Muszę się pochwalić
Właśnie dostałam paczuszkę od Joli - lojalna_ i moim oczom ukazał się taki widok:
Kokardeczki jak na małych prezencikach :
A po odpakowaniu jednego pakuneczku:
Oczami wyobraźni widzę już wiosną falujące na wietrze łany stipy w moim ogrodzie
Mega miły początek tygodnia
A teraz pytanie czy wsadzone w doniczki mogę je trzymać w chłodniejszym pokoju na parapecie czy jednak garaz/piwnica??
Wyszłam dziś popatrzeć na tę rabatę, tak mnie Kasia i Jola pokusiły, że chyba poszerzę wiosną rabatę o metr. Tym bardziej, że nie mam jeszcze trawki posianej przed, więc będzie łatwiej
Byłoby miejsce na świecznicę. Mam 4 sadzonki Vanili Fraize, byłaby jak znalazł. Musze tylko na wiosnę nasadzenia poprawić. Uffff, znowu projektowanie łopatą i za pomocą fotek. Na fotkach widać różne błędy z każdej perspektywy
Vanilki i tak muszę zadołować, to może je od razu posadzę za hostami. A między Variegatusy zaplanuję świecznicę, trochę przed nimi, skoro miskanty będą duże.
Po lewej stronie tej rabaty mam w planie ściankę wodną, a za nią jest brzoza płacząca i hosty. I powtórzenie Barona, ale tylko w jednym miejscu, jako plama kolorystyczna.
Nie chce mi się rysować całego planu...
Takie mam miejsce:
Jesienią wylecały tu żółte kwiaty na inną rabatę, a tu zadomowiła się baronowa
Taka jest moja inspiracja na wodę tylko będzie z cegły