I te moje wyslane od ciebie tez takie piekne beda? Mowa o orlikach.
Sylwia cudny warzywniak. Warto bylo latac z konewka.
Tez ci wszystko kwitnie naraz co zaato tej wiosny.
Wyslalas mi miks to bede musiala kokardki powieszacna czesci, chociaz o e zmieniaja kolory. Trudno posadzę niech rosna w miksie.
zajrzalam Radziu popatrz co za wiosna wszystko naraz szaleje wzrostem wiosenne mieszaja sie z letnimi.
Ide dzisiaj aleja wieczorem i zapavh nie z tej ziemi skad taki zapach a to akacja.
Jak zyje czegos takiego nie widzialam akacja i lipy w czerwcu.
Jak tak pojdzie dalej to beda roze majowe a nie czerwcowe.
Masz kocimietke wczesnjejsza i kwitnje ona sie sama rozsiewa i mnje wcześniejsza i ciut późniejsza groniasta.
Kupilam dzisiaj trzy rodode drony w szkolce juz trochę przerosniete ale podobały mi sie kolory i chcialam aby u mnie nabieraly masy kwiatowej niz w szkolce. Bo wiesz nie dbaja a po drugie wystawione na mocne slońce a u nas ukrol leje sie z nieba deszczu brak.
Ten twoj rodek ma piekne kolor.
Pozdrawiam
Radziu jestem i przeglądam. Zaczne od drzwi. Moim zdaniem zostawic tak jak jest. Znam te strony to drewno jest zaimpregnowane dobrze (poprzednicy robili wszystko z glowa nie rozpada się ), cegla i dachowka ladnie pasuja.
Radziu wszystko ladnje wyglada, a pomysl jakby w tym miejscu nie bylo roślin czy widok byłby ladny - nje wiec nie marudz.
Ja bym na ta sciane miedzy wrotami ciemnymi a oknem ktora jest biala zamaskowala ja i puscila bluszcz trojklapowy i trzymala go w ryzach.
Poza tym jeszcze wstecz watku nie zagladałam wiec ide.
Janka jak już wcześniej chyba w zimie pisałam mam 3 szt. Oliwia od wiosny 2017 r. Posadzone w 3 różnych miejscach i każda inaczej rośnie. W polcieniu Najładniejsza ma stałe miejsce myślałam że będe musiała ja przesadzić bo nie da rady, ale gdzie tam paki kwiatowe ma.
Druga była ładna w zeszłym roku ale musiałam ja przesadzić na rzecz New down. Trochę osłabiona posadzone w słońcu.
Trzecia w zeszłym roku opadły z niej liście jakiś grzyb, opryskalam i teraz też rośnie ładnie ale nie tak jak pierwsza.
W zeszłym roku wszystkie 3 szt kwitly piękne rozety.
Witam Bogdziu. Coz tu powiedziec jest pieknie w twoim ogrodzie.
Blisko mnie sa dwa ogrody kwasolubow jeden w ogrodzie botanicznym w Powsinie, drugi przy pobliskiej parafii (foty u mnie na watku) obyda różne ale twoj przewyższa wszystkie pewnie i w Polsce.
Ja marze o takim ale pewnie nie dam rady za mojego zycia.
Ten bialy nakrapiany widzialam i dzisiaj kupie bardzo ladny.
Jeszcze jedno znowu ukrop leje sie z nieba 28 w cieniu i slonce swieci bezchmurne niebo.
Jest pieknie, ale deszczyk potrzebny. W miescie wysycha trawa zreszta na wsiach tez.
Floksy po kwitnienia. Są rozlozyste i mają pod poduchy małe korzonki wystarczy urwać nawet ręką te długie wsadzić do ziemi te długie wykopać w ziemi poziomie dolki na wys 5 do 8 cm położyć zasypac koniec korzenia i w zależności jak długi korzeń jeszcze w następnym miejscu przysypac i to cała filozofia.
Rosną jak chwasty.
Wszędzie na działce u mnie panosza się jednokolorowe Orliki różowe. Kiedyś jak nic nie miałam przywloklam je od znajomej która tak chętnie się ich pozbywala teraz ja się z nimi mecze są wszędzie na każdej rabacie. Jeszcze nie kwitna.
Pewne azalie muszę wysadzić bo nie rosną, nie mam metki nie wiem czy to taka ich uroda wsadze gdzie indziej może będzie im lepiej. Np ta jest piękna z kwiatu ale szkoda, że ich nie ma więcej.
A rośnie tutaj. Jeszcze jest tam jedna pomarańczową też maleństwo widać na focie jeden kwiatek z lewej strony.
Trawiasta na żwirze rośnie wczoraj usuwałam z niej kepe prosa przeszkadzala mi. Proso ma bardzo wiotkie źdźbła i przy opadach deszczyk ciężkie kłosy się pokładaja przesadzila w inne miejsce.
Ile się natargalam, ręce mnie bolą musiałam korzenie siekierą potraktować.
Tutaj za Kalina. Wsadze dla kontrastu trawę z białym pióropuszem obok z bordowym pióropuszem zamówiłam w albamarze porządna szkółka przesyłki i produkty jak trzeba.