Witam po dłuższej przerwie, zastosowałem się do wskazówek i zabezpieczyłem swoją skarpę murkiem. Do porównania na poprzedniej stronie można zobaczyć jak to wyglądało.
I teraz pytanie do Was, co sadzić aby byo gęsto i kolorowo przy czym nie byle jak...
Asiu może już pytalan te niebieskie kwiatki co to jest.
Liście pięknie wyglądają,ale trzeba niestety grabić.
U mnie na bieżąco grabione,boje się,że deszcz zacznie padać i będzie tragedia. Już tak kiedyś miałam liście wgryzly się w trawę a trawa rosła.
Trudno rozpoznać w stanie bezlistnym, ale to raczej rdest ptasi zwany też świńską trawą.
W necie znajdziesz sporo informacji na temat zwalczania.
Ja osobiście usuwam go ręcznie i ten sposób polecam bo dość łatwo się wyrywa.
Ceny u Szmita. Tam gdzie jest 0 zł. tzn. brak rośliny. Reszta na priv
Gracki spod Łodzi? Może od Anety Kubiak (trawy.eu), albo wyprzedawane z likwidowanego sklepu Mariusza Surowińskiego (Zielona Trawa). Jeśli tak, to z dobrego źródła. Do obu sklepów (Zielona Trawa, to była szkółka) wprowadzał je Surowiński i są uznawane za czyste odmianowo.
A z kwitnieniem jest jak pisałam – szybko wiosna ciepła i wilgotna, długie słoneczne lato i ciepła słoneczna jesień – zakwitają w październiku.
Witam. Pisze z prośba o opinie i pomoc na temat przebarwień na trawniku. Wydaje mi się ze powodem przebarwień może być niewystarczająca ilość składników odżywczych dla trawy. Czy teraz można stosować jakieś nawozy czy lepiej poczekać do wiosny? Jaki plan działania podpowiadacie na wiosnę? Wertykulacja, areacja, piaskowanie i nawóz? Trawnik zakładany w tym roku pod koniec lipca. Pozdrawiam