Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Dla odmiany czas na zmiany... 08:36, 10 kwi 2015

Do góry
beta napisał(a)
Marto...a mamy inne wyjście?...matko, nigdy nie plewiłam z zaciśniętymi kciukami...Marta ja myślę, że tak naprawdę to będziemy mogły odsapnąć dopiero pod koniec sezonu...

Racja.
Powodzenia Beatko
Dla odmiany czas na zmiany... 08:26, 10 kwi 2015

Do góry
widziałam że w dobrej kondycji jest- dopiesciłas go przed zimą to się odwdzięcza.
ładne zdjęcia robisz- cykaj i pokazuj, bo bardzo przyjemnie jest je oglądać.
To co- kopiemy, garbimy, pielimy zzacisnietymi kciukami?
Oby do połowy maja, ja potem jeszcze do 9 lipca ( matko, ale kawał czasu w takim napięciu)
Dla odmiany czas na zmiany... 08:14, 10 kwi 2015

Do góry
beta napisał(a)
moja egzaminów na studia nie ma ...tylko wyniki z matury...ale i tak pewnie ma stresa...echhh....małe dzieci mały problem...duże.....

Marto, powiedz mi czy powinnam przyciąć swoje berberysy na rabacie za perowskia i pod szopką?....bo wiesz ja je 'zapuszczam' ale może powinnam delikatnie?

nie, zostaw. Im tnie sie tylko to co odstaje i się nie układa.

U nas jeszcze średniak pisał test na koniec podstawówy i teraz dumamy nad wyborem gimnazjum. jesli to lepsze to ezgamin predyspozycji językowych go czeka.
Dla odmiany czas na zmiany... 07:57, 10 kwi 2015

Do góry
no własnie, pisze. Tez mnie troche łapie ścisk. Ale głównie zajmuję się rozluźnianiem jej bo ona jest mocno spięta.Twoja potem ma luz,czy egzaminy na studia?- moja ma jeszcze egzaminy bo na jej kierunek są
Dla odmiany czas na zmiany... 07:54, 10 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Czy Ty masz zaraz maturę w domu, czy pomyliłam?

Cześć Marto...nic nie pomyliłaś...w maju maturę piszemy...zaczynam mieć stresa...ale przecież jej wynik nie ode mnie zależy....Twoja córa tez pisze?
Dla odmiany czas na zmiany... 07:46, 10 kwi 2015

Do góry
Czy Ty masz zaraz maturę w domu, czy pomyliłam?
Kwiatowy ogródek Monteverde 03:23, 10 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Na razie wystarczy, gdyby była pogoda nie odpowiednia dla róż,deszcz. wilgoć to i tak róże podatne złapią plamistość najczęściej zdarza się tak pod koniec okresu wegetacyjnego, najważniejsze aby dobrze zawsze wygrabić wszystkie liście spod krzewów i na wiosnę opryskać też ziemię, bo grzyb też tam siedzi, i prosić tego co nad chmurami żeby dał piękną pogodę tu podam Ci linka gdzie te wszystkie choroby są dobrze opisane i na co zwracać trzeba uwagę, żeby szybko zapobiec chorobie, poczytaj sobie http://www.oczarjk.pl/?act=258#zamieranie_pedow wpadaj kiedy tylko masz ochotę pozdrawiam

Dziękuję za wyczerpującą informację. Liście zbierałam na bieżącą, kilka razy dziennie,obrywałam też chore liście, ale okropnie te róże wyglądały, wysokie krzaki z prawie gołymi łodygami.
Wszystkie choroby o których jest w linku moje róże miały. Piszesz o pogodzie, tak myślę, że może je za dużo podlewałam co trzy dni?

Pięknie u Ciebie wszystko rośnie, kalina takie kwiaty już ma, magnolia też zaczyna kwitnąć, cesarska korona za chwilę zakwitnie - fajne porównanie do tej z ubiegłego roku o tym czasie. U mnie nic pąki, pąki, pąki

Coś nie mogę dzisiaj w nocy spać, dobrze, że O jest

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:39, 09 kwi 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Rozochociłam się, bo wszystkie które widziałam w szkółce miały pąki kwiatowe, nawet jak magnolia była patykiem do kolan z jedną łodygą! Z tych też powodów zaczęłam się frapować, czemu moja tak skromnie kwitnie.
Może się wstrzymam do następnej wiosny, żeby miec już miejsce docelowe przygotowane

Dla magnoli nie musisz specjalnie miejsca przygotowywać, ważne jest miejsce, w którym chcesz posadzić, jak wiesz i masz, to kupuj, magnolie też potrzebują czasu na pokaz swojej urody, w postaci kwiatów, ja bym kupiła
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:31, 09 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Renatko, nie odpowiem Ci nic o tej magnoli, ja ją posadziłam wiosną, wiesz ja jestem poszukiwaczem, pasjonatem, dla mnie liczy się jak u mnie rośnie, i nie ważne czy zakwitnie, ważne, żeby rosła, ale jak nie zakwitnie po 3 latach, to już jest niewypał, nikomu nie będę polecać, więc narazie testuję....sama musisz zdecydować

