Beatko, czy te doniczki są oryginalnie w takim kolorze, czy je malowałaś moze?
Zastanawiam się nad przemalowaniem doniczek farbą akrylową.
Miłej niedzieli życzę. Buziaczki zostawiam
Choć na chwilkę, pobiegłam do ogrodu zatrzymać ten śnieg w obiektywie.
Niestety, aparat nowy w naprawie - wczoraj zawieźliśmy, bo siadł autofokus.
Więc fotki takie sobie ze zwykłego kompaktu. Na ten czas tak musi być. Ale zaraz widać różnicę w zdjęciach.
Wczoraj u Sebka widziałam ubraną choinkę. Ja jeszcze poczekam. Ale magia świąt dziś zawitała i do mnie.
Wczoraj kupiłam gwiazdę betlejemską, powiesiłam w salonie nowe firanki, tylko po bokach. A za oknem zrobiło się biało.
Beatko, lubię takie dłubaniny. Jak miałam lepsze oczy, haftowałam obrazy gobelinowe. To uspokaja. Ale czas zabiera. Coś za coś.
Ostatnia złoto-biała bombka.
Przy jasnych ścianach i ciepłych kolorach turkus sprawdza się świetnie
Jak wiesz jakie ozdoby będziesz chciała to wybierz się po świętach na zakupy bombkowe, na początku stycznia kupiłem ozdoby za 10-15% ceny początkowej
Cieszę się, ze Ci się podoba Marzyła mi się zawsze wyspa na środku ale to są już dużo wyższe koszty i zrezygnowaliśmy z tej imprezy. Jak oglądam takie zdjęcia to aż mnie zakłuje tam w środku
A niektóre katalogi jak oglądam to są...ach marzenie...
Na szczęście zwykle jak robię kruche ciasto to połowę zamrażam i mam na szybkie zachciewajki - wystarczy zetrzeć na tarce, dodać jabłka, upiec, posypać cukrem pudrem i voila
Piękne zestawienie kolorów. U mnie będzie biało - srebrna z nutą szarości. Ostatni rok mam zielone ściany w salonie. Latem się od nich uwolnię. Będzie bardziej neutralnie. Wtedy choinka będzie mogła nabrać kolorów.
Miłego weekendu i pogody ducha życzę.
Podobają mi się te kamyczki przy kostce. Elegancko wyszło. Ale ja się u mnie ich boję ze względu na nawiewajæce chwasty, igły i liście. Zawsze się zastanawiam, jak Ola sobie z nimi radzi, bo zaesze ma wymuskane. Może dmuchawa jakaś się potem przydaje ?
Nie rozgryzłam jeszcze tego tematu.
Polinko, misternie robi się te bombki. Masz rację.
Dziś dostałam od Ciebie szablon. Jutro będę odrysowywać. Dziękuję.
Yupii!
Mam Rudolfa.
Teraz znaleźć muszę chętnego, co by mi z szablonu na sklejce wyciął.
U Oli jest, Polinka ma, Asia nawigatorka nawet z workiem szyszek ...
Ciekawe, czy ja się go do świąt doczekam.
Najważniejsze, że M nie powiedział nie
Co do Ewy rabaty - ja bym ją poobserwowała z różnych stron. Róże się rozrosną, dadzą więcej koloru. Z trawami fajnie zagrają, a reszta jest dywanem w dolnym parterze. Jedno zdjęcie- to za mało. Rabata zmienia się w sezonie nawet kilka razy.
Ewie 777 się podoba. Więc widzisz sama - nie jest źle. Nawet dobrze.
Ważne, by tobie się podobało. Mi się ta rabata podobała na żywo. Widziałam ją, jak kwitła lawenda.