Mam 3 szt piwonii i tylko 1 sz kwitnie drugi raz a mam je od 4 lat.
Pisza, ze piwonia aby kwitla musi byc plytko posadzona wiec posadzilsm plytko i guzik dej 2 szt nie kwitna. Chyba przesadze w inne miejsce. Widocznie tej odmianie cos tam nie pasuje.
U nas dzisiaj dobrze podlalo prawie 5 godz padalo ale tak solidnie wiec jak nie bedzie znowu upalow to tydzien spokoju mam.
Piekna ta krzewuszka ma ciemne liscie a moze pamietasz nazwe to napisz.
Mam tez krzewuszki ale pozniejsze, wiec jeszcze w paczkach.
Plot wazna rzecz byle jaki ale aby byl. Tez bym nie grodzila, ale watachy dzikiej zwierzyny to poprostu jest nie mozliwe bezcplotu.
Mam kazdego roku droge zryta przez dziki a sasiad kazdego roku na przeorana łąkę przez dziki.
Bierze dwie opony z traktora i deske i w ten sposob wyrownuje glebe laki.
Bylam na watku u Moniki ma piekny ogród i duzy wiec jak od czasu do czasu sarna koziolek bo to on podgryzie troche roślin to nie strata najgorsze sa dziki.
Gosiu jeszcze nie dojrzalas do siatki ale moze z czasem. Twoj teren wiec ty wiesz, jak tam jest. A wilki są?
Sadz duzo roznych roslin aby meni dla zwierzat bylo bogate w witaminy
Te kamienie sa rozstawione na chybil trafil. Ten mniejszy sie po zsuwal z poboczy do rowu (tak to rów) w ktorym kamykami przykryta jest zolta rura melioracyjna. Jak sie uporamy z innymi pracami to trzeba ten row doprowadzic do porzadku.
Duzo jeszcze brakuje abym byla zadowolona ze wszystkiego zawsze cos tam jest nie tak.
Kamienie w deszczu wygladaja jakby je ktos miesiacami glancował.
Zakatek? Tez go lubie. Jeszcze wszystko nie kwitnie, tonesc, krwawnica irys i wiele innych roslin
Błękitny anioł dosyć wysoki z spora ilością pączków ale późniejszy.
Ten w donicy też bardzo ładny przechowalni się bardzo dobrze przez zimę.
Jeszcze mam podwojnik chyba amurska bardzo drobne, gęste ok 2 cm białe kwiatuszki pnie się po krzakach. Mam go od zeszłego roku jeszcze u mnie nie kwitł.