Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 12:30, 21 kwi 2015

Urszulla napisał(a)
Kasiu, pokaż swoją Nigrę w rozkwicie początkowym i pełnym. Bo ja w zeszłym roku kupiłam i coś mi to na Nigrę nie wygląda.

Te u góry zdjęcia to jest Nigra. Nie mam zdjęcia jak zaczyna, jeszcze wtedy taka atrakcyjna nie jest...ale ma na początku same pączki kwiatowe, bez jednego listka, potem dopiero listeczki się zaczynają. Pissardi zaczyna z liśćmi i kwiatkami, Nigra z samymi kwiatkami. I Nigra zaczyna ciut później kwitnąć. Nigra ma bordowe liście, Pissardi bordowo-brunatne.
Kindzia 12:34, 21 kwi 2015

Agnieszka_B napisał(a)
Tez zgłaszam chęc zobaczenia Nigry i zapytowywuje się o to jaka magnolie zaprezentowałaś powyżej? Bardzo ładna.

Przeczytaj Agnieszko odpowiedź dla Uli.

Moja jedyna magnolia to Fei Huang, udało mi się ją kupić za psie pieniądze przypadkowo Pięknie pachnie, taka konwalia z wanilią zmieszana Właśnie zaczęła rozwijać kwiaty, dużo ma. W weekend mnie znowu zachwyci
Kindzia 12:37, 21 kwi 2015

Pola napisał(a)
Kondzia boskie widoczki, właśnie wróciłam z ogrodu, przysiadłam i latam po ogrodach

Już zaczyna fajnie być, wiosenka ze słoneczkiem to jest to
Kindzia 12:41, 21 kwi 2015

danuta_szwajcer napisał(a)

Piękne kolory, bardzo mi się podobają, musze poszukać tych ciemnych są śliczne U Ciebie juz taka ostróżka? moje cos nie wychodzą Pieknie wiosennie u Ciebie ale deszcz i ciepełko by się przydało Pozdrawiam

Pierwszego ząbkowanego dostałam od Bogusi, nawet nie wiem którego...teraz je zawsze kupuję, jak spotkam inny kolor. Lubię je

Ostróżki już są spore...może Ci zgniły, abo cóś??? Muszę jeszcze dokupić, nie mam białych, a podobają mi się bardzo.

Ja też na deszczyk czekam, moje róże bardziej, trzeba by było je podlać, wczoraj nie starczyło już sił i czasu... Bukszpany za dużo czasu zabrały
Kindzia 12:44, 21 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Kasiu, piękna kolekcja pierwiosnka ząbkowanego
A omszonego masz?

Aż musiałam iść zobaczyć jak taki omszony wygląda...nie mam Ale wszystko przede mną Podobno pachnie???
Kindzia 12:47, 21 kwi 2015

Agania napisał(a)
Podziwiam organizację, fotki z ogrodu, pakowanie, wyjazd i jeszcze sadzenie, do tego jeszcze Figo, miał przeżycia
Czekam na relację ze spotkania

Organizacją to głównie eMuś się zajmuje, ma szczególne zdolności do kierowania
Figo już był w ZG, ale teraz lekko zgłupiał, przesiadał się po kolei do 3 samochodów Wczoraj, jak Bogusia przyjechała po buksy, też miał zamiar wskoczyć do jej auta

Moja relacja z weekendu jeszcze nie zgrana nawet, bardzo zagoniona byłam wczoraj, ale dzisiaj się postaram, coś tam mam

Będzie
Kindzia 12:52, 21 kwi 2015

JulkAd napisał(a)
Kasiu wracam na O jak mam czas, w weekend człowiek zabiegany....chociaż nie w ogrodzie. Tam na razie przerwa, bo trawa dosiana o nie można za wiele chodzić. Ale pomimo cieplejszej okolicy tak pięknach kwiatuchów jak Ty nadal nie mam....nawet tulipany jeszcze nie zaczęły. Od czasu do czasu jakiś szafirek się przyplącze no i miodunka ino szaleje.....ale u Ciebie jak zwykle porządek jak się patrzy. Ciekawa jestem tej wy[prawy po bukszpany....udała się? Miłego tygodnia Kochana

Wiem Julcia...ale szkoda mi tych rozmów z Tobą...myślałam o Was intensywnie jak byliśmy niedaleko...machałam, widziałaś???

Nawet sporo kwitnie u mnie, teraz będzie czas magnolii i tulipanków. Szafirków mam sporo, jak chcesz, to tylko powiedz.

Wyprawa była udana, teraz będzie wyprawa zwrotna, w maju

Juleczko, miłego!!!
Kindzia 12:57, 21 kwi 2015

Milka napisał(a)
Super miałyście spotkanie i buszowanie w szkółce
Teraz podziwiam idealne trzmielinki i pierwiosnki, skuszę się i kupię do siebie

Jedna szkółka w okolicy, ale jak zaopatrzona! Pamiętam jak usilnie szukałam kiedyś buka Rohan Weeping, nigdzie go nie było na Śląsku, a tam był!!! Ale ja już teraz wiem, że u mnie niegościnna ziemia dla buków...czekam co będzie z moich pendulowatych. Jeżeli dadzą radę, to może jeszcze kiedyś się skuszę. Teraz mam w planie wiąza Camperdownii, może w maju finanse pozwolą i kupię

Pierwiosnków ząbkowanych nie masz? Jeżeli spotkamy się na zjeździe Ogrodowiska, to Ci przywiozę, tylko przypomnij się.
Kindzia 13:04, 21 kwi 2015

Weekend mieliśmy wyjazdowy, jak pewnie część z Was wie już z innych wątków. Nigdy nie widziałam tylu buksików na raz... Potem to już ZG i Kasia z Grzesiem...i to też pewnie większość wie, że to nasze bratnie dusze i czujemy się w swoim towarzystwie wyjątkowo. Przyjaźń nam się urodziła dzięki temu forum Mimo sporej odległości widzimy się średnio co 6 tygodni...coś nas do siebie ciągnie O rozmowach przez telefon nie wspomnę

Zdjęcia zgram dzisiaj, dobrze, że je mam, bo gdyby nie Małgosia, pewnie bym zapomniała, że należało by jakieś zdjęcia zrobić, nie myślę za bardzo o zdjęciach, gdy jesteśmy z Nimi

I jeszcze moja piwonia drzewiasta zrobiła mi wczoraj wieczorem niespodziankę na powitanie Zakwitł jej kwiatuch!!! Jest lawendowy, taki jak miał być

kaisog1 13:21, 21 kwi 2015

Kasia wpadam i podziwiam Cudne pierwiosnki! A jaką masz odmianę magnolii? Bo chyba jakaś żółta, czy się mylę? No i kulki z trzmieliny jakie śliczniusie. Piwonii jestem bardzo ciekawa!