Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 21:52, 11 kwi 2021

A zamówiłam trochę traw, bylin. Do tego podzielę to co mam. Może starczy
inka74 22:01, 11 kwi 2021

mrokasia napisał(a)

Przyjedź do mnie, mam trochę do zrobienia .
Aprilek też mi to proponowała. A jak moją dzisiejszą pomoc zobaczyła... Psiapsiółka przyjechała, ta od grzebania w ogrodzie. Podgoniłyśmy dziś bardzo mocno. Na jutro tylko róże mi zostaną do wsadzenia i wystawienie śmieci zielonych. Z doniczek tylko dwie mi zostały.na frontowej pojawiły się graby przesadzone z narożnika z boku. Tam wsadziłam buki. I powstał płotek cisowy. Przesadziłyśmy magnolię. Rabaty do końca zostały wysypane obornikiem i mączką. Potem podlane. Zrobiłam nasadzenia na łuku po usuniętej kostce. Jeszcze doniczki do obsadzenia. Pod płotem posadziłam cisy. Ogólnie znowu ledwo się ruszam.
inka74 07:10, 12 kwi 2021

Jola wczoraj uświadomiła mi, że nie pokazałam wam mojego czarnego ciemiernika. Jest rzeczywiście piękny choć to maleńka sadzonka, która dopiero co odbiła po zimie. Jedyna wada - kwiatek patrzy w dół. Zaleta - czarny prawie kwiat podwójny i ciemne młode listki. Wygląda jak kosmita ))
Kasya 07:14, 12 kwi 2021

inka74 napisał(a)
Jola wczoraj uświadomiła mi, że nie pokazałam wam mojego czarnego ciemiernika. Jest rzeczywiście piękny choć to maleńka sadzonka, która dopiero co odbiła po zimie. Jedyna wada - kwiatek patrzy w dół. Zaleta - czarny prawie kwiat podwójny i ciemne młode listki. Wygląda jak kosmita ))

Piękność
Podwójne wszystkie u mnie patrza w dol
Kasya 07:15, 12 kwi 2021

inka74 napisał(a)
Aprilek też mi to proponowała. A jak moją dzisiejszą pomoc zobaczyła... Psiapsiółka przyjechała, ta od grzebania w ogrodzie. Podgoniłyśmy dziś bardzo mocno. Na jutro tylko róże mi zostaną do wsadzenia i wystawienie śmieci zielonych. Z doniczek tylko dwie mi zostały.na frontowej pojawiły się graby przesadzone z narożnika z boku. Tam wsadziłam buki. I powstał płotek cisowy. Przesadziłyśmy magnolię. Rabaty do końca zostały wysypane obornikiem i mączką. Potem podlane. Zrobiłam nasadzenia na łuku po usuniętej kostce. Jeszcze doniczki do obsadzenia. Pod płotem posadziłam cisy. Ogólnie znowu ledwo się ruszam.

Brzmi dobrze tylko gdzie fotki ?
Przesadzałas magnolie ? Odważna
popcorn 07:18, 12 kwi 2021

Pokazuj te zmiany, niezłe szaleństwo u ciebie Ciemiernik piekny, ma jakąś nazwę?
buziaki i dobrego dnia życzę!
inka74 07:22, 12 kwi 2021

Na razie to na tych fotach nic nie widać bo rośliny patyki. Na froncie na razie są tylko dosadzone graby na ścianę i przesadzona magnolia. Zabrakło mi ziemi na dołożenie do reszty. Jak coś oprócz patyka magnolii zobaczysz to jesteś mistrzynią.

inka74 07:29, 12 kwi 2021

Tu będzie zmiana, cisy muszą iść bliżej pnia hortensji.

Tu ciski dosadzone na tło

A tu rabata po łuku. Zabrakło mi 2 cisów. Muszę dokupić a już lokalnie ich nie ma. Brak jeszcze dodatków, kostka do mycia i malowania.

popcorn 07:33, 12 kwi 2021

Wygląda super, a jak się zazieleni bardziej i wypełni będzie pięknie
No i jak Ci ta masa czosnków zakwitnie to będzie szał super!

Za magnolię trzymam kciuki, zabiłam ich już kilka, więc teraz z czcią i nabożnością stoję i chucham i dmucham nad tymi posadzonymi
inka74 07:33, 12 kwi 2021

Roboty kupa a widoki jeszcze marne. Z frontem to do końca maja będę walczyła bo tam nic nie mogę zrobić póki tulipany są. A że rośliny mikroskopijne więc nie wiem co sadzę. Pewnie na jesieni będą zmiany. Także wiecie, może za rok będzie widać efekty.