Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:46, 16 maj 2018

Do góry
Lubie swierki, piękne przyrosty ten był już na wykończeniu miał wszystkie choroby tego gatunku leczyłam i tak pięknie rośnie.

Perukowiec pod ciężarem wody

Roślina skalna myślałam, że nic z niej nie będzie a tu proszę kwitnie do póznej jesieni

Moja działka na Dębowym Lesie 23:39, 16 maj 2018

Do góry
Aniu postaram się jutro pozagladsc u ciebie bo też kolorowo.
Dobranoc
Ptasi gaj 23:16, 16 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przesliczne miejsce stworzyłaś, gratulacje

Dziemuje Sylwia, ty tez masz pieknie odpisalam.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:13, 16 maj 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Nie padalo. Cos pokropilo w nocy, bo auto mokre ale nic pozatym. Opady u nas tez zapowiadaja ale na zapowiedziach sie konczy.

Irenko bo ja w szkolce Kolo Ciebie ja kupilam drugi rok ja mam ale pierwszy tak obficie kwitnie.
Piwonii mam w tym roku o wiele wiecej. Dostalam od sasiadki i te tez beda kwitly i jeszzce jedna, ktora kupilam z 3 lata temu wreszcie sie zdecydowala.

Mam 3 szt piwonii i tylko 1 sz kwitnie drugi raz a mam je od 4 lat.
Pisza, ze piwonia aby kwitla musi byc plytko posadzona wiec posadzilsm plytko i guzik dej 2 szt nie kwitna. Chyba przesadze w inne miejsce. Widocznie tej odmianie cos tam nie pasuje.

U nas dzisiaj dobrze podlalo prawie 5 godz padalo ale tak solidnie wiec jak nie bedzie znowu upalow to tydzien spokoju mam.

Piekna ta krzewuszka ma ciemne liscie a moze pamietasz nazwe to napisz.
Mam tez krzewuszki ale pozniejsze, wiec jeszcze w paczkach.

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:03, 16 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
I kto to pisze, o pieknym miejscu. Twoj areał to raj wsrod pól nie konczaca sie przygoda z wszelka roslinnoscia.

Pozdrawism Sylwia

Bo to chyba tak jest, że najmniej doceniamy to co mamy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:00, 16 maj 2018

Do góry
I kto to pisze, o pieknym miejscu. Twoj areał to raj wsrod pól nie konczaca sie przygoda z wszelka roslinnoscia.

Pozdrawism Sylwia
Bylinowa łąka 22:56, 16 maj 2018

Do góry
Plot wazna rzecz byle jaki ale aby byl. Tez bym nie grodzila, ale watachy dzikiej zwierzyny to poprostu jest nie mozliwe bezcplotu.
Mam kazdego roku droge zryta przez dziki a sasiad kazdego roku na przeorana łąkę przez dziki.
Bierze dwie opony z traktora i deske i w ten sposob wyrownuje glebe laki.
Bylam na watku u Moniki ma piekny ogród i duzy wiec jak od czasu do czasu sarna koziolek bo to on podgryzie troche roślin to nie strata najgorsze sa dziki.

Gosiu jeszcze nie dojrzalas do siatki ale moze z czasem. Twoj teren wiec ty wiesz, jak tam jest. A wilki są?

Sadz duzo roznych roslin aby meni dla zwierzat bylo bogate w witaminy

Pozdrawiam na wesolo.
Ptasi gaj 22:48, 16 maj 2018

Do góry
Może trochę irysow.

Oczko masz cudnej urody i tak przepięknie wtopione w linie brzegową i porastającą brzegi roślinność
Niezwykle naturalnie to wygląda
Ptasi gaj 22:25, 16 maj 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pięknie widać przestrzeń w twoim ogrodzie. Też mi się podoba to zdjęcie, choć ja nie jestem zwolenniczką kamyczków. Tu jednak pasują i nie są sztuczne.

Te kamienie sa rozstawione na chybil trafil. Ten mniejszy sie po zsuwal z poboczy do rowu (tak to rów) w ktorym kamykami przykryta jest zolta rura melioracyjna. Jak sie uporamy z innymi pracami to trzeba ten row doprowadzic do porzadku.
Duzo jeszcze brakuje abym byla zadowolona ze wszystkiego zawsze cos tam jest nie tak.
Ogrodowe kreacje 22:20, 16 maj 2018

Do góry
Miskant jest troche marny, ale nje jest tak zle. Poruszaj mu troche ziemie aby troche napowietrzyc moze ma ciezka ziemie a ma tam dosyc slonca? . Nie trac nadziei. Jak sie nazywa?

Elu to Grosse Fontane
Ptasi gaj 22:18, 16 maj 2018

Do góry
elka_ napisał(a)

Urocze miejsce!

Kamienie w deszczu wygladaja jakby je ktos miesiacami glancował.
Zakatek? Tez go lubie. Jeszcze wszystko nie kwitnie, tonesc, krwawnica irys i wiele innych roslin
Ptasi gaj 21:19, 16 maj 2018

Do góry

Urocze miejsce!
Ogród Małej Mi 2017 20:12, 16 maj 2018

Do góry
Aniu odpisalam na moim watku. Zajrze do ciebie pozniej bo widze na ostatniej str cudenka.

podziekował
Sezon 2017 u Hanusi 18:52, 16 maj 2018

Do góry
Haniu deszcz ma przejsc przez cala Polske to i do ciebie zawita u nas przestalo juz lac. Solidnie popadalo. Wszystko odzylo.

Dmucham w strone morza.
Ptasi gaj 18:45, 16 maj 2018

Do góry
Przestało padać

Ptasi gaj 18:41, 16 maj 2018

Do góry
Może trochę irysow.

Ptasi gaj 18:37, 16 maj 2018

Do góry
To kozi bród z mojego awatar rozsianych się znowu.

Łączka już zaawansowana. Jak słońce zawiesi będzie większy rozkwit margaretek.

Tulipanów ie liście ciężkie od deszczu.

Ptasi gaj 18:31, 16 maj 2018

Do góry
Zakwitl dr Rupert

Błękitny anioł dosyć wysoki z spora ilością pączków ale późniejszy.

Ten w donicy też bardzo ładny przechowalni się bardzo dobrze przez zimę.

Jeszcze mam podwojnik chyba amurska bardzo drobne, gęste ok 2 cm białe kwiatuszki pnie się po krzakach. Mam go od zeszłego roku jeszcze u mnie nie kwitł.

Liliowo i kolorowo:) 16:54, 16 maj 2018

Do góry
Danusiu moje 2 szt rosna w pelnym sloncu ten duzy tez. Trzeci do poludnia ma slonce pozniej cien. Wiec te w sloncu maja wiecej kwiatow, ale czy to ma wplyw na kwitnienie moze rowniez zalezec od ziemi.
Teraz dosyc dobrze pada z czego sie cieszę a zapach sie roznosi.

Danusiu ta stipa mi sie podoba posadzilam tytulem proby. Beda chwasty to shakuje i tyle.
Ograniczam juz moje chciejstwa, nie za bardzo piele. Biore hakownice motyczke prosta mniejsza lub wieksza i zdzieram chwasty zostawiam do wysuszenia zgrabie i do kompostu.
Mam jedna rzecz do wypielenia, ale specjalnie sie ociagam aby trawa wyrosla bo wtedy lepiej wypiele. W zeszlym roku wypielilam wiosna i dwa razy pielilam
To rabata dluga z jalowcami, tujamini tawulami.
Co ty myslisz wszyscy maja chwasty jakby wszystko pielic to etat gotowy w ogrodzie wyjdziesz z jednego kata to w drugim po kilku dniach znowu las.

Pozdrawiam

To masz fajnie, ja teraz będe dosadzać bodziszki i runianki i hosty by jak najmniej mieć do plewienia. Teraz to najwięcej mam cięcia.
Ogród Małej Mi 2017 16:46, 16 maj 2018

Do góry
Aniu odpisalam na moim watku. Zajrze do ciebie pozniej bo widze na ostatniej str cudenka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies