Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:45, 31 gru 2020

Do góry
Pozdrawiam wszystkich

Kochani, życzę Wam i sobie, aby nadchodzący rok nie był gorszy od tego, aby nam zdrowie dopisywało, aby w końcu móc się spotykać. Ponadto niech Wam się spełni wszystko o czym sobie wymarzyliście!.
Buziaki posyłam.

Ja na białej sali z psami, bo już strzelają i jest horror.

z wnusią i córcią
Zielona przestrzeń 09:15, 31 gru 2020

Do góry
ŻYCZENIA NOWOROCZNE 2021

Życzę, żeby spełniały się marzenia - te małe, o których wstydzimy się mówić głośno i te wielkie, które być może teraz wydają się niemożliwe. Życzę także spełnienia w życiu zawodowym, realizacji planów i wspinania się po drabince kariery. A w życiu rodzinnym spokoju i bezpieczeństwa.

Foto:google
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:14, 31 gru 2020

Do góry
Basiek całkiem ładnie się zrobiło dlatego miałem okazję zadołować ostatnie zapomniane doniczki

Sylwia ona nie jest taka łatwa z nią trzeba najpierw pochodzić np po ogrodzie (albo po górach )

bo zamiłowanie do wspinaczki ma
ciekawe czy tak jak ja po pierwszym wejściu na Orlą Perć zastanawia się : "po jaką cholerę tu wlazłem"

i chyba od początku mnie lubiła
Za drzwiami do ogrodu... 23:44, 30 gru 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Dziękuję za życzenia i Tobie Anuś również samych wspaniałości życzę oraz dużo nieustającego zdrowia na cały 2021 Rok.

Dziękuję Elisa
Za drzwiami do ogrodu... 23:41, 30 gru 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam, że działasz Myśmy wczoraj podgolili wierzby w lasku

Dziś trochę leniuchowałam, dłużej pospałam, zrobiłam kilka prań, a raczej pralka zrobiła, żeby "z brudami" nie zostać na Nowy Rok I trochę porządków z" papierami". W ogrodzie nic nie robiłam, bo oczywiście deszcz! Upiekłam ciasto drożdżowe z bakaliami w maszynie do chleba, żeby się nie narobić Byłam też na mszy św.która była zamiast wizyty duszpasterskiej- kolędowej. Ten wirus miesza we wszystkich sferach życia...
A tak w ogóle to się zastanawiam dlaczego jak pracuję zawodowo i mam kupę innych zajęć, to myślę,że jak tylko będę miała wolne to chętnie zrobię różne zaległa rzeczy: np.porządki w piwnicy, segregację i porządek w różnych ozdobach i materiałach na nie, czy przydasiach, albo uprasuję wszystko, do ostatniej rzeczy...A jak mam wolne to jakoś mi się nie chce i czas mija na byle czym

Słoneczny Ogród 23:08, 30 gru 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Niedaleko tamtego miejsca zobaczyłam piękne czerwone i zielonkawe pędy, wyglądały jak derenie- a teren bez zabudowań.

No i jak to możliwe, powiedzcie co to jest?

Te czerwone gałązki to może być dereń świdwa. Ale on też jest ekspansywny. Rośnie na działce, pozostawionej bez opieki, graniczącej bezpośrednio z moją. Niestety mój eM co jakiś czas musi tam wchodzić z meczetą, bo już porosły całą szerokość tamtej działki i gałązki pchają się przez siatkę, a ja ciągle wyrywam na granicy młode sadzonki idące jak perz, tylko z solidniejszych korzeni Dodatkowo też się sieją , bo młodziutkie sadzonki też gdzie nie gdzie plewię, Fakt, że na te krzaczory przylatuje stado ptactwa, dopóki nie wyjedzą czarnych owocków. A ja korzystam z tych bordowych gałązek do świątecznych stroików. Ale do ogrodu nie polecam, wręcz ostrzegam!
Zielony zakątek z Antonówką 22:59, 30 gru 2020

Do góry
28 listopada

Ogród bez reguł 22:48, 30 gru 2020

Do góry
Ostatnia róża tego roku

Magnolie zapączkowane na maxa, jeśli nie zmarzną, to będzie morze kwiatów

Lód na stawku ma grubość 0,5 - 1cm, trzeba zbijać, żeby ryby miały czym oddychać

Dobra lampa świeci nawet w dzień

A teraz Pełnia Zimnego Księżyca Niech świeci jasno na dobrą wróżbę

Ogród w dolinie 22:45, 30 gru 2020

Do góry
W nadchodzącym Nowym Roku życzę wszystkim spełnienia marzeń, zdrówka i duuużo dziecięcej radości
Ogród bez reguł 22:44, 30 gru 2020

Do góry
Przebiśniegi, krokusy, irysy już na wierzchu

A na cienistej zimozielone paprocie

Ogród bez reguł 22:42, 30 gru 2020

Do góry
Miskanty świeciły w słońcu

Ogród bez reguł 22:40, 30 gru 2020

Do góry
Dziś był cudny dzień . W nocy przymroziło, od rana słońce - co ostatnio nie było zbyt częstym zjawiskiem - no po prostu miodzio. 1,5 godziny na kijkach dało dużo tlenu i witaminy D3 . Potem wypad do ogrodu, co prawda krótki, bo jednak zimno jest. Dokładka do kompostu, dokarmienie ptaszarni, parę zdjęć - pewnie ostatnich w tym roku

Zaczynają kwitnąć oczary Żółty nn przed domem i Feuerzauber. Diane jeszcze w pąkach.

Ciemierniki wyglądają przeuroczo

Ogród z koniczynką 22:20, 30 gru 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Zimowe fotki z wczoraj...

tawuła japońska wszędzie już łysa, a tu dalej z listkami...

Pięknie twój ogród się prezentuje i w grudniu.
Bardzo ładna choineczka
Świetny skrzat.
Masz spory karmik. Ale fajnie móc podglądać różne ptaszki, które do swojej stołówki przylatują. I ja lubię je obserwować

Wszystkiego najlepszego w tym Nowym 2021 Roku życzę.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:09, 30 gru 2020

Do góry
Dzięki dzięki dzięki! Z racji tego, że nie mam za bardzo zdjęć z ogródka w tym roku, to pokażę jeszcze co nieco z moich prac W końcu są w ogrodniczym tonie

Oo, znalazłam jedno z nielicznych wspomnień jesieni w moim zielonym zakątku na deser
Za drzwiami do ogrodu... 22:02, 30 gru 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Miło, że podobają się mimo wszystko Również pozdrawiam!

Taki stroik zrobiłam dla córki:

I ozdobiłam lampiony dla niej (inpirując się u naszej Dorotki)

Aniu zaglądam i podziwiam różne dekoracje .Wszystkie mi się podobają.
To prawda ich przygotowanie zajmuje trochę czasu
Ale za to efektownie , przyjemnie, pięknie.
Aniu wszystkiego najlepszego w tym Nowym 2021 Roku Ci życzę.
Nade wszystko dużo zdrówka, zadowolenia z rodziny, pracy i ogrodu.
Dużo zielonych radości. Bo to nam daje dużo energii.
Aby był spokojniejszy i lepszy we wszystkim
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:36, 30 gru 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Tą choineczkę robiłam w ten sposób, czarną doniczkę przemysłową przebiłam na środku dna i nabiłam ją na patyk. Ona sprawia, że choinka jest rozszerzona na dole. Nad doniczką przywiązałam gałązki świerka tak żeby nie było widać doniczki. Później przywiązałam kolejne, zachodzące na siebie gałązki.

Tu jako podstawę zrobiłam stożek z tekturki, który na dole wzmocniłam przebitą doniczką. Gałązki tui wiązałam jedna obok drugiej cienkim drucikiem i później tym owinęłam stożek. Natomiast choineczkę z liści dębu robiłam podobny stożek, który okleiłam szmatką i do tego klejem na gorąco przyklejałam liście. Nie mogę znaleźć w moich zdjęciach tej choineczki.

Dzięki za opis. Chyba dam radę zrobić Ale jak byś znalazła zdjęcia jak robiłaś to pokaż
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:23, 30 gru 2020

Do góry
yolka napisał(a)
Dopiero dziś obejrzałam program z Twoim udziałem. Gratuluję ogrodu, świetnych dekoracji światecznych i swobody przed kamerą. Brawo Dorota
Dziękuję bardzo mi miło.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:18, 30 gru 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, ale przeżyłam dziś niespodziankę!
Zupełnie przypadkowo zobaczyłam w telewizji Ciebie i Twój ogród! Od razu rozpoznałam Niespodzianka, bo dawno nie zaglądałam na O., a i program był raczej powtórką, bo emisja była 26 grudnia (jak już przeczytałam w Twoim wątku).
Gratuluję nagrania, gratuluję pomysłów i wykonania tak cudownych dekoracji.
Drugi odcinek mógłby spokojne powstać z dekoracji domowych. Zachwyciłam się wiankami, domkami z pierników, oświetleniem na altanie. Cudnie Jak w bajce
Pozdrawiamy całą rodziną - mąż i Dorotka też od razu rozpoznali, że byli w Twoim ogrodzie i znają Ciebie Buziaki

Dorotka zawołała, że to ten ogród z jeżykami
Bardzo mi miło, że rozpoznaliście mój ogród i Dorotka pamiętała jeżyki. Dziękuję za pozdrowienia i za to, że się podobało.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:11, 30 gru 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Super zmontowali
Fajnie, że i Tobie się spodobało, jestem bardzo zadowolona z efektu.
Fotki pewnie się już powtarzają, ale skoro jest okres świąteczny to będę Was zanudzać do bólu.

Za drzwiami do ogrodu... 21:06, 30 gru 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Basiu, dziękuję za życzenia Niestety musiałam sobie odpuścić komputer na kilka dni...za dużo na głowie: trochę wnuki pod opieką, chora teściowa i nasze szwankujące kręgosłupy - to wszystko w trakcie przygotowań do świąt. A tu nie chciałam odpuścić dekoracji, własnoręcznych wypieków i dań które zaplanowałam. Lubię zadbać o świąteczną atmosferę dla "ducha",oka i żołądka A przygotowań więcej, bo te całe Święta w domu, a nie trochę "w gościach" Ale sprawia mi to radość i poczucie spełnienia, a że czasami dołączają jakieś trudy życiowe...no cóż na to nie mamy wpływu i jakoś trzeba dzielić czas!
Nawet nie zdążyłam wpaść tu wcześniej do Was z życzeniami. Ale święta jeszcze trwają więc życzę Wszystkim tu zaglądającym dużo spokoju, wiary w lepsze jutro, radości i Miłości która niech się rodzi w nas nie tylko w Święta!

Aniu z taką radością przekazujesz przygotowania do świąt. Ja tam takiej radości nie mam wszystko mnie przygnębia. Najgorsza ta pogoda każdy dzień gorszy od poprzedniego jak nie leje to wieje.
Też sama jestem do wszystkiego nawet jeszcze więcej potraw robiła niż poprzednio bo na wynos. Obdzielić 2 synów to duży wyczyn na szczęście pierniczków już nie piekłam. Najgorsze pierogi i uszka dwa dni lepilam.
Barszcz tyle litrów aby to przygotować to kupa roboty.

Robię zawsze wigilię i drugi dzień świąt obiad. Wszyscy czekają aby w drugi dzień były kluski (pyzy) rolady,kaczka i czerwoną kapustą i inne przystawki. Więc wszystko i tak musiałam zrobić i rozdać.
Na szczęście święta przeszły w zdrowiu i spokoju.

Jeszcze Sylwester i Nowy Rok

Aniu w nadchodzącym 2021 dużo zdrowia, szczęścia.i radości. Wszelkiej pomyślności.

Przepis na sernik skopiuj u mnie

Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies