. Robiłam inne, zwykłe betonowe.
Do niego przylatują niektóre ptaki.
April podbija las... 12:45, 30 lip 2024

Do góry
April napisał(a)

Magia fotografii
Zawsze myślałam że tu są schody dopóki nie zobaczyłam na żywo
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:07, 30 lip 2024

Do góry
Tomatillo

Sliwka japonska

Paz królowej

April podbija las... 11:45, 30 lip 2024

Do góry
April napisał(a)

KONIEC
Przepiękny leśny ogród❤
Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:03, 30 lip 2024

Do góry
U niektórych bukietowych ich pełnia kwitnienia przypadnie standardowo chyba na połowie sierpnia...
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:46, 30 lip 2024

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:42, 30 lip 2024

Do góry
Anabeliki część znich ma już zielone kwiatostany ale jeszcze coś tam kwitnie.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 09:12, 30 lip 2024

Do góry
Zdjęcia zrobione z dachu naszego domu

April podbija las... 08:26, 30 lip 2024

Do góry
April napisał(a)

Widoczkami z Twojego lasu można delektować się bez końca!
Włożyłaś tam ogrom pracy i serca, teraz wszystko odwdzięcza się bujnością, cieszy oko i myślę, że koi też duszę i napawa radością
April podbija las... 07:34, 30 lip 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
O dalie w ogrodzie to bym Ciebie nie podejrzewała. Piękne okazy.
Dokonałaś cudu w swoim ogrodzie. Wszystkie nasadzenia wyglądają tak naturalnie, jakby powstały samoistnie bez udziału człowieka. Ot, szast prast i są. Dobrze, że jest dokumentacja fotograficzna i wiemy, co za mistrz za tym stoi.

Haniu, dalie mam od może trzech lat. Przede wszystkim w donicach na tarasie. Ale też lubię w kilku miejscach dostawić doniczkę z czymś kwitnącym. Takie pojedyncze egzemplarze.
Chyba z tymi pochwałami to jednak trochę przesadziłaś No i wcale nie szast prast bo męczę się od 11 lat żeby cokolwiek rosło. Teraz jest ok ale początki były przerażające
Choć ogród już zaczęłam robić nawet przed położeniem podjazdu

A teraz
Ogród pod lasem 23:50, 29 lip 2024

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Ooo kkkk....aaaaa o mało nie stąpnęłam na tego osobnika!!! Zaraz pawia puszczę:///

Zaskroniec jak żywy Mówię Ci to ja, po studiach wężowych i konsultacjach herpetologicznych Chętnie wymienię moją żmiję za niego
On jadowity nie jest, tylko straszny trochę na pierwszy rzut oka Specjalnie u siebie przy okazji mojego żmijowiska (jadowtego) pisałam, że na zaskrońca łatwiej trafić i że może mieć półtora metra
Żaby je, ślimaki gołe i inne badziewia.
Bierz czołówkę, idź go odszukać i przeproś za swoje haniebne zachowanie w postaci wrzasków
I błagaj żeby wrócił
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 23:46, 29 lip 2024

Do góry
Mix zwierzaków

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 23:42, 29 lip 2024

Do góry
Były już misie to teraz królisie.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 23:39, 29 lip 2024

Do góry
Dawno mnie tu nie było.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:32, 29 lip 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dzisiaj było przyjemnie ciepło, w okolicach 25 stopni z lekkim wiaterkiem. Dało się trochę popracować w ogrodzie. Odświeżałam kanciki i usuwałam chwasty z brzegu rabat. Głębiej nie dało się wejść.

U nas też dziś była super pogoda Ciepło, wiaterek bez deszczu Ja w ogrodzie nie porobiłam bo miałam wizytację Starszych Członków Rodziny
Teraz oddycham głęboko i co rusz liczę do 10 - chyba z przyzwyczajenia

Haniu, widoczek mnie urzekł Czy w centrum, lekko po prawej to perovskia???
Choroby i szkodniki platanów, platan - Platanus 23:09, 29 lip 2024

Do góry
Dzień dobry,
Widziałam we wcześniejszym wpisie że ktoś miał taki sam problem jak my, ale pozostał bez odpowiedzi
Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć co się dzieje z naszym drzewkiem? Mam wrażenie, że problem zaczął się kiedy zaczęliśmy go podlewać (woda z mauzera, a dachu garażu z którego spływa jest trochę rdzy, może to ma coś wspólnego)
30 arów wietrznej pustyni 22:33, 29 lip 2024

Do góry
Dzisiaj dalsze oczyszczanie z darni po glebogryzarce i rozplantowanie kompostu.

A tu w dziurze na zbiornik do deszczówki widać doskonały przekrój jak wygląda u mnie rodzima gleba...także wzbogacenie choćby kupnym kompostem musowe.

Ogród w malinówkach 21:58, 29 lip 2024

Do góry
Zobaczcie jak wygląda gleba pod agrowłókniną. Chwasty i tak wyszły, miejscami ziemia zazieleniona. Było przykryte od wczesnej wiosny.

Faktycznie "szmata" mogła utrudniać cyrkulację powietrza, ale tragedii nie ma, bo to piach. Pod kartonem może być podobnie, z tym, że on się rozłoży i zniknie, a agro nie.

Podsumowując - odjęło mi to pracy z odchwaszczaniem, a chwasty pod spodem były wątłe i same wychodziły. Na szczęście nie było perzu wcale, a szczaw był w znikomych ilościach. Opłacało się porządnie wyrywać parę razy

Szykuję się do nasadzeń
Na ostatnim zdjęciu widać magnolię, o której wspomniałem u Judith. Teraz jest lekko żółta i dostała brązowe brzegi liści. Jedynie młode liście się bardziej zazieleniły po podaniu nawozu do roślin kwaśnolubnych. Ogólnie biedna taka, potrzebuje towarzystwa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies