Weroniko, w Twojej wizytówce widziałam cudowna tawułę białą. Miesiąc temu kupiłam sobie maluyka sadzonke takiej tawuły, taka na 20 cm, powiedz mi co mam robić z nia dalej?? Nawozić czymś?? Pryskać???
Piękna wiosna pokaż jeszcze lasek i już wiem, co bym chciała, malutki kawałek zawilca, ktoś mi obiecał,, nawet 2 osoby, ale cisza póki co
Jakoś nie mogę w sklepie trafić, a taka darowana, lepiej rośniedo zobaczenia mam nadzieję, przy okazji jakiejś
A jak przyjemnie pracować w ich pobliżu ze względu na zapach.
Tymczasem magnolia w pąkach. Czy będą przymrozki, czy nie zaszkodzą...
Migdałek też obsypany pąkami kwiatów, oby nie zmarzły.
Pierwsze kwiatuszki floksów szydlastych.
Tawuła wczesna nie wymaga rozpieszczania. Podlewać bez przesady. Nie pryskałam, a nawozu przy okazji jak podlewałam kwiaty w pobliżu.
Też ją lubię, lada chwila zakwitnie swoimi drobnymi, białymi kwiatuszkami.
Irenko, masz na myśli zawilce leśne białe?
Lasek pokażę lada chwila, niech się chociaż zazieleni...
Dzisiaj byliśmy w Piotrkowie. Kiermasz "Pamiętajcie o ogrodach".
Przybył nam czerwony karłowaty rododendron, 3 azalie japońskie niebieska, różowa jasna i koralowa. Do tego roże płożące i 3 pnące Derby, Luisa Odier (moja dotychczsowa zmarniała)i pomarańczowa. Jeszcze dwa żagwiny bordo i fiolet, niebieską Weronikę,różowe stokrotki, i jakieś jagody.
Tymczasem róża, którą mój M przekreślił, puściła nowe pędy. Muszę szukać miejsca na kupioną zastępczynię.
Imponująca lista zakupów ja tez dosadziłąm 8 azalii japońskich no i cebulowych, z myślą o pzryszłej wiośnie; na lasek poczekam i oczywiście o białe zawilce lesne mi chodzi, jakbys miała
Mam nadzieję, że dotarły i posadzone.
Kwitną u nas Twoje BRUNERY. Dziękujemy.
Kwiaty magnolii w rozkwicie, i pachną.
OMIEG KAUKAZKI świeci jak słoneczko.
SZAFIRKI.