Rozochociłam się, bo wszystkie które widziałam w szkółce miały pąki kwiatowe, nawet jak magnolia była patykiem do kolan z jedną łodygą! Z tych też powodów zaczęłam się frapować, czemu moja tak skromnie kwitnie.
Może się wstrzymam do następnej wiosny, żeby miec już miejsce docelowe przygotowane
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 22:16, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

mogę Ci ukopać, wystarczy.

oooo ja bym była baaaaarzo chętna i wdzięczna
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:10, 09 kwi 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Czy to magnolia george henry kern ? Moją załatwiłam przy przesadzaniu, a juz tak ładnie się rozrosłą i kwitła

Kupowałam jako Magnolię Sentinel, ale z odmianą nie ma nic wspólnego, rośnie tak jak dla gatunku z rodzaju gwiaździstej, może to Rosea....bierz jedno pod uwagę, że przesadzona magnolia, to stracona magnolia....no nie zawsze, ja przesadziłam, Genie i się przyjęła, ale to było po jesieni zaraz na wiosnę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:01, 09 kwi 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aga, mam prośbę. Podpisuj magnolie, chodzi mi o odmianę. U mnie będzie kwitła tyko magnolia gwieździsta i yellow bird. Mało jak na 8 sztuk. No, ale niektóre jeszcze małe. Z niecierpliwością czekam na black tulipanka Może w przyszłym roku

Ewuś podpiszę jak rozkwitną, ósemka, to jest dużo, magnolie powoli rosną, więc wsadzamy....czekamy, masz Black Tulip, mojej się nie udało przeżyć, czekam na kwitnienie Genie....u mnie będzie dużo Suzanki, Galaxy, Yellow River, bo to najstarsze egzemplarze....na maluchy musimy poczekać
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:56, 09 kwi 2015

Do góry
Magnolia już szykuje się do startu piękne zdjecia
jak będę w szkółce to zadzwonię
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:40, 09 kwi 2015

Do góry
Magnolia już prawie
Klatka fajna, kolorowa
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:24, 09 kwi 2015

Do góry
Czy to magnolia george henry kern ? Moją załatwiłam przy przesadzaniu, a juz tak ładnie się rozrosłą i kwitła

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:22, 09 kwi 2015

Do góry
Aga, mam prośbę. Podpisuj magnolie, chodzi mi o odmianę. U mnie będzie kwitła tyko magnolia gwieździsta i yellow bird. Mało jak na 8 sztuk. No, ale niektóre jeszcze małe. Z niecierpliwością czekam na black tulipanka Może w przyszłym roku
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:00, 09 kwi 2015

Do góry
Miałam dzisiaj zajęcia więc do ogrodu trafiłam po 15.00, trochę popracowałam i kilka fotek strzeliłam
powojnik Markham's Pink

piwonia majowa

koperkowa

ciemiernik coraz bardziej się otwiera

kalina cieszy oko i ladnie pachnie

magnolia ma coraz bardziej otwarte kwiaty
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:52, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

dozuj sobie te udręki rozsądnie, bo się nie podniesiesz i trwałe ubutki na zdrowiu mieć będziesz. Gośka jest faktycznie atomówka, ma wielka siłę rażenia.

no ja prawie zeszłam od tego atomu Gośki, Ja nawet nie wiem co powiedzieć no obłęd ...
Magnolia a Ty to na własne oczy oglądasz
Gośka powiem tylko, że nie dość że pracowita, że zdolna diabelnie, to jeszcze piękna no jak żyć kurde, no kumulacja normalnie !!!
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 20:37, 09 kwi 2015

Do góry
kachat napisał(a)

Prawie 4km, dla niemobilnej ciut za dużo na dziś Zresztą bym się z tym wszystkim już dzisiaj nie zabrała, paprocie już niemal w zębach niosłam... Nie dołuj mnie Kasya, ta hortka nie jest taka zła, wielkością będzie do moich pozostałych dwóch pasowała (siem pocieszam )

Ja na Jaskółczej to będę pewnie jeszcze paprocie brała, tawułki, bodziszki...

Tam jest tawułka taka w malinowym odcieniu- wg mnie bardzo ozdobna bo długo daje kolor,jeszcze w pąku i po kwitnieniu. To odmiana Red Sentinel

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 20:30, 09 kwi 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Dziewczyny jak Wam zostanie tej przytulii to ja chętnie bym się uśmiechnęła do Was
Kasia jak możesz to zerknij czy mają owocowe drzewa, najlepiej jabłoń Ligol
nigdzie już u siebie nie widzę

mogę Ci ukopać, wystarczy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies