Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:48, 11 lip 2013

Do góry
Sebek - muszę w pierwszej kolejności uporządkować gruz pobudowlany z części rabaty brzózkowej jak nie będzie deszczu to się za to dzisiaj biorę

Polichlorek
- również nie mogę się doczekać .... przebieram nogami i mam nadzieję , że deszczu już dzisiaj nie będzie to zabiorę się za sprawę

Agnieszka
- a tak mi się nic nie chciało .... impuls przyszedł nadle .... pomysły wcześniej były .... teraz tylko działać

Malkul
- wreszcie widzę buzię od wiosny trawnik musi sobie radzić sam .... jest mocno zniszczony a momentami go wogóle nie ma ... stan opłakany jednym słowem .... Do tej pory zwalczałam wszystko na trawniku Staranem lub Fernando .....pomagało jak będę w swoim sklepiku to zapytam o jakiś inny lepszy specyfik lub sąsiada jak spotkam bo wymienił na inny specyfik i również z dobrym skutkiem działa

Luki - dzisiaj odwiedziłam jedno miejsce ..... jednak masz rację i się da .... dzisiaj ponownie dosiadam do rysunków .... zainspirowałam się po dzisiejszej wizycie tym ...

Mój kawałek raju II 09:57, 11 lip 2013

Do góry
Wszystkie kwiaty piękne Aniu, ale mnie najbardziej zachwycił ten różowy powojnik.
Jest przecudny Jaka to odmiana??
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:47, 10 lip 2013

Do góry
Pomysł z lustrem w gabionie bardzo ciekawy i myśle, że jednak wykonalny. Nie jestem pewien czy chodzi o wsadzenie lustra do kosza gabionu czy zamocowanie na koszu, ale przy użyciu odpowiedniej ramy na lustro powinno to być możliwe.
Chyba, że źle myśle Bardzo mnie to teraz zaintrygowało i czekam na efekty kombinowania
Rododendronowy ogród II. 21:13, 10 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Znam tą piękną lilie, zapach jest przepiękny, ale mimo wszystko nie polecam wnoszenia do domu aż mdli od tej słodkości zapachu

Łukaszu nie biore ich do domu bo zapach zbyt mocny , czuc go nie tylko w ogrodzie ale i na ulicy.Szczerze mówiąc wolę kwiaty w ogrodzie niż w wazonie to tak jak ptaki na wolności a nie w klatce.Pozdrawiam serdecznie.
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:22, 10 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piękne brzozy Z takimi wielkimi okazami efekt będzie powalający.

obyś miał rację przy nich będzie lustro .... właśnie od rana ślęczę nad rysunkami i myślałam , że da się wstawić w gabiona ale się nie da ..... kombinuję dalej ... zaraz mam naradę techniczną z M
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:18, 10 lip 2013

Do góry
Piękne brzozy Z takimi wielkimi okazami efekt będzie powalający.
Mój kawałek raju II 23:04, 09 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Jezówki piękne, ggdyby tylko bardziej lubiały wiosenną wilgoć.
Zawsze mi zgniją

Łukasz ja nie mam z nimi problemu takiego nawet niektóre się rozsiewają
Rododendronowy ogród II. 23:01, 09 lip 2013

Do góry
Znam tą piękną lilie, zapach jest przepiękny, ale mimo wszystko nie polecam wnoszenia do domu aż mdli od tej słodkości zapachu
Mój kawałek raju II 22:59, 09 lip 2013

Do góry
Jezówki piękne, ggdyby tylko bardziej lubiały wiosenną wilgoć.
Zawsze mi zgniją
Dla odmiany czas na zmiany... 10:45, 08 lip 2013

Do góry
TheMagda napisał(a)
Długo mnie nie było ale jestem!!! Warzywniakiem jestem zachwycona, jest cudowny

Zaś metamorfoza iście mistrzowska.
Gratuluję i jestem bardzo ciekawa kolejnych realizacji

Magda...dzięki w imieniu warzywniaka....a metamorfoza to chyba za dużo powiedziane...ale dzięki

teraz chcę uzupełnić luki w "szkielecie"

dziś sadzę...co prawda trochę gorąco, ale cóż....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:29, 08 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
No i liliowe szaleństwo się zaczęło

Exotic Treasure pierwszy kwiat nie rozbił się do końca, ale i tak dla mnie cudo.

To prawdziwe szleństwo. A te wyjątkowo mi się podobają.
Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:51, 07 lip 2013

Do góry
No i liliowe szaleństwo się zaczęło

A 3 lata temu były to 4 marne cebulki

Exotic Treasure pierwszy kwiat nie rozbił się do końca, ale i tak dla mnie cudo.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:46, 07 lip 2013

Do góry
anax napisał(a)
Witaj żurakwomaniaku ale tęczowo w twoim ogrodzie myślę , że niedługo zgłoszę się po poradę w sprawie moich limek Pozdrawiam

Zawsze z miłą checią odpowiem na pytania
Rododendronowy ogród II. 21:23, 07 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Przepiękne tawułki i pysznogłówki W takich ilościach wyglądają najlepiej.

Takie widoki i głebia zieleni w ogrodzie to moje marzenie. Idealne tło dla każdej rośliny, każdego kwiatka.
Coś cudownego

Łukaszu przyznaję ze zieleń jako tło pełni w ogrodzie podstawowa rolę , też tak myslę jak Ty , jest to łatwo osiągalne przy odrobinie cierpliwości bo w zalezności od tego co sie posadzi troszke trzeba poczekac na efekt. U mnie problem jest odwrotny bo niektóre rośliny sa już za duże i trzeba je ograniczac co wcale nie jest takie łatwe.Miło ze do mnie zajrzałeś . Serdecznie pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 23:37, 06 lip 2013

Do góry
Przepiękne tawułki i pysznogłówki W takich ilościach wyglądają najlepiej.

Takie widoki i głebia zieleni w ogrodzie to moje marzenie. Idealne tło dla każdej rośliny, każdego kwiatka.
Coś cudownego
Bogdzia napisał(a)

Mój 4 arowy azyl... 23:30, 06 lip 2013

Do góry
Zgłaszam się
Co do pierwszej nie jestem pewien ale wygląda mi na Can Can tak na 85%
na drugim zdjęciu jest Palace Purple
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:33, 06 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Hortensje, trawy, róze, żywopłot, mogłbym długo wymieniać wszystko przepiękne.
Mój ulubiony ogród
Moja siotra jest tak zachwycona i powiedziała, że chce mieć taki i żaden inny

Ciężar odpowiedzialności za ogród siostry mnie przygniótl ale jestem dumna
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:47, 06 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Kolejna zapewne rewolucyjna przemiana rabaty już wiem, że będzie co podziwiać.
Ciekawość mnie zżera jak obecnie wygląda ogród zimowy

A co to za piękna trawka ??

Łukasz to Frosted Curls ..... musiałam po wykopaniu gdzieś ją ulokować i tu było pusto .... zastanawiam się jak długo będzie rosło w tym miejscu bo koparka szykuje się na wjazd do ogrodu .... jak się nie zmieści będę musiała usuwać

Na budowie przerwa kilku dniowa dlatego rzuciłam się na rabaty i nikt mi na ręce nie patrzy
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:42, 06 lip 2013

Do góry
Przepiękna ta ostróżka. Moje pięknie kwitły tylko jeden sezon, później niestety znikały na zawsze.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:40, 06 lip 2013

Do góry
Pierwsza w pełni wolna sobota, chciałem cały dzień popracować w ogrodzie i doprowadzić wszystko do porządku.
I co!! Od rana leje i nie ma zamiaru przestać. Jedyne co mnie pociesza, że nie musiałem podlewać, ale to mały plus na tle niezrealizowanych planów dzisiaj.

Aniu u mnie jednorocznymi zajmuje się mama i niestety robi to zawsze tak żeby tylko było. I z roku na rok coraz gorzej. Trzeba rozpocząć porządną edukacje siebie jak i mamy bo w kompozycjach w donicach nie mam wprawy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies