Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:05, 21 kwi 2015

Mala_Mi...Ania, foto siewek z kwietnia ubiegłego roku, siane w marcu, w tym roku jakos z 10 dni temu siałam, nawet nie zagladam na razie, bo u mnie susza straszna, potrzebny deszcz do kiełkowania, jak poleje ruszą.

Tess...spokojnie czekam posadzę do rh pod murem

Eda...czytałam, jesienią upoluję piekne wschody

Agania....wzejdą, tylko ciepło musi byc, to w tydzień urosną no ja tez czekam, mam je 3, w tej chwili 4 lata u mnie, a jak kupowałam, miały 3 lata; trudno ocenić z tym kwitnieniem, bo nie ma tak paków, jak na innych magnoliach.
makkasia...to foto ubiegłoroczne, zatem nie ogrzewanie

Agata...mam na nią chęc, ale znalazłam jeszcze inne cudo i chyba sie skuszęmagnolia Brixton Belle i druga Black Beauty.
Marzena....ciut szybciej, bo cały czas słońce, ale nie ma upałów, wiatr wysusza ziemię, ale wiosna i tak cudna

Krys....zdjęcia nie z tego rokua do siebie zapraszam, chyba ładnie w tym roku zakwitną te rh, juz nawet je widać
anna_g... Aniu kupiłam je, jako 3 letnie okazy, u mnie juz 4 lata; mam 3, kazda innej wysokości, najwyższa około 2,2, druga do 2m, a trzecia z 1,8, rosna jak dla mnie za wolno, ale tez je 3 razy przesadzałam, więc może to przyczyna; średnio rocznie do 20 cm przyrost, przy okazji sfoce i ci pokażę a swoja chroń, bo wiem że od ziarenka wyhodowana u mnie też wieje, ale w słońcu przyjemnie
Tess 11:07, 21 kwi 2015

Masz małe psinki?
Buziaki
Milka 11:15, 21 kwi 2015

kitek81...Kasiu, no to więcej fot, teraz juz tak kolorwo

wiunia...rośnie, jak chce, nie przerywam
Danusia z liliowego....ruszyła, ale na razie słabo widoczna, okazuje sie, że posadziłam ja na szafirkach ale wyskoczy; hakone to jednak zelazna trawa
o tu...irysy ruszyły

Haniu...gwiaździsta w takim miejscu, że długo kwitnie, Susan rusza, parasolowate ledwo liście pokazują

Weroniko...tak dzięki
ruszyły limki i róże Chopin, długo to trwało, az sie bałam, że za mocno ciachnęłam..a mak ma pąki, to siane z nasion z Kanady od przyjaciółki
Milka 11:22, 21 kwi 2015

Tess napisał(a)
Masz małe psinki?
Buziaki

Wzięłam ze schoroniska 6-tygodniową sunię, jest cudna
rządzi Sonia, żyją zgodnie, ale to zasługa straszej koleżanki
Milka 11:31, 21 kwi 2015

Pamajo...dzięki i ja pozdrawiam
nowinki tulipanowe, smieszne

ten tez nowinka, kolor wina,aksamitny, na zdjęciu trudno pokazać

Alinko...ten ciemny migdałolistny kupiłam, nawet dochowałam się z nasion 3 sadzonek, o ile po drodze tych maleństw nie zdeptam, od ciebie jest mirtowaty i ten, super sie rozrosły w kilku miejscach, teraz mam juz 5 rodzajów wilczomleczu, 2 od ciebie, od dzidki, ten czerowny i od Ani an_tre

i tu razem z ciemnym
Milka 11:45, 21 kwi 2015

Jula....ruszy, ale masz rację, taka powolna ta wiosna, rok temu była bardziej zaawansowana, ale za to zimy nie było
Laurowiśnia...rzeczywiście czuć, nasadziłam pełno hiacyntów, gotowców, bo na jesień nie mam, jak się wcisnąć do żółci fiolety i do białych zonkili i tulipanów, różowe i białe, nawet mi długo jeszcze będa kwitnąćniemniej na jesień wszytskiego po 100 dokupię
ren133...dzięki za odwiedziny, ciesze się, że moja wiosna sie podoba
Milka 11:51, 21 kwi 2015

makkasia...macham i ja, zaraz uciekam
Gosia...juz dobrze buziak
Bogdzia...az trudno uwierzyć w te Syberię.
Iza...to choc obrazki ogladaj, energetyczne teraz
Krys...u mnie wieje non stop, chyba arktyczny ten wiatr

moje nowe nabytki botaniczne, jestem nimi zachwycona, zdecydowanie znowu dokupię, bo Trada super się rozrastają, choc kilka musze przesadzic, trawy je zarastają
fajnie ten kolor zagrał z berebrysem Admiration i srebrzystościami

i takie botaniczne
Milka 12:01, 21 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj, właśnie obejrzałam Twoją wizytówkę, na skutek tego, że Marta wspominała m.in. o Twoim ogrodzie, jak ją inspiruje i... musiałam go zobaczyć! I cóż, miała rację, piękny, naturalny, rośliny się przeplatają, łączą i tworzą piękny, pastelowy ogród. To kolejny kawałek ziemi, który mnie zachwycił i te zakątki takie tajemnicze... uwielbiam to w ogrodach, gratuluję. Będę podglądać Twoje roślinki siedząc sobie na ,,płocie", pozdrawiam

Aniu witaj u mniewizytówki nie skończyłam, a warto, bo wiele ciekawych traw nie pokazałam; Marcie dziękuję, że cie zachęciła
pozdrawiam i jak będę na kominkach, wpadne z rewizytą
na tej rabacie jest tyle roslin, że będzie szał
nasiały sie rudbekie, musze je eksmitowac na inne miejsce, bo zasłonia berberysy i trawy, no i lawenda ruszyła ostro i firletka, chyba zakwitna znowu w duecie, pełno tez siewek kostrzewy sinej, maków
jeszcze nie wszystkie te botaniczne tu kwitna, jest ich więcej, to dopiero poczatek

w druga strone
Milka 12:10, 21 kwi 2015

kasiek napisał(a)
Faktycznie musi byc cieplej u Ciebie... az tęsknota ściska serce a jednocześnie człowiek widzi co będzie miał za chwilę! Bajecznie jak zawsze, tak nastrojowo, marzycielsko

Kasiu, w słońcu ciepło, ale w cieniu to wiatr taki zimny, że mozna zmarznąć..
coraz ładniej na ogrodzie, zostały mi kanty i dosiewka trawy

kant tu już zrobiony
Milka 12:16, 21 kwi 2015

bartek_luberda napisał(a)
Czy byłaś w arboretrum w Sycowie? Wrzuciłam fotki Warto się wybrać wiosną a nawet spotkanie zorganizować Dobranoc

beatko nie byłam, a warto na pewno. Nie wiem, jak ułożą sie moje plany, trudno mi planować, choć w opolskim mam rewizytępozdrawiam

jednak zgrało sie kolorystyczniedrugim tłem niebawem róże w tej tonacji a dalej trawy

te w rozkwcie, jak piwonie, twardziele, mimo że pełne, 3 sezon kwitna, a pod wisterią okropna susza, nie podlewam, musza sobie radzić

też nowe. z mixu holenderskiego