widziałam że w dobrej kondycji jest- dopiesciłas go przed zimą to się odwdzięcza.
ładne zdjęcia robisz- cykaj i pokazuj, bo bardzo przyjemnie jest je oglądać.
To co- kopiemy, garbimy, pielimy zzacisnietymi kciukami?
Oby do połowy maja, ja potem jeszcze do 9 lipca ( matko, ale kawał czasu w takim napięciu)
nie, zostaw. Im tnie sie tylko to co odstaje i się nie układa.
U nas jeszcze średniak pisał test na koniec podstawówy i teraz dumamy nad wyborem gimnazjum. jesli to lepsze to ezgamin predyspozycji językowych go czeka.
no własnie, pisze. Tez mnie troche łapie ścisk. Ale głównie zajmuję się rozluźnianiem jej bo ona jest mocno spięta.Twoja potem ma luz,czy egzaminy na studia?- moja ma jeszcze egzaminy bo na jej kierunek są
Dziękuję za wyczerpującą informację. Liście zbierałam na bieżącą, kilka razy dziennie,obrywałam też chore liście, ale okropnie te róże wyglądały, wysokie krzaki z prawie gołymi łodygami.
Wszystkie choroby o których jest w linku moje róże miały. Piszesz o pogodzie, tak myślę, że może je za dużo podlewałam co trzy dni?
Pięknie u Ciebie wszystko rośnie, kalina takie kwiaty już ma, magnolia też zaczyna kwitnąć, cesarska korona za chwilę zakwitnie - fajne porównanie do tej z ubiegłego roku o tym czasie. U mnie nic pąki, pąki, pąki
Coś nie mogę dzisiaj w nocy spać, dobrze, że O jest
Dla magnoli nie musisz specjalnie miejsca przygotowywać, ważne jest miejsce, w którym chcesz posadzić, jak wiesz i masz, to kupuj, magnolie też potrzebują czasu na pokaz swojej urody, w postaci kwiatów, ja bym kupiła
Rozochociłam się, bo wszystkie które widziałam w szkółce miały pąki kwiatowe, nawet jak magnolia była patykiem do kolan z jedną łodygą! Z tych też powodów zaczęłam się frapować, czemu moja tak skromnie kwitnie.
Może się wstrzymam do następnej wiosny, żeby miec już miejsce docelowe przygotowane
Kupowałam jako Magnolię Sentinel, ale z odmianą nie ma nic wspólnego, rośnie tak jak dla gatunku z rodzaju gwiaździstej, może to Rosea....bierz jedno pod uwagę, że przesadzona magnolia, to stracona magnolia....no nie zawsze, ja przesadziłam, Genie i się przyjęła, ale to było po jesieni zaraz na wiosnę
Ewuś podpiszę jak rozkwitną, ósemka, to jest dużo, magnolie powoli rosną, więc wsadzamy....czekamy, masz Black Tulip, mojej się nie udało przeżyć, czekam na kwitnienie Genie....u mnie będzie dużo Suzanki, Galaxy, Yellow River, bo to najstarsze egzemplarze....na maluchy musimy poczekać
Aga, mam prośbę. Podpisuj magnolie, chodzi mi o odmianę. U mnie będzie kwitła tyko magnolia gwieździsta i yellow bird. Mało jak na 8 sztuk. No, ale niektóre jeszcze małe. Z niecierpliwością czekam na black tulipanka Może w przyszłym roku
Miałam dzisiaj zajęcia więc do ogrodu trafiłam po 15.00, trochę popracowałam i kilka fotek strzeliłam
powojnik Markham's Pink
piwonia majowa
koperkowa
ciemiernik coraz bardziej się otwiera
kalina cieszy oko i ladnie pachnie
magnolia ma coraz bardziej otwarte kwiaty
no ja prawie zeszłam od tego atomu Gośki, Ja nawet nie wiem co powiedzieć no obłęd ...
Magnolia a Ty to na własne oczy oglądasz
Gośka powiem tylko, że nie dość że pracowita, że zdolna diabelnie, to jeszcze piękna no jak żyć kurde, no kumulacja normalnie !!!