Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 17:15, 17 kwi 2021

Dzięki Iwonka . Nie musisz usuwać zdjęcia, zostaw je proszę.
Wiadomość na privie
Agatorek 17:18, 17 kwi 2021

Roocika napisał(a)
Agnieszka, fajny opis na rabacie, super podziałałaś, będziesz miała szybki efekt
Pozdrawiam

Hej Asiu, jeszcze tam trochę brakuje roślinek, ale jak hortensje zakwitną za kilka miesięcy to już powinno być ładnie
Odpozdrawiam

Dziś prawie 5 godzin męczyłam się z tymi czterema wielkimi stożkami, ale sukces . Wkopane .
Zdjęcia w tygodniu , bo jeszcze muszę te mniejsze stożki z castoramy tam dołożyć.
Annna12 23:19, 17 kwi 2021

Witam się w Twoim ogrodzie i gratuluje odwagi z buxami Z drugiej jednak strony one są tak piękne że sama chętnie bym takie chciała mieć... Ja swoje pryskałam mospilanem w ubiegłym roku średnio raz na miesiąc ponieważ po sasiedzku ćma żerowała radośnie bo nikt się nią nie martwił. No i u mnie pomimo pryskania też się pojawiła ale dałam sobie z nią radę... w tym roku kupiłam pułapki feromonowe... zobaczymy jak dadzą radę...
basia3012 23:27, 17 kwi 2021

Agnieszko, wszyscy marzną, czekają na ciepło aby ruszyć do ogrodów a Ty dziewczyno działasz. Idziesz jak burza.
Zakupy, klękajcie narody. Cudne drzewa, o bukszpanach nie wspominając.
Agatorek 23:52, 17 kwi 2021

Hej Aniu . Dziękuję za odwiedziny .
Postanowiłam zaryzykować z bukszpanami, bo tak jak i Ty uważam, że są piękne . Pożyjemy, zobaczymy jak będzie w tym roku. Jakbym ich nie kupiła, to bym później żałowała, że nawet nie spróbowałam.

Basiu, u mnie dziś było nawet ciepło i chwilowo słonecznie . Poza tym, temperatura to nie problem dla mnie . W zeszłym roku przy plus 5 zrywałam darń, bo chciałam skończyć układanie ścieżki z kamienia .

April 06:01, 18 kwi 2021

Kilka dni mnie nie było a ty w międzyczasie rewolucję zrobiłaś i ograbiłaś ogrodniczy. Ale przy takim areale to zakupy tylko hurtowe wchodzą w grę, wiadomo, inaczej nie byłoby efektu.

Buksy cudne. Będziesz musiała pilnować ale dla takich widoków warto. Ja też już kupiłam lepinox.
W tym tempie to szybko obsadzisz najważniejsze rabaty.
SlonecznyOgrod 08:41, 18 kwi 2021

Piękne zakupy, takie nabytki rekompensują niepogodę
izabela_magd... 10:14, 18 kwi 2021

tu z legendą

zapowiada się piękna rabata ze zniecierpliwieniem czekam aż rośliny pokażą urodę w sezonie
Agatorek 14:42, 18 kwi 2021

Ale dziś ładnie było , posadziłam 4 mniejsze stożki bukszpanowe i trochę poplewiłam. Uwolniłam też z worków bukszpany, ale nadal są w odosobnieniu . Zrobię im jeszcze dla pewności oprysk lepinoxem w tygodniu .

Aprilku, to dopiero początek moich grabieży , ale postanowiłam w tym roku jednak skupić się na rabatach z przodu domu, a z tyłu będę sobie powoli dłubać, jak czas pozwoli. To, co zamówiłam, to przyjedzie i będzie czekać na swoją kolej. Ale nowe zakupy będę robić tylko na dokończenie zaczętych rabat, bo inaczej za bardzo się zadoniczkuję .

Darcia, dziś już słoneczko się pokazało nawet, ale na czwartek zapowiadają śnieg. Nie zdążyłam zobaczyć gdzie, mam nadzieję, że nie u nas .

Iza, będę oczywiście wstawiać fotki. Mam nadzieję, że psy mi wszystkiego nie wykopią . Ostatnio zbierałam korzonki jeżówek do kupy
Rumianka 18:24, 18 kwi 2021

Ale wielkie zakupy u Ciebie...ogród już się cieszy, że będzie mógł zachwycać swoją urodą... a rabata przy wjeździe już nabiera uroku...tam gdzie masz opis roślin, zauważyłam, że jest liatra biała...no właśnie przypomniało mi się, że u siebie miałam liatrę fioletową, ale co się z nią stało, to nie mam pojęcie, bo zanikła...muszę zajrzeć jej w korzenie...