Wracam ciągle do początków. Chce się zapytać gdzie dostanę takie okucia narożne do skrzynek warzywnych. Czy te deski były razem z okuciami. Proszę o odpowiedź.
Piękne te buczki się zrobiły. Będę sądziła w przyszłym roku ciągle się zastanawiam co posadzić graby czy buki - pieknie się robi u ciebie.
"Moja" ptaszarnia rozrabia w karmnikach jak chyba nigdy...Na trawie pod karmnikami rozsypanego ziarna aż nadto, może pozbierają jak im się skończy w karmniku. Najwięcej rozrabiają sójki... Dzięcioł natomiast dziobał słoninkę, aż w końcu zabrał całą i odfrunął...Ale nie tak umawialiśmy się...
Greg, a te zdjęcia to dla Ciebie, tuje po drastycznym cięciu, a następne zdjecia już zagęszczone...
Zuzanna to płytka kałuża kamienie wrzucone do środka mają służyć ptakom i owadom. Kupiłam dość tanią folię w ogrodniczym, złożyłam na 4 i wyłożyłam kamieniami. Czyszczę wiosną a w ciągu roku przelewam wodą z węża
Poidło znajduje się w zagłębieniu przed dużym kamieniem, więc niewielkie
Piękny masz ogród Kamilo
Bardzo mi się spodobało to mini oczko wodne. Czy mogłabyś opisać jak jest zrobione? Czy to tylko płytka kałuża czy coś głębszego? Chciałabym coś takiego jako poidełko dla ptaków zrobić.
PS. Uwielbiam wszystkie wyżły , pseudo wyżły i inne "leśne" psy. Przypominają mi dzieciństwo