Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 16:59, 09 kwi 2015

Do góry
To przygotuję dla Ciebie.
Co do odbioru, spiszmy się, ok?
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 16:52, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Hm- byc może mijamy się czasem u Melona czy na Jskółczej. Kachat będę dzielić przytulię- chcesz kawałek?

Magnolio kochana, ja przytulię bym chciała bardzo bardzo Nie wiem, czy jej się u mnie spodoba, ale jak jest szansa to muszę spróbować - super by pod różanecznikami wyglądała, albo przy paprociach gdzieś

Na Jaskółczej bywam zwykle sama jako jedyna klientka, ale w Melonie bardzo możliwe Ze zdjęcia nie kojarzę, bym na ciebie wpadła, ale ja tam jestem tak w doniczki wpatrzona, że za bardzo nie wiem, co się wokół mnie dzieje
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:47, 09 kwi 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Widzisz Kasiu, nie tylko ja wysyłam cię do Acrocony

Na Jaskółczej coś ciekawego z traw (zwłaszcza carexów) widziałaś?

mogę Ci wysłać ofertę tegoroczną- chcesz?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:11, 09 kwi 2015

Do góry
Aga, wychodzę w teren, ale wrócę dzisiaj (chyba).
Narazie
Ogród niby nowoczesny ale... 10:57, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

nie wiem czy nie splagiatuję płotka na osłonę tunelu co wyrósł u sasiadów nagle i spektakularnie. Uprzedzam lojalnie i pytam o pozwolenie

to w sumie i ja chyba powinnam poprosić o pozwolenie

Madziula?...to jak będzie?....można czy nie można?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:55, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

dozuj sobie te udręki rozsądnie, bo się nie podniesiesz i trwałe ubutki na zdrowiu mieć będziesz. Gośka jest faktycznie atomówka, ma wielka siłę rażenia.

jedną swoją koleżankę też przechrzciliśmy na Atomówkę..więc, jeśli Gosia ma taki power jak ta nasza, a widać, że ma, to siła rażenia duuuuża

Ogród niby nowoczesny ale... 10:39, 09 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

nie wiem czy nie splagiatuję płotka na osłonę tunelu co wyrósł u sasiadów nagle i spektakularnie. Uprzedzam lojalnie i pytam o pozwolenie

No proszę Cię...toż mój płotek to też plagiat

Troszkę za niski zrobiliśmy...
Jutro D będzie podwyższal o 3 deseczki..wczoraj do zmroku robił - szaleniec
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:34, 09 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
taa no nie wiem ile stron się cofałam, jestem bezzębna, mam pustkę w głowie, zszokowana, przepona mnie boli i właściwie to ja jeszcze raz się pocofam ...

dozuj sobie te udręki rozsądnie, bo się nie podniesiesz i trwałe ubutki na zdrowiu mieć będziesz. Gośka jest faktycznie atomówka, ma wielka siłę rażenia.
Ogród niby nowoczesny ale... 10:32, 09 kwi 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

No zimno...liczę na to, że dziś będzie cieplej...bo w domku jestem na razie pogoda sloneczna ale wieje...

Plotek nie w warzywniku ale pokażę "coś"

ps. o targach pamiętam

Ogród niby nowoczesny ale... 10:24, 09 kwi 2015

Do góry
metamorfoza śliczna!
Dobry z Was duet do łopaty ( i chyba nie tylko do tego )
Ogród z łąką kwietną i nie tylko... 09:50, 09 kwi 2015

Do góry
już możesz ciąć
Stipa brachytricha nawozem naturalnym, organicznym możesz nawozić. Mineralnym ( sztucznym) ostrożnie, lepiej za mało niz za dużo....

Cebulice nie obudziły się?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:40, 08 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Dobry wieczór Królowo wiosennych donic ! Madżenko interesowałam się pleksi i obdzwoniłam kilku producentów wysyłkowych, niestety nie pytałam o wycinanie otworów, Jestem jednak przekonana, że znajdziesz wykonawce i sprzedawcę w jednym
Ja szukałam pleksi lustrzanego pod brzozę coby rozjaśnić to miejsce Plan jest ale wykonanie chyba jeszcze nie w tym roku.
Magnolia gwiaździsta piękniasta, mój Henry nabrzmiewa

Jakby co to wykonawcę z Katowic mam z wysyłka w całej Polsce Duzo tańsze niz lustra,. Ale wez wytnij sobie otwór aby był idealny 5x65 cm. Do tego trzeba miec sprzęcior !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:08, 08 kwi 2015

Do góry
Dobry wieczór Królowo wiosennych donic ! Madżenko interesowałam się pleksi i obdzwoniłam kilku producentów wysyłkowych, niestety nie pytałam o wycinanie otworów, Jestem jednak przekonana, że znajdziesz wykonawce i sprzedawcę w jednym
Ja szukałam pleksi lustrzanego pod brzozę coby rozjaśnić to miejsce Plan jest ale wykonanie chyba jeszcze nie w tym roku.
Magnolia gwiaździsta piękniasta, mój Henry nabrzmiewa
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:02, 08 kwi 2015

Do góry
Ale zakupy superowe, powojników zazdroszczę bardzo bardzo, piękne! Magnolia Susan ponoć niezawodna i najmocniejsza z magnolii, więc powinna ci pięknie rosnąć.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:50, 08 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

dobrze brzmi a gdzie będziemy się zachwycać tym nowym pomysłem?

Ewo zobaczymy czy marzenia uda sie zrealizowac. Tynk na scianie jest już tak brudny, ze karcher nie da rady..... A nad stała nierdzewna myslalam dwa lata i chyba to nie jest to co mi chodzi po głowie.

Jeszcze mobilizuję stolarza aby mi wykonał pergole..... To już trzeci rok planow.... Na nastepne pięciolecie zostawiam sobie kącik wypoczynkowy z ławami gabionowymi, ktory zgodnie z projektem powinin byc umiejscowiony za magnolia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:41, 08 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
11 magnolii to już wyczyn bo przecież duże rosna przynajmniej wiekszosc. Ja mam cztery i już tnę bo za szerokie.

Sama się boję tych wielkości, ale bardziej o odmianę, moje jeszcze małe, ale...większość magnoli kupujemy w punktach sprzedaży, a nie u producenta, bardziej wierzę, że każda sprowadzana nowość jest 100% gwarancją jakości, tu piszę o holenderkach np. GENEIE,bo kto nie kupi wiosną magnoli, ja kupuję w Obi i w Krzywaczce, nie zawiodłam się, jednak Pisarzowice mnie zawiodły, magnolia rośnie, ale nie ta, którą przywiozłam
Pomysł na ogród 19:22, 08 kwi 2015

Do góry
Magnolia już niedługo się obudzi, parę dni słoneczka i pąki zaczną pękać.
Fajne przedszkole
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:16, 08 kwi 2015

Do góry
Aniu, powiedz, czym nawozisz swoje magnolie? Dbasz o nie jakoś specjalnie?
Widziałam wczoraj w szkółce różne magnolie i mimo, że niektóre były do kolan, to miały już na każdej gałązce pąki kwiatowe. Natomiast moja "alexandria", posadzona w 2013r., niby rośnie, teraz jest wysoka na ponad metr, zawiązała w ubiegłym roku tylko jeden pąk kwiatowy!!!! (który i tak syn mi zimą złamał - urwis jeden).
Coś chyba robię nie tak, że moja magnolia taka wybredna...
Jeszcze będzie przepięknie... 14:37, 08 kwi 2015

Do góry
A może magnolia?
Któraś z odmian, które są mniej krzewiaste, bardziej idą w formę drzewka.
"W kolorze blue" 13:49, 08 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
pewnie:
http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=plant&plantid=318

no, teraz to się gapię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies