Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 05:25, 07 paź 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Na co chorują Twoje cisy? Mój już trzeci w tym sezonie zaczyna żółknąć.

Zuza
moje chorują na nadmiar wody przede wszystkim ....miały też misecznika ...
a poza tym kupiłam beznadziejne-kopane z gruntu miały mocno obciosane korzenie ....
wczoraj wymieniłam wszystkie w przedogródku na tuje -te rokujące dobrze( czyli ze zdrowymi białymi korzonkami ) przesadziłam gdzie indziej ,a te z korzeniem jak piąstka dziecka-bez zdrowych nowych korzonków wywaliłam -....

przed

po

tu za limki przesadziłam te zdrowe ciski -na niskie prostokąty ,czy tam paseczki do cięcia

poprzycinałam trochę pozostałe cisy ....teraz muszę doczytać ,czy jakieś jesienne odżywianie im zapewnić
Ogród z wilkiem zamkn. 05:06, 07 paź 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Magda, raczej na odwrót, rdest pożre Vanilkę.

Danusiu
to trzeba będzie rozsadzić w przyszłym sezonie
trzeba sobie zapewnić pracę na przyszły sezon

zainspirowałaś mnie tymi rabatami limonkową i różową -u mnie co prawda zupełnie inne drzewa i inne rośliny ,ale kolory odgapiłam
w brzozach miałam wcześniej vanilki -ale gryzły mi się po przebarwieniu z żółtymi odcieniami innych roślin -jakoś róż i żółty mi nie bardzo siedzą ,więc potetrisowałam .....i teraz dużo bardziej mi się podoba .....do Twojej perfekcji daleko,ale jakaś skromna namiastka kolorystycznie jest

limonkowa -jeszcze nie skończona -będę ją poszerzać i jeszcze robić drobne tetrisy ....za limonkowymi hortensjami znowu powtórzę derenie ....

a po przekątnej jest wiśniowa z vanilkami -pokazywana wcześniej ....
jeszcze kilka sezonów zejdzie mi na tą część ogrodu .....cieszę z tego -będzie co robić
Pszczelarnia 01:14, 07 paź 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kiedyś Mira postawiła w opozycji róże i hortensje (Pytanie "róże czy hortensje?"). U mnie z takiej perspektywy nie są opozycją, jednakowo zdobią jesienny ogród.

A więc hortensje czy róże?

Cudowny widoczek!!! Mnie w tym sezonie zawiodło kilka hortensji i róż, ale jak można przestać je kochać...?
Dębowe zakątki 00:22, 07 paź 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

... rozpieszczasz mnie tymi fotkami ,
i łaskoczesz moją próżność

proszę o więcej

No no, dziękuję :0
Mówisz, piszesz i masz
Ania -Spełnione marzenie 23:51, 06 paź 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Grzesiu
... raczej myślałam
o czymś w jednym gatunku ,
posadzone pod skosem

... tej hosty oczywiście nie będzie ,
zastąpi ją obrzeże

... idę zernkąć w necie na propozycje
( jeszcze po nazwach nie rozpoznaje roślinek hihihi)

Jakie są wymiary tej rabaty. Ja bym tam nie sądziła samych rozplenice. Przemieszaj z Perowska lub kocimiętka, lawenda. Musisz przemyśleć jak będzie najlepiej. Daj gaure biała na środku.
Penstemon bez problemu u mnie zimuje jeszcze się rozsiewa już mam własne siewki.
Mirkowy ogród (początki) 23:23, 06 paź 2020

Do góry
Mirka napisał(a)
Dzisiaj było wietrznie ale słonecznie . W przerwie remontowej udało mi się zrobić kilka zdjęć

Mirka ta Dalia ładna ona ma ciemne liście. Pomysłowe to krzesło.
Mirkowy ogród (początki) 23:19, 06 paź 2020

Do góry
Mirka widzę, że energii dostałaś. U ciebie zupełnie inna ziemia niż u mnie
Jak sądziłam twoje trawy to różnica duża w kolorze która lepsza nie mam pojęcia.

Nie chcę zapeszyc, ale bardzo ładne porosły te bukszpany koniecznie je musisz przyciąć w przyszłym roku.
Trzmieliny wyrosną wysokie, kaliny nie wiem l, ale też trzeba zostawić więcej miejsca.

Miałam do ciebie wczoraj napisać. Obok mai ośrodka są posadzone kosmosy niskie ktoś je kupił w doniczce wiosna i posadził przepiękny kolor. Rozmawiałam z panią i powiedziała że to Kosmos Sonata ma kepkowy pokrój i wys ok 50 cm jest w kilku kolorach można kupić nasiona.
Moje kosmosy wielkie wiatr powywracał.
Piszesz, że taka burza przechodziła na Ursynowie też grom z jasnego nieba walił.

