Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:58, 29 gru 2012

Do góry
Słonko za oknem i niezły mrozik..rano było -8.
Jako, że czasu moze nie być wstawiam ostatnią moją lilię i kończę ostatni w tym roku projekcik... mam nadzieję, że skończę do przyjazdu gości.. a potem 2 dni na nartkach..... obiecałąm do końca roku pokazywać moje lilie
To ostatnia ..... więcej odmian jeszcze nie posiadam
LILIA TYGRYSIA RED TIGER

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 27 gru 2012

Do góry
Ja tu zaglądam i co widzę lilie i lato w pełni a u mnie jeszcze 36 cm śniegu.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:14, 27 gru 2012

Do góry
Ho, ho, ho... dolina tęczy
I widzę, że sprawiłam ci problem..ale Danusia dobrze pisze.. lilie możesz wsadzić jedna cebulkę pomiędzy inne rośliny np hosty , trawy, byliny.. one uwielbiają mieć nogi w cieniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:30, 27 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tęcza niesamowita, a odnośnie wysokich lilii, co tam pisałeś u ASC to na nie nie trzeba za wiele miejsca. Cebule wciśniesz wszędzie, a jak wyrosną to będą górować nad wszystkim. Nawet nad świecznicą czy hostami. Sadź

Świecznicy nie mam...jeszcze.... na pewno na liście chciejstw są floksy... i stipy...i coś tam jeszcze No to wiosną będzie polowanie na lilie
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:33, 27 gru 2012

Do góry
Ale cudne te lilie....przez Ciebie rozważam ich kupno wiosną Tylko skąd wziąć miejsce
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:19, 27 gru 2012

Do góry
Wiedziałam, że u Ciebie znajdę oderwanie od szarości za oknem - lilie przepiekne, nawet ta która nie zachwyca
Pozdrawiam
Lek na całe zło czyli mój ogród 10:30, 22 gru 2012

Do góry
Wpadłam kuknąć na lilie... i gonię na zakupy......... jak ja tego nie lubię ........ i jeszcze ten dziki tłum...... już jestem chora...... na samą myśl.. A lilia od Bożenki jest cudna
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:03, 21 gru 2012

Do góry
ładne lilie Aldonko pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:41, 20 gru 2012

Do góry
Piękne lilie dziewczyny pokazujecie. U nas zimowego klimatu zero. Ale może coś popada na święta.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:41, 20 gru 2012

Do góry
mira napisał(a)
no pewnie nie można mieć wszystkiego
a lilie złotogłów masz ? będę na nie polować na wiosnę

Tylko jedną i nie naszą czystą odmianę, tylko jakiegoś mieszańca... gdzieś go wcześniej pokazywałam
Powtarzam Jeszcze mała, ale ma dopiero 2 zimy.... najbardziej podobają mi sie i tak w niej liście
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:37, 20 gru 2012

Do góry
no pewnie nie można mieć wszystkiego
a lilie złotogłów masz ? będę na nie polować na wiosnę
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:30, 19 gru 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Iza !!! u Ciebie lilie ach jak ja tęsknię za ich zapachem......

Aniu nigdy nie lubiłam lilii ... pewnie przez pokraczne skojarzenie ich ze smolinosami ... wiem i wstydzę siem każdym bolącym mięśniem ... a od tego lata i tego dnia kiedy w ogrodzie Ani z Adamo pod lilią siedziałam mam do nich sentyment ... i nie wiedziałam, że zapach można pamiętać ... można ... to trochę lata ... tak "mimo woli"

jakoś niefortunnie niezgrabnie siedzę to może tu lepiej

to zrobiła nam Danusia ... pozdrawiam i macham
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:42, 19 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ania jak to ja nie lubię żółtego? A czyja rabata przy kuchni jest żółta? Wiem rzadko pokazywana bo jeszcze nie gotowa ale żólte lilie "som"

O... to przepraszam..... nie dopatrzyłam..... nieuważnie śledzę wątki.... albo gapa ze mnie Ja lubię żółty bo widoczny i taki słoneczny
A ja by nie zrobić sobie bubu.. jak ty i pojechałam na ćwiczenia i zostałam się na 2 godzinki

Jutro będę zgon.......
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:04, 19 gru 2012

Do góry
Iza !!! u Ciebie lilie ach jak ja tęsknię za ich zapachem......
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:51, 19 gru 2012

Do góry
Ania jak to ja nie lubię żółtego? A czyja rabata przy kuchni jest żółta? Wiem rzadko pokazywana bo jeszcze nie gotowa ale żólte lilie "som"
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:37, 19 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ania będzie głupie pytanie.... czy Ty te lilie wykopujesz na zimę????

Małgosia ja niczego nie wykopuję, tylko dalie.. bo nawet kany się zostały w gruncie.. jak zwykle zresztą... nie mam czasu na takie zabawy.. kiedy na emeryturze.. ale teraz u mnie tylko to co sobie potrafi radzić samo.... wyjątek robię dla dalii.....

To i ja sobie wkopie a co Dzięki Ania
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:21, 19 gru 2012

Do góry
Rano jak zwykle na szybciutko......

Iza - trudno będzie bez machniom....... w końcu na starszy model się nie wymienia.... A bule to był dobry pomysł.. chłopaki się nie nudziły A ja żąłuję, że z nimi nie pograłam.. ale jak żaba ...nie szło się rozdwoić ..

Sebek - punkt dla Ciebie za ripostę... sorki Konstancja.. tu punkt dla Sebka bezapelacyjny

Aldonka - mi się też marzy jeszcze takie śniadanie.. a może lepiej nie...bo bym się toczyła, a nie chodziła ... właśnie dziś sobie przypomniałam że mam karnet kupiony na ugi-bugi.. i nie chodzę z braku czasu... a dla niewtajemniczonych.... to moja grupa kateringowa robi takie śniadania.... śniadanie w moim wykonaniu......lepiej nie mówić ... Buziam cały katering.....

Aniu Monte - całe szczęście, że to jedno i to samo..bo był moment, że znów się pąsem oblałam ze wstydu.... chociaż dla mnie to są lilie.. i jak go zwał tak go zwał..byle ładne

Martek - moje ignoranctwo.. w kwestii kfiatków jest wielkie... z czym się nawet nie kryję ... i faktycznie ..jak astry u Ciebie to pierwsza myśl o jednorocznych...boś Ty królowa ich.. ...a faktycznie mam dużo astrów bylinowych Choinkę Ci dam..tę kolorową, ale jeszcze bombki na niej muszę powiesić Czerwone.............

Kindziu - u mnie świątecznie tylko na 3 drzewkach By nie było, że u każdego coś o świętach a tylko u mnie ciszaaaaaaaaaaa ........... u mnie będzie przygotowanie do świat w ostatni dzień.. albo w niedzielę.... praca w godzinach nieokreślonych ma to do siebie, że czasami przygwoździ.. a tu jeszcze trza na forum posiedzieć.... wiec zmykam...

Nigdy nie mów nigdy 08:36, 19 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Oj świątecznie wszędzie... u mnie też.. lampki na choince są

Byłam...widziałam...lilie , ach...
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:32, 19 gru 2012

Do góry
miód na moje serce, te Twoje lilie...cudne!

I u Ciebie już świątecznie całą gębą

U nas dopiero w sobotę się zrobi
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:45, 18 gru 2012

Do góry
Zeta napisał(a)
Piękne te lilie moja babcia miała lilie św. Antoniego mówiła, że to najpiękniejsze kwiaty.

O kurcze.. i tak jest z moim nazewnictwem... to lilie są św Józefa cz u Antoniego.... oj i ze świętymi tez kiepsko, świętych odróżniam... Antoni był od zagubionych rzeczy (oj ile razy się do niego modlę)..a lilie... zaraz pogoooglam..

Uffff... ale stresa mi narobiłaś....... jedni zwą je tak, a drudzy siak...... no i wujek G. rozwiał wątpliwości
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies