Dajanko mój M wyczytaładziś ze u Ciebie Amerykanie na pustyni mają zrzuty robic. Jak byś dobrze pilnowala to moze bys jakiś samochodzik terenowy wojskowy upolowała albo nawet czołg.
Co do zwierzątek to ja w tym względzie aż tak wrażliwa nie jestem, ślimaków nie zabijam bo nie mam ich zbyt dużo ale mszyce traktuję bezwzględnie i jak mi lilie obgryzaja te czerwone to jednak idą pod but bo inaczej musiałabym z lilii zrezygnowac.No i szerszenie też u mnie są prześladowane, po co mi bzy niszczą?
Bogdziu, jeśli znajdziesz chwilkę, proszę zaglądnij do mnie. Może znasz ptaka,który robi KRA KRA
Kra kra jest typowe dla Kruka ale nie tylko,, dla gapy ,,gawrona również chyba dla wszystkich krukowatych
Zgadza sie.
Sprawdzałam gawrona i wronę, ale o kruku nawet nie marzyłam. Ktoś mi wbił do głowy, że u nas kruków nie ma, że na nizinach w północnej Polsce.
Aguś sprawdziłam w książce p Kruszewicza (dyr warszawskiego zoo) Pisze jak wół i mapka jest z terenem zasiedlenia -cała Polska.Pisze tak : 5-10 par na 100km kwadratowych a na wschodzie w Puszczy Augustowskiej i Białowieskiej kilkakrotnie więcej.Dotyczy to par lęgowych a sa jeszcze ptaki nielęgowe których tu nie uwzględniono.
Czy nie za bardzo wywrotowe Twoje zawołanie? A tak na poważnie coś z tymi szkodnikami jednak zrobic trzeba szczególnie jeśli ich u kogoś tak jak u Ciebie jest niezliczona ilośc. Nie ma innego wyjscia.
Czy nie za bardzo wywrotowe Twoje zawołanie? A tak na poważnie coś z tymi szkodnikami jednak zrobic trzeba szczególnie jeśli ich u kogoś tak jak u Ciebie jest niezliczona ilośc. Nie ma innego wyjscia.
Śmierć ślimakom nagoskorupkowym!
No cóż u mnie to albo oni albo ja..... w symbiozie z nimi się nie da....
Nie moje to foto... ale dla miłośników ślimaków proponuję zajrzeć na konkurencyjne foto... albo wrzucić w wyszukiwarkę hasło ślimaki-podkarpacie .... acha te draństwo dorasta do 10cm... i więcej... To w okolicach Krakowa, ale one idą z naszych terenów i u nas ich najwięcej.... w sprowadzonym materiale sadowniczym zaimportowano i ślimaki. ...... jeden ślimak składa 400-500 jaj na raz...