Hej
Loty są do Singapuru. W zimie. Monsun na Borneo wtedy ale pogoda zła nie jest. 26-30 stopni i jak czasem popada to czasem popada
W Azji południowo wschodniej byłam już prawie wszędzie, został mi Tajwan, Hongkong i Korea Południowa. I Indie ale nie wybieram się sama z córką bo tam mało bezpiecznie dla kobiet.
W Singapurze fajnie spędzić parę dni, zobaczymy rzeczy które ominęłyśmy 2 lata temu. Polecam Ogrod botaniczny (wstęp gratis). W Malezji byłyśmy na Penang przez tydzień. Teraz Kuala Lumpur i okolica zaplanowane i jeśli rzeczywiście pogoda będzie do bani to pojedziemy na północ nie na południe i już. Bo indonezyjska część Borneo też monsunowa wtedy. Jeszcze pogody Sumatry nie sprawdziłam ale pewnie będzie to samo.
Do Stanów chciała jechać moja mama, ale tam to trzeba mieć dobry miesiąc żeby cokolwiek zobaczyć i worek pieniędzy. Hotele poniżej 100 dolców za noc prawie nie istnieją. Burger z frytkami 20 dolców. Pas

Nie wybieram się póki co
W Wietnamie byłam dwa razy w sumie przez pięć tygodni

raz z teściami i córką (bez ex męża, co wymowne). A potem sama na trzy tygodnie bo miałam niedosyt i przejechałam go z północy na południe. Było bosko

lec też do Laosu. Kambodży. Birmy. Warto, do każdego z innych powodów
Pozdrawiam drugie dziecko lat 80tych

hihi