Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Ewik 13:38, 11 gru 2015

Wygląda ślicznie, już nie mogę się doczekać twoich wiosennych działań
nawigatorka 14:13, 11 gru 2015

Ja tez CW kiedys bede misiala przesadzic... to jednak kolosy...
lindsay80 15:40, 11 gru 2015

Luki napisał(a)
Edytko rabaty z granitem świetnie się prezentują, ale coś muszę napisać. Te różaneczniki z przed domu eksmitowałbym z tej rabaty. Moj CW po 4 latach ma ponad metr średnicy i z roku na rok przyrasta coraz szybciej. Nie pomieszczą Ci się na rabacie lub zjedzą inne rośliny.
Jednak Bogdzia mówiła, że różaneczniki po 4-5 latach dobrze jest przesadzić w świeże podłoże w momencie kiedy jest to jeszcze możliwe bez zbędnego wysiłku. Do tego czasu niech sobie tutaj rosną bo pasują idealnie, ale lepiej mieć przygotowane na nie miejsce na kiedyś
Znam z autopsji, że nawet te wolniej rosnące różaneczniki w pewnym momencie zaczynają się wymykać, a przycinać za bardzo się nie da teraz latam i szukam miejsca by rosły bardziej swobodnie.

Nie mylisz się Łukasz, pewnie tak się to skończy, ale może przez 3 sezony mi się tam pomieszczą i do tego czasu wymyślę jakie rośliny posadzić w ich miejsca.
Tak to jest, że najpierw czekamy, żeby te nasze małe rośliny urosły, a w pewnym momencie wolelibyśmy, żeby stanęły w miejscu.
lindsay80 16:07, 11 gru 2015

Ewik napisał(a)
Wygląda ślicznie, już nie mogę się doczekać twoich wiosennych działań

wiosną kolejne miejsca do ogarnięcia, jeszcze trochę tego mam
lindsay80 16:09, 11 gru 2015

nawigatorka napisał(a)
Ja tez CW kiedys bede misiala przesadzic... to jednak kolosy...

jakoś teraz nie pamiętam, w którym miejscu masz swoje.
Madzenka 07:18, 12 gru 2015

Super wyglądają kamyki i ciemiernik

Nie martw się, będziesz miała co robić.... Chwasty i tak beda wyłazić.....
Iwk4 07:21, 12 gru 2015

Podobają mi się te kamyczki przy kostce. Elegancko wyszło. Ale ja się u mnie ich boję ze względu na nawiewajæce chwasty, igły i liście. Zawsze się zastanawiam, jak Ola sobie z nimi radzi, bo zaesze ma wymuskane. Może dmuchawa jakaś się potem przydaje ?
Nie rozgryzłam jeszcze tego tematu.
nawigatorka 08:05, 12 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

jakoś teraz nie pamiętam, w którym miejscu masz swoje.
przy wschodnim murze oporowym.tam gdzie gabionowa lawke
inag 13:44, 12 gru 2015

Te kamienie robią świetny efekt! Jest teraz tak jasno i elegancko. Wyczytałam tylko, ze nie dałaś włókniny a gazety pod spód. Ile czasu takie gazety pozostaną nierozłożone? Kurcze, bałabym się, że jednak długo nie wytrzymają a później jak się kamienie wymieszają z ziemią to w razie czego będzie dużo pracy... Jak to jest?
lindsay80 14:58, 12 gru 2015

inag napisał(a)
Te kamienie robią świetny efekt! Jest teraz tak jasno i elegancko. Wyczytałam tylko, ze nie dałaś włókniny a gazety pod spód. Ile czasu takie gazety pozostaną nierozłożone? Kurcze, bałabym się, że jednak długo nie wytrzymają a później jak się kamienie wymieszają z ziemią to w razie czego będzie dużo pracy... Jak to jest?

Włóknina byłaby najbezpieczniejsza, ale ja mam tam setki cebulek, spod włókniny rośliny by nie wylazły, gazety pewnie szybko się rozłożą, ale warstwa kamieni jest dosyć gruba, może nie będzie najgorzej - pożyjemy zobaczymy.