Mirka zobacz kosmos jaki ładny zostawię ci go niech będzie kolorowo i kwitnie non stop

Mirkowy ogród (początki) 23:12, 06 paź 2020

Do góry
Aniu zobacz fotka z trawami dla ciebiel
Ogród z fortepianem 22:43, 06 paź 2020

Do góry
AgaCzek napisał(a)
W końcu mały postęp: 4 szczepki prusznika od 1,5 miesiąca nie padły - chyba będzie pierwszy sukces rozmnożenia tego niebieskiego drania. Próbuje od zeszłego roku i widzę że szczepki muszę pobierać późnym latem lub jesienią. W tym roku „bawiłam się” od wczesnej wiosny i wszystko schło i padało.

Dwie szczepki przy wykałaczce maja ponad 1,5 miesiąca i wypuszczają listki. Pozostałe dwie są młodsze.

Jupiiiii
Ptasi gaj 22:40, 06 paź 2020

Do góry
Roocika napisał(a)

Wow!

Cudnie w słońcu wyglądają trawy!

Wow to będzie za jakiś czas o ile nie będzie mrozu. Jak będą się przebarwiać. Tak było w zeszłym roku

Ta brązowa na pierwszej focie po lewej stronie to trawa afrykańska ta sama co na drugiej jest żółta.
Następna od lewej Memory i ostatnia Melopartus
Na trzeciej rozplenice. U góry po prawej ta zielona najwyższą kolos nie znam nazwy i 2 siuxy

Na 3 focie obok zielonej młody dąb błotny ma piękne kolory.

W kamiennym kręgu od początku 22:37, 06 paź 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Rabata ognista

.
Identyczna dalia kwitnie u mnie. Aż banana na ryjoku dostałam na widok tej fotki,
Wszystkie pozostałe też śliczne. Gratuluję
Moje ogrodowe życie 22:27, 06 paź 2020

Do góry
Mój ulubiony widok

Ptasi gaj 22:26, 06 paź 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
WOW !!!

Taki mam widok z salonu i na tarasie jak siedzę. Zresztą trawy z każdej strony ogrodu dobrze widać.
Planuję zrobić jeszcze jedna rabatę będzie z grackami i palczatkami, sesleria mi. Zobaczymy co mi się w głowie przez zimę urodzi.
Ogródkowe perypetie:) 22:25, 06 paź 2020

Do góry
Ogród z fortepianem 22:22, 06 paź 2020

Do góry
AgaCzek napisał(a)
Teren za płotem wyglada tak:

Teren ten jest czynny od 9-21.00 jest na nim całodobowa ochrona wiec jest święty spokój. Nie ma drzew, wiec latem jest bardzo mało ludzi z uwagi na upał

Jednym słowem wygrałaś los na loterii działka z takim widokiem.
Jeżeli chodzi o drzewa wszystko do czasu. U nas w Wawie wszędzie drzewa sądzą każdy grajdołek, ulice, parki, osiedlowe uliczki gdzie się da tam wszystko obsadzone uważam, że bardzo dobrze. Przecudowne drogi nad morzem obsadzone lipami jak to mówią - jeszcze poniemieckie. Jedziesz jak w tunelu widać, że je tną od środka.

Agata sadz trawy za 2-3 lata też będziesz miała takie piękne. Zresztą masz pięknie, ale pewnie nie jedna trawę jeszcze można wepchnąć pomiędzy rośliny.
Urodzaj nie z tej ziemi ten pomidorek olbrzym
A ja wszystkim zazdroszczę pięknej szałwi a ja nie mogę się takiej doczekać miernoty u mnie rosną nawet nie pokazuje.
Pozdrawiam
Ogródkowe perypetie:) 22:21, 06 paź 2020

Do góry
Dziś moje kociaki ukatrupiły mi ważkę.. ech.. dwie były, życie straciła większa.. szkoda mi, ale nic nie poradzę, nie słuchają jaszczurka mini straciła tylko ogon..

ogrodowo..
moje chili.. a jeść nie mogę..
hakonka kwitnie ślicznie..

podobnie jak druga świecznica.. 2 sezony czekałam na tą odmianę, niska.. zapach inny niż u tej wyższej i chyba bardziej mi się podoba.. jak perfumy.. słodkie perfumy
Ania -Spełnione marzenie 22:19, 06 paź 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Aniu z przodu tej rabaty możesz dać turzycę morową lub oszimską parę sztuk na obwódkę, ona zimą nie zanika i ma ładny kolor a dalej palczatki i prosa sa zwiewne i pod słońce będą ciekawie wyglądać.

Grzesiu
... raczej myślałam
o czymś w jednym gatunku ,
posadzone pod skosem

... tej hosty oczywiście nie będzie ,
zastąpi ją obrzeże

... idę zernkąć w necie na propozycje
( jeszcze po nazwach nie rozpoznaje roślinek hihihi)
W piaskownicy 22:16, 06 paź 2020

Do góry
W piaskownicy 22:14, 06 paź 2020

Do góry
Ptasi gaj 22:14, 06 paź 2020

Do góry
WOW !!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies