Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dwa ogrody 12:02, 03 sty 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dobrze dla mego zdrowia psychicznego ze zaglądam po świętach.. to i kompleksy mniejsze

Ania! co za niespodzianka Pozdrawiam serdecznie, dużo pomyślności w Nowym Roku
Dla Ciebie nasz żywy konik - Martynika na wybiegu

Przerabianie ogródka pod swój gust 11:57, 03 sty 2021

Do góry
Zycze wszystkim szczesliwego nowego roku

Chcialam wam pokazac rosline, ktora posadzilam we wrzesniu i wygladala tak jak na zdjeciu a teraz w zimie, tak sie zagescila i jest tak piekna, ze az brak slow. Nie spodziewalam sie, ze pod koniec sezonu, tak jeszcze moze sie zagescic.

Dwa ogrody 11:51, 03 sty 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)
Ślicznie
Pozdrawiam świątecznie
U mnie też czerwień w ozdobach przemycona

A ja spóźniona pozdrawiam noworocznie już

domki w miejscu docelowym

Dwa ogrody 11:45, 03 sty 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Wioska i koniki przepięknie

Dziękuję
Koniki pod choinką stoją aby psy pod nią nie przechodziły i bombek nie zrzucały. Działa.

koniki.. jeszcze jeden zgubił ogon, muszę to poprawić i przy okazji rośliny w szkle, kiedyś Renia - Ryska o nie pytała. Najlepiej rosną w słojach na północnym oknie, niektóre nie były otwierane od lutego ub. roku

Z wioską dużo pracy teraz nie było, wystarczyło ustawić i umocować światełka. Natomiast wszystkie domki poza ceramicznymi oczywiście robiłam w ubiegłe ferie zimowe, klejenia i oklejania, malowania było sporo. W tym roku dodałam im tylko wianuszki w trakcie

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:30, 03 sty 2021

Do góry
I niedzielne wypieki

Zieleń, drewno i antracyt 11:28, 03 sty 2021

Do góry

Proszę fotki
Dwa ogrody 11:25, 03 sty 2021

Do góry
Zdrowia i pomyślności w Nowym Roku 2021
zostawiam dla wszystkich razem z sylwestrową różą

Zieleń, drewno i antracyt 11:24, 03 sty 2021

Do góry
Zieleń, drewno i antracyt 11:23, 03 sty 2021

Do góry
Zmienia się jak kameleon. Praktycznie w każdej fazie rozkwitu inna. Pięknie prezentuje się zarówno w słońcu jak i w pochmurny dzień.

Blaski i cienie nowego życia 11:23, 03 sty 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Krety chyba u wszystkich buszują. Ziemia nie zmrożona, to przedłużyły sobie sezon.
Ładnie wygląda ta hortensjowo-trawiasta.
Spełnienia marzeń w Nowym Roku.

Dziękuję Ci spełnieniem marzeń będzie m.in. wywiezienie nadmiaru ziemi spod folii i dokończenie rabaty. W zasadzie to większość rzeczy na nią mam z własnego urodzaju, tylko to trzeba zrobić- mieć czas i siły. Rabata będzie trawiasto-różana i trochę zimozielona. W zeszłym sezonie cały miesiąc wywoziłam połowę ziemi więc sądzę że w tym roku to skończę. Trzymaj kciuki.

A tu fotka z perspektywy bocznej- widać połać folii. Z przodu hortensje Silver Dollar, mam na nie widok z okna kuchennego a dalej muszę podzielić Variegatusa bo najlepiej zniesie zalewanie i będzie mnie odgradzał od sąsiadów, pójdzie tam jeszcze kilka tui pomiędzy.

A przed trawami i tujami będą Róże wyższych rozmiarów- mam dwie NN które kwitną do samej zimy, nawet teraz przy ostatnich przymrozkach zdobiły. I jeszcze Goethe czeka na przesadzenie. Ogrom tego do zrobienia

Taką samą w zeszłym roku stąd wywalałam a teraz wróci spowrotem ale już w innym układzie roślin. Jeszcze mam 2 bordowe niskie które może też tutaj trafią. Czas pokaże...
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 11:01, 03 sty 2021

Do góry
W Botaniku jest posadzona pod drzewami.
Zdjęcie z sierpnia.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:57, 03 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

a naprzeciwko mam ognisko i wzdłuż tego placyku planuję liliowce

No,no... ale plany, będziesz dzielić ze swoich czy planujesz nowe odmiany?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:55, 03 sty 2021

Do góry

Musisz mieć zaciszne miejsce bo nawet mój stary ciemiernik nie daje oznak chęci kwitnienia.
Ten uroczy ciekawe kiedy siewki od Ciebie u mnie zakwitną bo narazie nic na to nie wskazuje, wydaje mi się że będą potrzebowały jeszcze jednego sezonu żebybobrosnąć w liście i nabrać masy. A może mnie zaskoczą...kto to wie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:46, 03 sty 2021

Do góry

natura sama najładniej zdobi

Śliczne ujęcia fajne też miałaś odwiedziny
Hortensjowo 10:30, 03 sty 2021

Do góry
Dalsze rozkwitanie:

Hortensjowo 10:29, 03 sty 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

Helen, magnolia Elizabeth to bardziej żółta czy maślana jest? Na zdjęciach wygląda na maślaną, ale nie do końca im wierzę.

Zuza, mam nadzieję, że to Elisabeth, trochę jestem jeszcze niepewna. Niestety w ubiegłym roku miała tylko jednego kwiatka i wyglądał tak od początku kwitnienia do końca (wstawiam chronologicznie):
na początku w ostrym słońcu - bardzo jaskrawy:

później już lepszy ten kolorek:

Ogród pod lasem 09:37, 03 sty 2021

Do góry
Dziewczyny, no naprawdę bardzo trudno Was zadowolić;D Okay, to powrzucam coś więcej.

Na pierwszy rzut Novalis, któremu las niestraszny.

Druga żelazna róża do lasu to Cardinal Hume. Uwielbiam go!

I jeszcze Pilgrim, któremu co prawda dużo lepiej pod względem słońca niż wcześniejszym koleżankom, ale za to za plecami ma wielką brzozę.

W piachu i bez wygód rosną i cieszą oko róże zapłociowe. Pszczoły uwijają się w nich jak szalone!

Mozart

Jest też druga, biała, zdziczała Ballerina, w której pszczoły się po prostu tarzają Kolejna gwiazda, Alden Biesen, która kwitła mimo dość brutalnego przesadzenia. Bardzo dobrze, mimo sąsiedztwa brzozy, rośnie Herkules. Piękna, jagodowa róża, bardzo ją lubię. Fotek muszę poszukać, więc ciąg dalszy poradnika pt. "Bezsensowny pomysł sadzenia róż w lesie" nastąpi

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 04:09, 03 sty 2021

Do góry
Dorota witam Cię na moim wątku i zapraszam do odwiedzania
Oświetlenie kupione na Allegro. Różnej wysokości są te lampy. My mamy średnie-wyższe

Nie oświecają lampy całości ogrodu, świecą raczej punktowo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies