Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:07, 25 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen cieszyłam się jak głupia, że nie muszę podlewać ID i wytrzymują suszę. Porównując zdjęcia z tamtego roku i bieżącego wyrażnie widzę różnicę w kolorze. Podejrzewam, że w tym roku brak podlewania skutecznie przyczyniło się do tak wczesnego żółknięcia ID...
Reszta traw intensywnie podlewana w czasie suszy jest bez jakichkolwiek oznak jesieni.

U mnie odwrotnie są zołte w miejscu gdzie nawet w susze maja najabardziej mokro. U mnie chyba z powodu niedoboru składnikow odżywczych zżółkły , bo gdy pada to moje variegaty w tym miejscu podtapia i prawdopodobnie wymywa wszystkie składniki odżywcze a ja ich w ogole w tym roku nie nawoziłam.... Zapomniałam o nich i o grabach w dróżce...
Rododendronowy ogród II. 06:52, 25 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Tak podejrzewałam choć gdzieś mi kręciło się po głowie, że któregoś roku narzekałaś na dużą ilość do grabienia.
Podoba mi się, że uprawiacie ogród zgodnie z naturą i powiem szczerze, że trochę zazdroszczę takiej powierzchni i stylu. Nawet nie trochę a bardzo ale to nie taka zła zazdrość,to tylko złość na samą siebie za złe decyzje w przeszłości.

Dobrze, że już jesteś i możemy zachwycać się piękną jesienią w Waszym ogrodzie

Ja nie narzekam na grabienie bo jesli gdzis jest koniecznosc to grabi M ale jak pisałam to własciwie liscie zbieramy kosiarką a jak są na rabatach to pozwalamy im zostac.Nie mamy z tym problemu mimo ze lisci jest bardzo dużo.Co do złych decyzji każdy je popełnia świadomie czy nie , bądz życie je na nas wymusza. Ja też ciągle mam żal że nie udało mi się zrobic ogrodu na ponad hektarowej działce o czym marzyłam zawsze i nawet działkę mam .Nie wszystko sie w zyciu uda.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:29, 25 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Małgoś ale masz ślicznego klonika! Rewelacja

Wczoraj też jeden taki czerwoniutki uśmiechał się do mnie w CO ale z powodu braku miejsca nie mogłam pozwolić sobie na zakup

Paulinko nawet nie wiesz jak ja cię rozumiem ile ja bym drzew jeszcze kupiła i posadziła gdybym miała miejsce w ogrodzie....
Ogród wyrozumiały 22:18, 24 paź 2015

Do góry
Polinka -

Marta - tak właśnie pomyślałam,że poszerzyć rabatę nie problem .Wydaje mi się ,że bukszpan nie...że trudno by mi było zrobić później przejście na dalszą część rabaty,u mnie chyba musi być nieporządnie
Moja codzienność - ogród Oli 21:54, 24 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Byłam wczoraj w fajnym miejscu na zakupach i widziałam Twojego reniferka Niestety cena powala...Złożyłam zamówienie u Mikołaja na wyrzynarkę

Udanej soboty pracusie

Lubię praktyczne prezenty
Ciekawa jestem ceny gotowego w takim rozmiarze bo przyznam, że nigdy nie widziałam
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:00, 24 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Cześć Ola Przychodzę z zaległą rewizytą i na co trafiam? Oczywiście na traffki
Obiecałam sobie, że już nie piszę o grackach bo mnie tu zaczynają "przezywać" ale ostatni wpis zrobię u Ciebie
Zobacz sobie w grafikach google na miskant graziella...jest bardzo podobny do gracilimusa ale kwitnie na biało tak jak Twoje trawki...

Witaj u mnie Polinko, cieszę się, ze mnie odwiedziłaś
Ja też już nie chcę wiele o nich mówić ale denerwuje mnie fakt, że to raczej nie to co zamawiałam Już dawno sobie wygooglowałam grazielle i zaczęłam rozpytywać bo mi własnie na nią wszystko wskazywało. Gdybym miałą normalny ogród pewnie bym się pomyłką zbytnio nie przejmowała ale tu chodziło mi o konkretny efekt. Jak narazie jestem rozczarowana
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:43, 24 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Trzeba było zajrzeć wczoraj to byś trafiła na co innego.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:38, 24 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Iza a jakie masz te iryski? Ja mmiałam w zeszłym roku ale takie blado-niebieskie i wywaliłam bo strasznie mdły kolor

Irysy żyłkowane...niebieskie, na obrazku ciemnoniebieskie a jakie będą okaże się wiosną o ile uda mi się je w końcu wsadzić
Mały ogród Kasi 18:22, 24 paź 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Alka
Karolina
Ewa
Magda
Ewelina
Ewa
Madżenka
Kasia
Ewa
Polinka
Filomena
Waldek

co za lista!!!

Dziękuję Wam,że jesteście

Teraz już wszyscy fani Twojego ogrodu w komplecie.
Rododendronowy ogród II. 18:16, 24 paź 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Liscie z buków zostawiamy bo chcemy utrzymac naturalny stan w lesie ale na wiosnę troszke grabimy bo mam tam krokusy. Klon nad jeziorkiem zrzuca liscie do jeziorka i trzeba je wyławiac a atropurpureum na trawe i te zbieramy a nie zbieramy z brzóz bo tez chodzi o naturalną ściółkę pod nimi. Ogólnie mało grabimy , najwięcej zbieramy kosiarka.

Tak podejrzewałam choć gdzieś mi kręciło się po głowie, że któregoś roku narzekałaś na dużą ilość do grabienia.
Podoba mi się, że uprawiacie ogród zgodnie z naturą i powiem szczerze, że trochę zazdroszczę takiej powierzchni i stylu. Nawet nie trochę a bardzo ale to nie taka zła zazdrość,to tylko złość na samą siebie za złe decyzje w przeszłości.

Dobrze, że już jesteś i możemy zachwycać się piękną jesienią w Waszym ogrodzie
Mały ogród Kasi 18:15, 24 paź 2015

Do góry
Alka
Karolina
Ewa
Magda
Ewelina
Ewa
Madżenka
Kasia
Ewa
Polinka
Filomena

co za lista!!!

Doprawdy już nie wiem, w jaki sposób przekazać drogim panom Wasz doping, zapał, entuzjazm i pozytywną (he, he) energię

Dziękuję Wam,że jesteście
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:07, 24 paź 2015

Do góry
Obiecałam sobie, że już nie piszę o grackach bo mnie tu zaczynają "przezywać" ale ostatni wpis zrobię u Ciebie
Zobacz sobie w grafikach google na miskant graziella...jest bardzo podobny do gracilimusa ale kwitnie na biało tak jak Twoje trawki...

Rododendronowy ogród II. 18:02, 24 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Bożenko wszystkie liście z ogrodu grabicie czy zostawiacie na zimę? Strasznie duże ilości masz tych liści!

Liscie z buków zostawiamy bo chcemy utrzymac naturalny stan w lesie ale na wiosnę troszke grabimy bo mam tam krokusy. Klon nad jeziorkiem zrzuca liscie do jeziorka i trzeba je wyławiac a atropurpureum na trawe i te zbieramy a nie zbieramy z brzóz bo tez chodzi o naturalną ściółkę pod nimi. Ogólnie mało grabimy , najwięcej zbieramy kosiarka.
Jurajski Ogród 18:00, 24 paź 2015

Do góry
Aguś Cieszę się bardzo, że piszesz! Wspieram mocno.
Buziaki dzielna dziewczyno
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:58, 24 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Gratki moja krolowo gracilimilusow ,)

Że ja królowa?? Nieee Przestaję już pisać o tych grackach bo mnie za wariatkę weżmiecie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:56, 24 paź 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka gratki na 800 i uciekam do roboty papierkowej brrrrr. Potem nadrobię co tam u Ciebie. Buziaki

O Mirelka! Mam nadzieję, że już lepiej się czujesz??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:56, 24 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

tak ale nie ogrodowo niestety, opał na zimę i takie tam

I to trzeba zrobić. Lubię ciąć drewno ale eM. już nie pozwala
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:55, 24 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Polinka ja w zeszlym roku poprosilam pod choinke o taka mala frezarke do metal drewno tworzywo

Najważniejsze to dobry pomysł na prezent W tamtym roku dostałam nożyce elektryczne a na zająca drabinę aluminiową
Ogród wyrozumiały 17:28, 24 paź 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Smaragdów nie dam rady ciąć,więc będą rosły swobodnie.
Mówisz,że po dwóch latach będę dysponować sadzonkami miskantów ?
Róża jest różą okrywową ,ale w górę też rośnie nawet do 1metra.

ML na bank będziesz mogła za dwa lata dzielić W miarę możliwości lej dużo wody w następnym sezonie a zobaczysz jak będą przyrastać w masie. One na początku sezonu idą w górę a tak od lipca rosną wszerz i robią się apetyczne grubasy
Róża idealna w tamto miejsce! Zadarni a do tego świetna koleżanka dla ML.

Moja "przyziemna" :) pasja 17:23, 24 paź 2015

Do góry
Jagoo, wrócisz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies