Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 22:26, 12 gru 2015

Sebek napisał(a)
Szalona jesteś Ja nawet do ogrodu juz nie zaglądam... A tu kamień wysypany, linie rozciągnięte - jeszcze napisz, że plewisz?

Nie plewię, bo na szczęście nie ma czego
Ja szalona i pogoda szalona - powiem Ci, że bardzo fajnie dziś było w ogródku
Kacha123 23:07, 12 gru 2015

lindsay80 napisał(a)
U Was też dziś tak ciepło i słonecznie?
Korzystając z świetnej pogody dziś razem z eMusiem rozłożyliśmy ostatnie linie kroplujące na rabatach i rozsypaliśmy trochę kamienia - we dwoje praca szybko posuwa się do przodu, a i przyjemniej się pracuje.

Róże Eden Rose nadal cała zielona, nic sobie nie robi z faktu, że mamy prawie połowę grudnia - a liście ma piękne.

Żwir bardzo ładnie podkreśla rośliny Pozdrawiam pracusiu
lindsay80 23:25, 12 gru 2015

Kacha123 napisał(a)

Żwir bardzo ładnie podkreśla rośliny Pozdrawiam pracusiu

Kasia, tak sobie myślę teraz, że rozrzucenie kamienia w twoim ogrodzie to dopiero był wyczyn, u nas to pikuś.
eM za dzisiejszą pomoc w ogrodzie zażyczył sobie szarlotkę, dobry miał pomysł, po tym wyczerpującym dniu nie ma jak kakao, ciacho i kanapa
Kacha123 23:34, 12 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

Kasia, tak sobie myślę teraz, że rozrzucenie kamienia w twoim ogrodzie to dopiero był wyczyn, u nas to pikuś.
eM za dzisiejszą pomoc w ogrodzie zażyczył sobie szarlotkę, dobry miał pomysł, po tym wyczerpującym dniu nie ma jak kakao, ciacho i kanapa

Nawet nie chcę wspominać tego noszenia żwiru wiadrami na górę. Dlatego, odpuściłam w tym roku dosypywanie żwiru tam, gdzie brakuje. Może do przyszłego sezonu mój eM zapomni o tych trudach

A Wy wypoczywajcie po takiej "orce"
inag 23:50, 12 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

A co im na tej rabacie zapodałaś ?

Moja mama jest z tych nielubiących grzebać się w ziemi więc musiałm zrobić coś samoobsługowego. Poszło w standard: Obwódka z bukszpanu a w środku hortensje Vanillki (teraz żałuję, że nie polar bear), z tyłu wysokie gracillimusy. na lewo od tego jest wielki, gęsty krzak laurowiśni cięty w bryłę a przed nim kontynuacja tej obwódki ale już z trzmieliny. wszystkie przestrzenie wypełniłam tulipanami. Zobaczymy co powie wiosną bo myśli, że tulipanów jest kilka (a jest ponad 200)
Iwk4 23:54, 12 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

Nie mów, że miałaś jeszcze chęć na pieczenie. Podziwiam Cię.
lindsay80 23:57, 12 gru 2015

Kacha123 napisał(a)

Nawet nie chcę wspominać tego noszenia żwiru wiadrami na górę. Dlatego, odpuściłam w tym roku dosypywanie żwiru tam, gdzie brakuje. Może do przyszłego sezonu mój eM zapomni o tych trudach

A Wy wypoczywajcie po takiej "orce"

Palce u rąk dają radę klikać, pozostałe części ciała - szkoda gadać, w lecie byłam w lepszej formie, ale człowiek zdążył się już rozleniwić trochę.
frezja 23:57, 12 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

skoro o cieście mowa to...siedzę i czekam na mój wypiek z rabarbarem..jeszcze 30 minut a spac się chce
lindsay80 23:59, 12 gru 2015

inag napisał(a)

Moja mama jest z tych nielubiących grzebać się w ziemi więc musiałm zrobić coś samoobsługowego. Poszło w standard: Obwódka z bukszpanu a w środku hortensje Vanillki (teraz żałuję, że nie polar bear), z tyłu wysokie gracillimusy. na lewo od tego jest wielki, gęsty krzak laurowiśni cięty w bryłę a przed nim kontynuacja tej obwódki ale już z trzmieliny. wszystkie przestrzenie wypełniłam tulipanami. Zobaczymy co powie wiosną bo myśli, że tulipanów jest kilka (a jest ponad 200)

Brzmi super, wiem jakie piękne zestawienia umiesz tworzyć w swoim ogrodzie, więc spodziewam się, że u rodziców będzie podobnie.
Koniecznie pokaż kiedyś w swoim wątku jak to wygląda.
lindsay80 00:01, 13 gru 2015

Iwk4 napisał(a)

Nie mów, że miałaś jeszcze chęć na pieczenie. Podziwiam Cię.

Na szczęście zwykle jak robię kruche ciasto to połowę zamrażam i mam na szybkie zachciewajki - wystarczy zetrzeć na tarce, dodać jabłka, upiec, posypać cukrem pudrem i voila