Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

danuta_szwajcer 22:30, 24 paź 2015

Przecudna jesień u Ciebie Jednak tło z liściastych drzew jest piękne a ta czerwień, nic tylko powzdychać chociaż liści z brzóz to Ci nie zazdroszcze Pozdrawiam
Urszulla 23:04, 24 paź 2015

Jak dużo zakątków obfotografowałaś trzeba uwieczniać piękne chwile w ogrodzie a ta jesień dopiero robi się cudna i oby trwała jak najdłużej. Pozdrowienia na niedzielę
Mathildis 23:10, 24 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

Liscie z buków zostawiamy bo chcemy utrzymac naturalny stan w lesie ale na wiosnę troszke grabimy bo mam tam krokusy. Klon nad jeziorkiem zrzuca liscie do jeziorka i trzeba je wyławiac a atropurpureum na trawe i te zbieramy a nie zbieramy z brzóz bo tez chodzi o naturalną ściółkę pod nimi. Ogólnie mało grabimy , najwięcej zbieramy kosiarka.

eM nie może patrzeć na wszędzie leżące liście ... i grabimy... teraz na trawniku a wiosną całość Dobrze Bogdziu, że wszystko ku dobremu zmierza i powoli zaczynasz zaglądać na forum Pięknymi zdjęciami nas częstujesz - klon artopurpureum jest tak cudny, że może i ja się na niego zdecyduję
Mathildis 23:22, 24 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

Od dłuższego czasu szukam takiego kamienia lub kamieniarza, który by mi takie poidełko sprawił...

Piękne zdjęcia ptaszków w kąpieli, a zdjęcie sójki w rosole przezabawne
Bogdzia 06:52, 25 paź 2015

polinka napisał(a)

Tak podejrzewałam choć gdzieś mi kręciło się po głowie, że któregoś roku narzekałaś na dużą ilość do grabienia.
Podoba mi się, że uprawiacie ogród zgodnie z naturą i powiem szczerze, że trochę zazdroszczę takiej powierzchni i stylu. Nawet nie trochę a bardzo ale to nie taka zła zazdrość,to tylko złość na samą siebie za złe decyzje w przeszłości.

Dobrze, że już jesteś i możemy zachwycać się piękną jesienią w Waszym ogrodzie

Ja nie narzekam na grabienie bo jesli gdzis jest koniecznosc to grabi M ale jak pisałam to własciwie liscie zbieramy kosiarką a jak są na rabatach to pozwalamy im zostac.Nie mamy z tym problemu mimo ze lisci jest bardzo dużo.Co do złych decyzji każdy je popełnia świadomie czy nie , bądz życie je na nas wymusza. Ja też ciągle mam żal że nie udało mi się zrobic ogrodu na ponad hektarowej działce o czym marzyłam zawsze i nawet działkę mam .Nie wszystko sie w zyciu uda.
Bogdzia 06:54, 25 paź 2015

eee_taam napisał(a)
ogrodomaniacy są mocno zachłanni ...mój mi się podoba ...ale inne też ...a lista tych innych ładnych jest długa ....dobrze że jest forum to sobie można powzdychać.

czerwony klon i opadłe liście ....widok miesiaca

Dlatego tu jestesmy że mozna pogadac o ogrodach , obejrzec inne równie ciekawe jak nasze albo i ciekawsze i stale cos zmieniac.Macham.
Bogdzia 06:56, 25 paź 2015

ewsyg napisał(a)
Bożenko, cieszę się, że z oczkami już dobrze. Cudne masz zestawienia kolorystyczne. Urzekła mnie ta czarna ławeczka Pozdrawiam ciepło.

Ławeczke zrobił M bo ja lubię takie niskie a takich kupic nie można wiec mi zrobił kilka.Na wysokich źle sie fotografuje ptaki, wogóle na takich niskich lepiej mi sie siedzi wszak wysoka nie jestem
Bogdzia 06:58, 25 paź 2015

jankosia napisał(a)

To skomplikowane, a na forum nie wszystko wypada napisać Po prostu musisz mi uwierzyć
Zdrowsza nie zdrowsza, rozłożyć się nie mogę ale i nie wyleczyłam się do końca No, ale działać trzeba. Sama wiesz jak to jest, okularów jeszcze nie masz, ale czytasz tak? A nie powinnaś Odpisywać nie musisz, bo widziałam gdzieś że z pisaniem masz gorzej. Pozdrówka

No oczywiscie że Ci wierzę ale moze kiedys skorzystam z Twojego kontaktu. Fakt ze nie powinnyśmy ale jak wytrzymac nic nie robiąc??????????????
Bogdzia 06:58, 25 paź 2015

yolka napisał(a)
Twoje wiosny i jesienie są najpiękniejsze

Dziekuje Jolu.
Bogdzia 07:00, 25 paź 2015

JulkAd napisał(a)

Wczoraj powzdychałam do Twojej jesieni. Dzisiaj oniemiałam z wrażenia.... co za niesamowita czerwień, ogród Ci płonie Bogdziu, pięknie płonie

Rzeczywiscie płonie, szczególnie ten klon nad jeziorkiem jest piękny. Juz posadziłam obok drugi żeby w razie jakiegos nieszczescia z tym był nastepny.