Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Krowy, staw i my...

Krowy, staw i my...

Ewa4 21:39, 16 kwi 2021

Witaj Marlenko.
No pięknieje Ci ogród i masz fajnego ogrodnika .
A ławeczka przecudna .
Też sialam stipe ale ja mam 60 szt i po 5 sadzonek w jednej donicy bo miejsca mi brak i jezowki też sialam ale nie dziwi mnie to że mamy te same rośliny bo jesteśmy tu więc nie może zabraknąć traw i hortensji hehe.
Pozdrawiam
Marlenaa 07:55, 18 kwi 2021

Ewa, trawy, hortensje i jeżówki muszą być Zobaczymy ile sadzonek przetrwa. Może okaże się, że robota na marne Chociaż, nie martwi mnie jak nie wychodzi. Każde działanie uczy czegoś nowego
Marlenaa 08:07, 18 kwi 2021

Jeżówka popikowana.

Od dłuższego czasu myślałam o półeczce na rozsadę, ale nie szukałam. W końcu ona znalazła mnie Potem pójdzie na taras.

Marlenaa 08:22, 18 kwi 2021

Mimo zimna roślinki rosną.

Hiacynty za chwileczkę...

Piwonia ładnie ruszyła.

Suche jeże Lawendę zmroziło, ale odbija od dołu i środka.

Za to kocimiętka śliczne poduchy tworzy. Wszystkie kocimiętki w moim ogródku są z jednej sadzonki, którą dawno temu dostałam od Ani (Małej Mi)
Anna_I 10:34, 18 kwi 2021

Od dłuższego czasu myślałam o półeczce na rozsadę, ale nie szukałam. W końcu ona znalazła mnie Potem pójdzie na taras.

Bardzo fajnie wygląda ta półeczka i jak ładnie Ci się to wszystko wpasowało, też szukam czegoś podobnego, bo parapety mam już zastawione sadzonkami
Może i mnie półeczka znajdzie
beta 16:16, 18 kwi 2021

No proszę jaka stylowa półeczka
Kocimiętkę u siebie ograniczam właśnie, bo rozsiewa się jak głupia
Martka 22:24, 18 kwi 2021

Półeczka bardzo wszechstronna super! Jakie jeżówki Ci rosną? Czy potem z nasion będą zimowały czy co roku siejesz?
Marlenaa 07:12, 19 kwi 2021

Dziękuję Aniu, półeczki i inne przydasie ogrodowe mają łatwość w odnajdywaniu nas Więc niedługo i Ciebie odnajdzie

Beatko u mnie też kocimiętka wysiewa się jak szalona. Podczas porządków wiosennych w skrzyniach 15 dorodnych sadzonek wykopałam. Część rozdaję, albo na kompost wędrują. Ale nie przeszkadza mi to i tak ją uwielbiam

Marta jeżówki mam przeróżne. Z odmianowych "Virgin", "JS Roho", "Amazon Dream", "Honeydew", "Fountain Pink Eye" i "Buterfly Kisses". Wszystkie kupiłam jako sadzonki.
W tym roku wysiałam zwykłą jeżówkę purpurową, ale możesz kupić gotowe sadzonki. Jeżówki to byliny więc co roku odbijają z korzeni. Ale lubią też same się wysiać. Czasem, któraś zaniknie, podobno najczęściej zdarza się to tym wymyślnym odmianom, szczególnie o pełnych kwiatach. Ja swoje mam krótko, więc jeszcze zobaczę jak będzie

Anna_I 08:20, 22 kwi 2021

Marlenko ile masz odmian hortensji? Na tym jednym zdjęciu, taka wieeelkaaa to Anabelle? Chyba, że masz specjalne "mikstury" i tak pięknie Ci rosną
Martka 10:05, 22 kwi 2021

Marlena, dziękuję za jeżówki, będę kupowała chyba w pierwszym roku gotowce, aby wiedzieć jakiego efektu się spodziewać. Ale oszaleć można z ich bogactwem, jak tu się połapać Dwa lata temu posadziłam kilka gotowych i zanikły, ale zeszły rok to był rok ślimaka, chyba nie miały szans się rozwinąć...

Napiszesz mi jeszcze, jak fachowo sadzić hortensje? U Ciebie są bardzo dorodne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies