Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:02, 24 paź 2015

polinka napisał(a)
Bożenko wszystkie liście z ogrodu grabicie czy zostawiacie na zimę? Strasznie duże ilości masz tych liści!

Liscie z buków zostawiamy bo chcemy utrzymac naturalny stan w lesie ale na wiosnę troszke grabimy bo mam tam krokusy. Klon nad jeziorkiem zrzuca liscie do jeziorka i trzeba je wyławiac a atropurpureum na trawe i te zbieramy a nie zbieramy z brzóz bo tez chodzi o naturalną ściółkę pod nimi. Ogólnie mało grabimy , najwięcej zbieramy kosiarka.
Bogdzia 18:03, 24 paź 2015

eee_taam napisał(a)
wzdycham

U Ciebie piękny ogród , masz sie czym cieszyc.
Bogdzia 18:04, 24 paź 2015

Sebek napisał(a)
A myślałem, że u mnie jest ładna jesień Póki nie wszedłem tutaj - jest magicznie!

Jak się nie ma takiego lasu jak ja to i trudniej miec tyle koloru, ale wiem że masz pięknie i zawsze dbasz o to by ogród zachwycał. Pozdrówka.
polinka 18:16, 24 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

Liscie z buków zostawiamy bo chcemy utrzymac naturalny stan w lesie ale na wiosnę troszke grabimy bo mam tam krokusy. Klon nad jeziorkiem zrzuca liscie do jeziorka i trzeba je wyławiac a atropurpureum na trawe i te zbieramy a nie zbieramy z brzóz bo tez chodzi o naturalną ściółkę pod nimi. Ogólnie mało grabimy , najwięcej zbieramy kosiarka.

Tak podejrzewałam choć gdzieś mi kręciło się po głowie, że któregoś roku narzekałaś na dużą ilość do grabienia.
Podoba mi się, że uprawiacie ogród zgodnie z naturą i powiem szczerze, że trochę zazdroszczę takiej powierzchni i stylu. Nawet nie trochę a bardzo ale to nie taka zła zazdrość,to tylko złość na samą siebie za złe decyzje w przeszłości.

Dobrze, że już jesteś i możemy zachwycać się piękną jesienią w Waszym ogrodzie
18:17, 24 paź 2015
ogrodomaniacy są mocno zachłanni ...mój mi się podoba ...ale inne też ...a lista tych innych ładnych jest długa ....dobrze że jest forum to sobie można powzdychać.

czerwony klon i opadłe liście ....widok miesiaca
ewsyg 18:17, 24 paź 2015

Bożenko, cieszę się, że z oczkami już dobrze. Cudne masz zestawienia kolorystyczne. Urzekła mnie ta czarna ławeczka Pozdrawiam ciepło.
jankosia 18:19, 24 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

A dlaczego tylko w ostatecznosci? Jak ma duzą kolekcję to od niego zaczynac sie powinno.Kazda informacja o dobrych miejscach zakupu na wagę złota.Zdrowsza jesteś?

To skomplikowane, a na forum nie wszystko wypada napisać Po prostu musisz mi uwierzyć
Zdrowsza nie zdrowsza, rozłożyć się nie mogę ale i nie wyleczyłam się do końca No, ale działać trzeba. Sama wiesz jak to jest, okularów jeszcze nie masz, ale czytasz tak? A nie powinnaś Odpisywać nie musisz, bo widziałam gdzieś że z pisaniem masz gorzej. Pozdrówka
yolka 18:57, 24 paź 2015

Twoje wiosny i jesienie są najpiękniejsze
JulkAd 20:06, 24 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

To wstawię kilka wczorajszych zdjęc.

Wczoraj powzdychałam do Twojej jesieni. Dzisiaj oniemiałam z wrażenia.... co za niesamowita czerwień, ogród Ci płonie Bogdziu, pięknie płonie
Zielona 20:48, 24 paź 2015

Bogdziu, nie zacytuję jednego ujęcia, bo wszystkie są... najpiękniejsze! Dziękuję, że wciąż chcesz dzielić się nimi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies