Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 17:26, 18 maj 2025

Ewa777 napisał(a)
Wisteria skrarła całe show Cudnie kwitła u Ciebie. Bzy też cudne i tylko sobie wyobrażam ten cudny zapach w ogrodzie Smakołyki na stole jak zawsze wygladają bardzo kusząco
Bzy i glicynia w tym roku kwitły i pachniały cudownie. Dobrze, że mam jeszcze lilaka miniaturkę, który dopiero się rozkręca i przedłuża pachnienie ogrodu. Smakołyki piekę często i dziś też mam Cię czym poczęstować.

Dorota321 17:33, 18 maj 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dorotko masz bajecznie piękny ogród, wszystko takie wypieszczone, wypielęgnowane, te dekoracje, smaczki, mnóstwo kwiecia. Żadnej fotki nie zacytuję bo musiałabym powtórzyć wszystkie co do jednej. Mnóstwo pracy, ale jakie efekty. Brawo. U nas nie ma tego przełożenia ilości wkładanych wysiłków w spodziewany efekt.
Dziękuję Miło, że ktoś zauważa nie tylko efekt, ale i pracę włożoną w uzyskanie tego efektu.
Wasz ogród jest piękny, inny niż mój, ale to co pokazujesz wygląda cudownie.

Dorota321 17:50, 18 maj 2025

Wafel napisał(a)

Co to jest za czerwony krzew?Jakiś dereń? Krzewuszka?
Piękna kompozycja.

Chyba masz najbardziej elegancki i dekoracyjny ogród na forum, bynajmniej z tych, które znam Skąd ty masz czas na takie dopieszczanie ogrodu???
To buk trikolor, mam trzy sztuki. Teraz wygląda najładniej i pięknie odznacza się na tle zielonej ściany. Jeszcze nigdy nie miałam takiego komplementu, bardzo dziękuję. W ogrodzie pracuję systematycznie, co dzień. Ogród to moja terapia, to moja pasja.... lekarstwo na dobre i złe chwile nie potrzebuję psychologa, ani fizjoterapeuty, ogród to załatwia. Podczas prac ogrodowych można przepracować w myślach wiele tematów, a na dodatek to taka bezpłatna siłownia na powietrzu. Ogród oprócz pracy daje tyle radości.
Czy jest ktoś, kto też tak uważa?

Basieksp 17:52, 18 maj 2025

Dorotko, fajne masz te wszystkie rojniki w takiej masie świetnie wyglądają No i te koniki morskie w hostach urocze
Wafel 20:56, 18 maj 2025

Dorota, dla mnie ogród to też terapia, relaks i przy tym pasja niedawno odkryta
Buk tricilor powiadasz... zaskoczenie, nie znałam
Rojniki w podłużnych misach super się prezentują, to są ceramiczne/gliniane naczynia? Ogólnie te rojniki ładnie zestawione w tych różnorodnych formach i w takiej ilości - rojnikowy stoliczek
Wafel 20:57, 18 maj 2025

Nie no patrzę jeszcze raz... muszę sobie skądś wykombinować takie podłużne misy!
GorAna 21:13, 18 maj 2025

Dorotko, Twój ogród obfity jak Eden, a fotki kulinarne to już mistrzostwo
mirkaka 16:54, 27 maj 2025

Dorota321 napisał(a)
Hosty podlewam co dzień, bo tam same korzenie są, ale one świetnie dają radę w donicach. Teraz zimno, to wszystko dłużej kwitnie. glicynia w tym roku kwitła cudownie, cieszę się z niej jak mała dziewczynka. Wyniki badań mam stabilne, ale leki onkologiczne muszę brać już zawsze. Na razie daję radę, a jak nie daję, to odpuszczam.
Dziękuję za miłe słowa o ogrodzie. Od Twojej wizyty sporo się zmieniło prawda?

Nie wiem co mam zacytować, chciałabym wszystkie twoje zdjęcia, zachwycam się twoim ogrodem, ta
bujność, zieleń, kolory Bajecznie
Takich orlików jak Ty masz chyba nigdzie więcej nie widziałam
Dorota321 10:22, 03 cze 2025

Wafel napisał(a)
Dorota, dla mnie ogród to też terapia, relaks i przy tym pasja niedawno odkryta
Buk tricilor powiadasz... zaskoczenie, nie znałam
Rojniki w podłużnych misach super się prezentują, to są ceramiczne/gliniane naczynia? Ogólnie te rojniki ładnie zestawione w tych różnorodnych formach i w takiej ilości - rojnikowy stoliczek
Gdy mnie ktoś pyta jakie mam pasje, to najpierw wymieniam ogrodnictwo, fotografię, dzierganie na drutach i szydełku, no i pieczenie ciast. Coś by się tam jeszcze znalazło, ale to już taka drobnica w zainteresowaniach.
Te podłużne misy kupiłam kiedyś na starociach w Sandomierzu, one są z blachy ocynkowanej. Reszta jest w glinianych doniczkach.

Dorota321 10:31, 03 cze 2025

GorAna napisał(a)
Dorotko, Twój ogród obfity jak Eden, a fotki kulinarne to już mistrzostwo
Dziękuję ogród w tej chwili po prostu kipi. Rozlewa się z rabat i wypełza na trawnik czyli tak jak lubię. Róże rozkręcają się w swoim kwitnieniu. Muszę się pochwalić, że mam kilka, które sama ukorzeniłam i już mi kwitną.